ابعاد استاندارد مبلمان نشیمن و الزامات طراحی نشیمن در منزل

در میان اتاق های یک خانه، طراحی اتاق نشیمن کمترین محدودیت را دارد زیرا نیاز به تجهیزات خاص لوله کشی و انبار وسایل ندارد بنابراین طراحان داخلی در تعیین هویت و شکل فضای آن از آزادی عمل بالاتری برخوردار است اتاق نشیمن باید به منظور انعکاس سبک زندگی افراد یک خانواده خاص طراحی شود.

تجهیزات کاربردی، اندازه و شکل اتاق به تنظیم یک دستورکار مناسب برای انتخاب و چیدمان مبلمان منزل کمک می کند در ادامه با دکوبوم با مشاهده اندازه هایی از مبلمان رایج اتاق نشیمن همراه باشید لازم به ذکر است  ابعاد برخی قطعات می تواند متفاوت از اندازه های ذکر شده باشد هرچند که ممکن است الزاما پهنای بیشتر  به منزله کاربرد بهتر و راحتی بیشتر نباشد و در فرم های مختلف در سبک های مختلف برای مثال ال شکل یا کم جا یا در سبک مدرن و کلاسیک متفاوت  می باشد.

فاصله میان صندلی ها و کاناپه ها بر رفتار کاربران فضا تاثیر می گذارد دو نفر که روبروی هم نشسته اند باید در فاصله ای از یکدیگر قرار بگیرند که هنگام مکالمه احساس راحتی کنند . رفتار گروه های بزرگتر حول یک میز چای خوری هم تحت تاثیر میزان صمیمیت موجود در شیوه چیدمان مبلمان قرار می گیرد.

اندازه اتاق نشیمن و چگونگی قرار گرفتن وسایل موجود در آن بسیار متنوع بوده و به عوامل زیر بستگی دارد : اندازه محل سکونت وضعیت اقتصادی، سبک زندگی و ارتباط اتاق نشیمن با دیگر قسمت های محل سکونت از طرف دیگر با توجه به  تنوع چیدمان مبلمان محدودیت های کمی در این زمینه وجود داشته و برای محدود کردن طراحی ها هیچ گونه تلاشی صورت نگرفته است. با این وجود یک سری حداقل احتیاجات و نکات طراحی اساسی وجود دارند که برای کلیه فضاها با هر نوع اندازه ای قابل استفاده می باشند.

در واقع اتاق نشیمنی که در یک خانه ۳ یا ۴ خوابه وجود دارد در مقایسه با اتاق نشیمنی که در یک خانه یک یا دو خوابه وجود دارد به فضای بیشتری برای ساکنانش احتیاج دارد. واحد های لوکس برای جای دادن اثاثیه بیشتر لزوما به فضای بیشتری نیاز دارند در هر صورت حداقل مساحت اتاق نشیمن  بدون وسایل غذاخوری  باید تقریبا ۱۶.۵ متر مربع ولی ترجیحا ۱۸.۵ متر مربع باشد.

حداقل پهنای اتاق نشیمن باید ۳.۳۵ تا ۳.۶۵ متر باشد البته این پهنا کم بوده و در صورت امکان بهتر است کمتر از ۴.۲۵ نباشد.

برای آرایش مبلمان جدا کردن محل رفت و آمد از مراکز فعالیت ها و راحتی دسترسی به مبلمان و پنجره ها فاصله دیواری و زمینی مناسبی را در طراحی باید در نظر گرفت.

محل رفت و آمد در اتاق نشیمن باید تا سر حد امکان به طور مستقیم باشد و با سایر وسایل برخوردی نداشته باشد ایده ال این است که از بین مبلمان راه رفت و آمدی نباشد و اگر چنین راهی نیاز بود باید در منتهی الیه یک طرف اتاق باشد که در این صورت قسمت دیگر باقی مانده اتاق فضایی بن بست خواهد بود.

   

تحریریه دکوبوم

منبع: کتاب مرجع و مشخصات فنی طراحی داخلی ، کتاب استانداردهای معماری داخلی و طراحی فضا

 

امتیاز دهید post
غزاله عزالدین
اشتراک گذاری
نویسنده
غزاله عزالدین

آخرین مطالب

طراحی داخلی دوار: ۲۷ پروژه نمونه

دایره‌ها به عنوان یک شکل هندسی اساسی، دارای کیفیتی گیرا و هماهنگ هستند. طراحی داخلی…

6 روز پیش

طراحی داخلی آینده نگر

طراحی داخلی آینده نگر به عنوان یک رویکرد نوآورانه، فناوری‌های پیشرفته، متریال هوشمند و اصول…

2 هفته پیش

طراحی داخلی خوب چیست؟

وقتی صحبت از ایجاد فضاهایی می‌شود که تجسم راحتی، عملکرد و زیبایی هستند، بسیاری از…

2 هفته پیش

تکنیک های نورپردازی در طراحی داخلی تجاری

نورپردازی، قلب تپنده فضاهای تجاری است و نقش به‌سزایی در ایجاد فضایی دلنشین و کارآمد…

3 هفته پیش

طراحی داخلی تجاری برای فروشگاه های لوکس

در دنیای رقابت‌آمیز فروشگاه‌های لوکس، تجربه خریدی فراموش‌نشدنی، کلید موفقیت است. طراحان همواره در تلاش‌اند…

4 هفته پیش

طراحی داخلی تجاری با تمرکز بر تجربه مشتری

صرف‌نظر از حوزه فعالیت، هر کسب‌وکاری آرزو دارد روی مشتریانش تاثیر مثبتی بگذارد. چرا که…

1 ماه پیش