نکات کلیدی در نورپردازی نشیمن

می توان گفت اتاق نشیمن، اجتماعی ترین اتاق خانه است. نورپردازی اتاق نشیمن باید بیش از هر فضای دیگری منعطف باشد تا بتوان برای تغییر حال و هوا، هر افه ی نوری را جداگانه کنترل کرد.


از میان تمامی اتاق های خانه، نشیمن اتاقی است که معمولا نور پس زمینه  ی آن توسط چراغ های رومیزی یا کفی و گاهی نیز به وسیله ی لوستر و چلچراغ تامین می شود. برای اینکه چراغ های پایه آزاد سطح نورپردازی مناسب را تامین کنند، قرار دادن آنها در مکان درست ضرورت دارد – و مهم است اطمینان حاصل شود که از ابتدا منابع برق کار در دسترس باشد. به همین دلیل، عاقلانه ترین کار، طراحی چیدمان اثاثیه و مبلمان، پیش از نورپردازی است.  

نکات لازم برای نورپردازی نشیمن ها:

– نورپردازی یک کتابخانه یا ویترین را مورد توجه قرار دهید. این عمل را می توان به چندین طریق انجام داد. – برای مثال، نورپردازی از درون طبقات شیشه ای؛ نورپردازی طبقات از جلو؛ نورپردازی از پت طبقات به قصد در ضد نور قرار دادن اشیاء؛ و یا برجسته کردن یک شیء خاصِ به نمایش در آمده.

– اگر می خواهید در اتاق نشیمن مطالعه کنید، نورپردازی موردی را فراموش نکنید. یک منبع اتصالی مخصوص مطالعه، که سری آن مفصل دار بوده و به زاویه ی دلخواه متمایل شود، بهترین گزینه است.

– می توان به وسیله ی یک منبع پایین تاب توکار مستقیم یک نقاشی، یک اثر هنری یا قطعه ای از مبلمان مانند یک میز قهوه خوری مرکزی را به ظرافت و زیبایی مورد تاکید قرار داد. با به کار گیری انواع لنزها در جلوی لامپ می توان به انواع افه ها دست یافت. اگر استفاده از منابع توکار و مخفی ممکن نباشد، جواب مسئله، راه حل های اتصالی مانند منابع نقطه ای کف کوب خواهد بود.

– یک منبع بالاتاب ساده و مخفی در گوشه ای از اتاق و پشت یک قطعه مبل می تواند بر ابعاد فضا بیافزاید، فضا را بزرگتر بنمایاند و تمامی قرنیز های سقف را برجسته کند.

– پیش از هر تصمیمی درباره ی نورپردازی فضا، برای چیدمان مبل و اثاثیه ی درون اتاق طرحی بریزید و نقاط تمرکز اتاق را تعیین کنید.

– در یک اتاق نشیمن بزرگ، با افزودن پریزهای کفی خواهید توانست نور را به وسط اتاق بیاورید. این منابع تغذیه باید جایی قرار گیرند که بتوان آنها را زیر اثاثیه و مبلمان پنهان نمود. پریزهای برق کافی نیز در گوشه های اتاق در نظر بگیرید، چرا که در نورپردازی تکمیلی معمولا به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. البته، افزودن تعداد زیادی چراغ به فضا، اتاق را شلوغ و درهم ریخته می نمایاند.

گردآورنده: الهه کاشی
منبع: کتاب نورپردازی بی نقص در طراحی فضاهای مسکونی

امتیاز دهید post
غزاله عزالدین

مشاهده نظرات

اشتراک گذاری
نویسنده
غزاله عزالدین

آخرین مطالب

دکوراسیون نشیمن به سبک مدرن

دکوراسیون نشیمن به سبک مدرن به طراحی فضاهایی اطلاق می‌شود که در آن سادگی، کاربردی…

5 روز پیش

طراحی داخلی آپارتمان ۳۰ متری مینیمال

طراحی داخلی آپارتمان ۳۰ متری مینیمال، چالشی هیجان‌انگیز برای بهینه‌سازی فضا و استفاده حداکثری از…

1 هفته پیش

معماری و دکوراسیون داخلی ویلا، انتقال نرم از فضای داخلی به بیرونی + پلان

معماری و دکوراسیون داخلی ویلا نه‌تنها بر زیبایی و عملکرد ساختمان تاثیر می‌گذارد، بلکه نقش…

2 هفته پیش

طراحی داخلی پنت هاوس دوبلکس

طراحی داخلی پنت هاوس دوبلکس تلفیقی از هنر، خلاقیت و قابلیت است که فضایی مجلل…

3 هفته پیش

تبدیل فضای بدون استفاده به فضایی برای بازی

تحریریه معماری آرل سلام بر همراهان همیشگی دکوبوم و خوانندگان ویژه ی بخش طراحی جزئی.…

4 هفته پیش

طراحی داخلی پنت هاوس، بررسی طراحی و دکوراسیون داخلی ۵ پنت هاوس از ۵ دنیای متفاوت

طراحی داخلی و دکوراسیونپنت هاوس کمی با طراحی واحدهای آپارتمانی معمولی تفاوت دارد و این…

4 هفته پیش