عرصه بندی، راهی برای آرامش بیشتر در طراحی داخلی

عرصه بندی یا تفکیک فضایی در دکوراسیون داخلی هرفضایی به معنای تقسیم بندی و مجزا ساختن حوزه های مختلف می باشد این اصل که در طراحی داخلی از اولویت ها محسوب می شود سبب مجزا نمودن فعالیت ها بدون تداخل و آسانی در برقراری ارتباطات سایر فضاها با یکدیگر می گردد.

تفکیک فضایی به معنی یکسان نمودن ریز فضاهای موجود در کلیت فضا و توجه به عملکرد و مجاورت های لازم و ضروری بین آنها می باشد به صورت کلی می توان گفت تقسیم فضاهای منزل به حوزه های خشک و مرطوب در درجه اول اهمیت برای طراحی فضا می باشد زیرا در اجرای تاسیسات، قرار دادن فضاهای مرطوب در کنارهم مانند آشپزخانه،سرویس بهداشتی و حمام سبب  راحتی کار و عایق بندی مناسب تر می گردد در مرحله بعد تفکیک فضایی به حوزه های خصوصی،نیمه خصوصی و عمومی در اولویت قرار می گیرد که این موضوع تا حد زیادی بسته به علاقه کاربران، سلیقه، نیازها و همچنین ابعاد فضاها می تواند متغیر باشد.

پس در هنگام طراحی فضای منزل لازم است اولویت ها را مشخص نموده و سپس برنامه ریزی برای پلان و طرح بندی را آغاز نمایید در غیر این صورت اگر به خانه ای با فضایی از قبل طراحی شده وارد می شوید نگران نباشید با تفکیک حوزه های عمومی و خصوصی از طریق چیدمان و دکوراسیون مناسب می توانید فضا را اصلاح و تا حد زیادی آرامش بیشتری را در خانه ایجاد کنید.

برای مثال قسمت ورودی منزل حوزه ای عمومی محسوب می شود و بهتر است دید مسقیمی به حوزه ای خصوصی تر نداشته باشد می توانید با کمد لباس یا پارتیشنی با ضخامت کم این محدودیت را ایجاد کنید و بهتر است برای عملکرد موثرتر فضای نشیمن را از پذیرایی رسمی مجزا سازید تا فضای خصوصی تری برای افراد خانواده و قسمت پذیرایی برای مهمانان رسمی تر ایجاد شود می توانید این تفکیک فضایی را با کتابخانه یا گیاهان و یا پارتیشن هایی متناسب با سبک خانه خود انتخاب کنید حتی می توانید مبلمان را دایره و ار چیده و با استفاده از دو فرش مجزا این تفکیک را جلوه گر نمایید.

برای آرامش و راحتی عملکرد میز غذاخوری را در نزدیکی آشپزخانه و مشرف به نشیمن قراردهید تا  تعاملات را بیشتر کرده و دسترسی ها را آسانتر نماید.

خصوصی ترین فضا برای تفکیک فضایی  در منزل اتاق خواب ها هستند که حتی اگر در استودیو آپارتمانی زندگی می کنید بهتر است این قسمت را پرده یا پارتیشن از دید عموم محفوظ بدارید یا در طراحی داخلی به نحوی دور از حوزه های عمومی طراحی نمایید.

بهتراست حداقل  یک سرویس بهداشتی در نزدیکی نشیمن و حوزه عمومی منزل وجود داشته باشد و از نظر تفکیک فضایی در صورت مستر نبون اتاق ها، حمام بایستی بیشترین نزدیکی را به اتاق خواب ها داشته باشد.

عدم وجود عرصه بندی مناسب در دکوراسیون یک خانه سبب ایجاد اختلال در عملکرد و سلب آسایش افراد می گردد در حین اینکه سرعت و آرامش فعالیت های موازی را برای کاربران مختلف در ساعات مختلف شبانه روز را از بین برده و مانعی برای استراحت و فعالیت های مختلف می باشد از این رو بایستی در چیدمان مبلمان و یا خرید آنها به حوزه های عمومی و خصوصی تر و نیاز های همه افراد خانواده و مجزاسازی متناسب فضاها و ترفندهایی برای تفکیک آنها توجه نمایید.  

تحریریه دکوبوم

امتیاز دهید post
غزاله عزالدین
اشتراک گذاری
نویسنده
غزاله عزالدین

آخرین مطالب

دکوراسیون داخلی اتاق خواب کلاسیک

دکوراسیون داخلی اتاق خواب کلاسیک، نظر برخی از افراد را جلب می نماید. برخی دکوراسیون…

4 روز پیش

اتاق خواب روشن و ساده با رنگ های آبی و سفید

دکوراسیون داخلی اتاق خواب یکی از مهمترین بخش های دکوراسیون خانه است. اگر شما از…

1 هفته پیش

استفاده از آجر و چوب در اتاق خواب مدرن

چنانچه دکور اتاق خواب برای شما بسیار مهم است، می توانید در اتاق خواب خود…

2 هفته پیش

اتاق خواب نوجوان، ساده و جذاب

چنانچه نوجوان هستید و یا در خانه ی خود نوجوان دارید، استفاده از کالیته رنگی…

3 هفته پیش

اتاق خواب مدرن با نور کم

رنگ‌های تیره، شخصیت ویژه‌ای به اتاق خواب می‌بخشند و هیجان خفته‌ای دارند که هرگز آن…

3 هفته پیش

چیدمان اتاق خواب، مدرن و ساده

در این مقاله، یک نمونه طراحی داخلی اتاق خواب کوچک و زیبا با تم زرد…

4 هفته پیش