جزیره بخش مهمی از دکوراسیون آشپزخانه است،جزایر فضای پیشخوان، فضای ذخیره سازی و فضای غذاخوری را افزایش می دهد، همچنین یک نقطه کانونی بصری برای منطقه آشپزخانه ارائه می دهند که با عملکردهای مختلف، آنها را می توان به روش های مختلف طراحی کرد.
طراحان برای تعیین عناصر و نحوه چیدمان ، باید هدف یا تمرکز اصلی جزیره را در دکوراسیون آشپزخانه تعیین کنند. آیا به عنوان اولویت اول به عنوان یک بار صبحانه، فضایی برای پذیرایی از مهمانان، گسترش آشپزخانه یا چیز دیگری از جزیره آشپزخانه استفاده می شود؟ با در نظر گرفتن این عملکرد، چگونه باید فضای گردش کار آشپزخانه را نسبت به بقیه قسمت ها افزایش دهیم؟ این ملاحظات، همراه با الزامات اساسی دسترسی، ایجاب می کند که طراحی جزیره به دقت اندیشیده شود. در زیر برخی از عوامل ضروری طراحی جزیره آشپزخانه اورده شده با دکوبوم همراه باشید….
دسترسی سریع
اندازه جزیره آشپزخانه هم به دلایل زیبایی شناختی و هم به دلایل کاربردی بسیار مهم است. جزیره ای که بیش از حد بزرگ است، فضای آشپزخانه را تحت الشعاع قرار می دهد و از روانی حرکت جلوگیری می کند و به طور بالقوه گردش کار شخصی در حال پخت و پز یا شستن ظروف را محدود می کند و در نتیجه عملکرد فضا را کاهش می دهد. بنابراین، یک جزیره باید از هر طرف حداقل ۱.۲۰ سانتی متر فضا در اطراف خود داشته باشد و فضای کافی برای باز شدن وسایل و افراد برای قدم زدن راحت در منطقه باقی بماند.
در مقابل، جزیرهای که خیلی کوچک است ممکن است فضای کافی برای پیشخوان، فضای ذخیرهسازی، وسایل و فضای نشستن را نداشته باشد که باید به جای آن با یک میز جایگزین شود. اگر آشپزخانه به اندازه کافی کوچک باشد که طول جزیره باید کمتر از ۶۰-۹۰ سانتی متر باشد، بهتر است حذف شود تا به کاربرانش کمک کند که فضا را باز بگذارند. بنابراین، یک جزیره آشپزخانه ایده آل باید حداقل ۱.۲۰ سانتی متر طول داشته باشد تا بتواند کابینت های دوتایی یا برآمدگی بار را در خود جای دهد. یک آشپزخانه به اندازه کافی بزرگ که بتواند یک جزیره را در خود جای دهد باید حداقل ۴ متر طول داشته باشد.
در نهایت، ارتفاع جزیره معمولاً ۹۰ تا۱۰۰ سانتی متر است، اولی یک ارتفاع پیشخوان راحت است و دومی فضای عمودی بیشتری را برای صندلی های مرتفع ایجاد می کند. جزایری که ۱۰۰ سانت ارتفاع دارند اجازه طراحی ها و تغییرات خلاقانه تری را می دهند.
بسته به اندازه آشپزخانه و گردش کار مورد نظر برای کاربران، جزایر آشپزخانه می توانند شامل تعداد متفاوتی از لوازم از جمله سینک، مایکروویو، ماشین ظرفشویی یا حتی اجاق گاز باشند. برای طراحانی که امیدوارند فضا را ساده نگه دارند، شاید بهتر باشد که فقط کشوها و کابینت ها را در جزیره در کنار یک بار صبحانه یا صندلی قرار دهند. برای مشتریانی که مشتاق آشپزی هستند و می خواهند ایستگاه های آشپزخانه گسترده یا اجاق گاز و سینک اضافی داشته باشند، افزودن وسایل فوق با مجموعه ای از ملاحظات مهم دیگر همراه است.
رعایت ملاحظات مهم ارتباط نزدیکی با موضوع گردش کار آشپزخانه دارد. مانند هر فضای داخلی، طراح مسئول در نظر گرفتن جریان های حرکت و مناطق مکث و همچنین روابط بین عملکرد و مبلمان موجود است.. علاوه بر این، یک قانون رایج به نام “مثلث کار”– یعنی اجاق گاز، سینک، یخچال یا فر – باید در فواصل متناسب طراحی شوند.
در نهایت، اگرچه طراحان امیدوارند بتوانند صندلیهای بیشتری را برای افراد بیشتری در نظر بگیرند، صندلیهای خیلی نزدیک به هم ممکن است مانع از غذا خوردن راحت و برخورد آرنج اشخاص با یکدیگر شوند و به طور طبیعی، نگرانی های ارگونومیک بخشی اجتناب ناپذیر از طراحی برای فضاهایی فعال مانند آشپزخانه محسوب می شوند.
استانداردهای ذخیره سازی با ملاحظات لوازم خانگی و گردش کار گره خورده است، زیرا طراح باید تعادل ظریفی بین گنجاندن فضاهای کاری اضافی و به حداکثر رساندن ذخیره سازی در جزیره آشپزخانه ایجاد کند. اگر کابینت ها و کشوهای زیادی در جای دیگری در آشپزخانه وجود دارد، طراحان می توانند اضافه کردن لوازم خانگی یا گسترش فضای غذاخوری را در اولویت قرار دهند. اگر ذخیره سازی یک نگرانی اصلی باشد، ممکن است مجبور شوند یکی از دیگر عملکردهای جزیره آشپزخانه را قربانی کنند. این موضوع به عمق و ارتفاع نیز مربوط می شود. از آنجایی که جزایر معمولاً ترکیبی از کابینت ها و کشوها را شامل می شوند، طراحان باید ارتفاع و عمق کابینت و کشو استاندارد را در کنار لوازم خانگی و الزامات اندازه گیری اولیه در نظر بگیرند.
در نهایت، نورپردازی یکی از راههای اصلی است که در آن طراحی جزیره آشپزخانه میتواند خود را از نظر زیبایی شناختی متمایز کند و کاربرد موثرتری را در فضا داشته باشند.
این ملاحظات تنها برخی از مواردی است که باعث برجسته شدن طراحی جزیره در دکوراسیون آشپزخانه می شود. برای مطالعه بیشتر در مورد طراحی آشپزخانه مسکونی یا مبلمان آشپزخانه، مقالات دکوبوم را در مورد نحوه صحیح طراحی و ساخت یک آشپزخانه و نمونه آشپزخانه های کارآمد را در لینک زیر بررسی کنید:
نمونه دکوراسیون و مقالات آشپزخانه
تحریریه دکوبوم
منبع: Archdaily
معماری داخلی ساختمان تجاری نقش اساسی در ایجاد فضایی کاربردی و جذاب دارد. فضاهای تجاری…
تاکید بر کیفیت به جای کمیت کار، سبب افزایش آزادی و انعطافپذیری در محیطهای اداری…
معماری داخلی دفتر کار اگر به شکل حرفهای انجام شود، مزایای متعددی مانند تقویت همکاری…
اتاق ناهار خوری برای ما فضای جذابی است زیرا اعضای خانواده هر روز در ساعات…
در طراحی این میز و صندلی عملکرد و زیبایی به خوبی با یکدیگر تلفیق شده…