نام علمی: Sansevieria trifasciata
نام انگلیسی: Snake Plant
خانواده: مارچوبگان (Asparagaceae)
مهمترین ویژگی های این گیاهِ به راستی چشمگیر و گیرا، نگهداری آسان و شهرت روزافزون این گیاه به “نامیرا” بودن است. علاوه بر این سانسوریا تمیز کننده هوا نیز هست و نگهداری آن در آپارتمان بسیار مفید است.
زادگاه سانسوریا مناطق گرمسیری غرب آفریقا و دارای ساقه های زیرزمینی(ریزوم) است و برگ ها از یک ریزوم ضخیم به طور ایستاده و سیخ با فرم رویشی طوقه وار می رویند.
نیازمندی های محیطی
خاک: نسبت به خاک سختگیر نیست و خاکی با بافت متوسط و زهکش خوب برای آن مناسب است. ترکیبی از خاک معمولی + خاک برگ که مقداری شن یا پرلیت به آن اضافه شده باشد، ایده ال است. احتیاج به کوددهی زیاد ندارد و در صورت کوچک ماندن برگ ها، در فصل رشد ماهی یکبار با کودهای گیاهان آپارتمانی تغذیه شود.
آبیاری: به آبیاری زیاد حساس است و در ماه های گرم هفته ای ۲-۱ بار آبیاری کافی است و هر چه هوا خنک تر و نور کمتر باشد، آبیاری را باید کاهش داد. آبیاری در زمستان هر ۳-۲ هفته یکبار کافی است. به غبارپاشی هم نیاز ندارد.
نور: هر چه محیط پر نورتر باشد رشد این گیاه بهتر است و حتا برخلاف بسیاری از گیاهان آپارتمانی می توان آن را در مقابل نور مستقیم آفتاب هم قرار داد. البته به جز روز های گرم. به سایه هم مقاوم است. ولی رشد آن کم و حتی متوقف می شود.
دما: دمای ایده آل آن برای رشد ۲۷-۱۸ درجه هست. به گرمای بیشتر مقاوم است و اگر خاک آن خشک باشد سرما را هم حتی تا دمای ۵ درجه هم تحمل می کند.
تکثیر قلمه برگ آسانترین راه پرورش این گیاه است. هر چند در این روش برگ های گیاهان حاصل از تکثیر ارقام ابلق مثل لارنتی سبز می شوند. روش دیگر تکثیر، تقسیم ساقه های زیر زمینی (ریزوم ها) است.
برای قلمه برگ می توان یک برگ را به قطعات ۱۰-۷ سانتیمتری تقسیم کرد. انتهای هر برگ را به پودر ریشه زایی آغشته کرد و این تکه ها را تا نصف ارتفاع آن ها در بستر سبکی کاشت. با مرطوب نگه داشتن خاک و قلمه ها در دمای ۲۳-۲۱ درجه، ریشه دهی حدود ۴-۳ هفته طول می کشد. رویش برگ های جدید از این قلمه ها ۴-۳ ماه طول می کشد.
تحریریه دکوبوم
منبع: golvagiah
صرفنظر از حوزه فعالیت، هر کسبوکاری آرزو دارد روی مشتریانش تاثیر مثبتی بگذارد. چرا که…
رنگها، ابزار قدرتمندی در دست هنرمندان، طراحان و روانشناسان هستند و بهطور چشمگیری بر بهرهوری،…
رشد روزافزون شرکتها، تقاضا برای فضاهای اداری کوچک را بهشدت افزایش داده است. به همین…
در دنیای امروز که فضاهای کاری بهسرعت در حال کوچکتر شدن هستند، معماری داخلی فضاهای…
معماری داخلی فضاهای تجاری، تلفیقی هوشمندانه از زیباییشناسی، روانشناسی و عملکرد است که باهدف ایجاد…
معماری داخلی ساختمان تجاری نقش اساسی در ایجاد فضایی کاربردی و جذاب دارد. فضاهای تجاری…