دکوراسیون آشپزخانه ایرانی و مهم تر از آن طراحی و معماری این فضا را می توان از نظر بعد زمانی به دو دوره ی سنتی و مدرن دسته بندی کرد، این دسته بندی شاید کلی و ساده به نظر برسد ولی تغییرات محسوس طراحی داخلی آشپزخانه های ایرانی به مرور زمان در قالب سنتی و کلاسیک صورت پذیرفته است. در گذشته طراحی فضا های سنتی در جهت ایجاد حریمی مشخص و پنهان و به دور از دید افرادی که در سایر بخش های خانه حضور داشته اند بوده است. در آشپزخانه های امروزی فضای داخلی مرز بصری مشخصی ندارد و محیط داخلی آشپزخانه از بیشتر فضا های داخلی خانه قابل رویت است، پس اگر بخواهیم انواع طراحی و تفکیک فضای را برای محیط آشپزخانه تشریح کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
شکل سنتی و معماری قدیمی آشپزخانه که تمامی بخش ها به وسیله ی دیواره های سازه ای مرز بندی می شوند و حریم بصری فضا کاملا محدود می شود.
شکل به اصطلاح مدرن و امروزی که فضای آشپزخانه به وسیله ی کانتر، جزیره یا قرار گیری میز ناهار خوری و حتی تغییر کفسازی مرز بندی می شود و حریم فضا کاملا باز یا نیمه باز است.
و اما شکل سوم آشپزخانه که ترکیبی از مورد اول و دوم است که به آن اصطلاحا آشپزخانه ی تمیز و آشپزخانه ی کثیف می گویند، در طراحی داخلی این فضا آشپزخانه ی تمیز در واقع همان فضای مدرن و بدون مرز آشکار است که برای نمایش فضای آشپزخانه به کار می رود و قسمت دیگر یا همان آشپزخانه ی کثیف که در ارتباط با آشپزخانه ی تمیز است، فضا ای پنهان و کاربردی برای پخت و پز و نظافت می باشد.
تحریریه دکوبوم
منبع: decoboom
معماری داخلی ساختمان تجاری نقش اساسی در ایجاد فضایی کاربردی و جذاب دارد. فضاهای تجاری…
تاکید بر کیفیت به جای کمیت کار، سبب افزایش آزادی و انعطافپذیری در محیطهای اداری…
معماری داخلی دفتر کار اگر به شکل حرفهای انجام شود، مزایای متعددی مانند تقویت همکاری…
اتاق ناهار خوری برای ما فضای جذابی است زیرا اعضای خانواده هر روز در ساعات…
در طراحی این میز و صندلی عملکرد و زیبایی به خوبی با یکدیگر تلفیق شده…