دکوراسیون آشپزخانه ایرانی و مهم تر از آن طراحی و معماری این فضا را می توان از نظر بعد زمانی به دو دوره ی سنتی و مدرن دسته بندی کرد، این دسته بندی شاید کلی و ساده به نظر برسد ولی تغییرات محسوس طراحی داخلی آشپزخانه های ایرانی به مرور زمان در قالب سنتی و کلاسیک صورت پذیرفته است. در گذشته طراحی فضا های سنتی در جهت ایجاد حریمی مشخص و پنهان و به دور از دید افرادی که در سایر بخش های خانه حضور داشته اند بوده است. در آشپزخانه های امروزی فضای داخلی مرز بصری مشخصی ندارد و محیط داخلی آشپزخانه از بیشتر فضا های داخلی خانه قابل رویت است، پس اگر بخواهیم انواع طراحی و تفکیک فضای را برای محیط آشپزخانه تشریح کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
شکل سنتی و معماری قدیمی آشپزخانه که تمامی بخش ها به وسیله ی دیواره های سازه ای مرز بندی می شوند و حریم بصری فضا کاملا محدود می شود.
شکل به اصطلاح مدرن و امروزی که فضای آشپزخانه به وسیله ی کانتر، جزیره یا قرار گیری میز ناهار خوری و حتی تغییر کفسازی مرز بندی می شود و حریم فضا کاملا باز یا نیمه باز است.
و اما شکل سوم آشپزخانه که ترکیبی از مورد اول و دوم است که به آن اصطلاحا آشپزخانه ی تمیز و آشپزخانه ی کثیف می گویند، در طراحی داخلی این فضا آشپزخانه ی تمیز در واقع همان فضای مدرن و بدون مرز آشکار است که برای نمایش فضای آشپزخانه به کار می رود و قسمت دیگر یا همان آشپزخانه ی کثیف که در ارتباط با آشپزخانه ی تمیز است، فضا ای پنهان و کاربردی برای پخت و پز و نظافت می باشد.
تحریریه دکوبوم
منبع: decoboom
دایرهها به عنوان یک شکل هندسی اساسی، دارای کیفیتی گیرا و هماهنگ هستند. طراحی داخلی…
طراحی داخلی آینده نگر به عنوان یک رویکرد نوآورانه، فناوریهای پیشرفته، متریال هوشمند و اصول…
وقتی صحبت از ایجاد فضاهایی میشود که تجسم راحتی، عملکرد و زیبایی هستند، بسیاری از…
نورپردازی، قلب تپنده فضاهای تجاری است و نقش بهسزایی در ایجاد فضایی دلنشین و کارآمد…
در دنیای رقابتآمیز فروشگاههای لوکس، تجربه خریدی فراموشنشدنی، کلید موفقیت است. طراحان همواره در تلاشاند…
صرفنظر از حوزه فعالیت، هر کسبوکاری آرزو دارد روی مشتریانش تاثیر مثبتی بگذارد. چرا که…