منزل هر شخص بازتاب کننده ی ویژگی های شخصیتی اوست. برخی اشخاص می توانندطراحی داخلی خانه ی خود را متناسب با شخصیت خود طراحی کنند اما برخی دیگر نیاز به راهنمایی دارند. در این بخش قصد داریم به معرفی اصولی برای دکوراسیون داخلی منزل بپردازیم که به شما کمک می کند دکوراسیون داخلی زیبا و متناسب با شخصیت خود طراحی کنید.
۱) ایجاد نقطه کانونی و مرکز توجه در خانه: نقطه ی کانونی هر فضا، مکانی است که توجه فرد را به محض ورود به فضا به خود جلب می کند. استفاده از شومینه، پنجره ای بزرگ، قفسه های کتاب و فرشی زیبا در گوشه ای از خانه به ایجاد نقطه ی کانونی کمک می کند. همچنین می توانید تابلوی نقاشی بزرگی را بر روی دیوار نصب کنید یا رنگ یکی از دیوارها را تغییر دهید.
۲) مشاهده ی خطوط غالب موجود در فضا و استفاده از آن ها
خطوط افقی: باعث وسیع تر و عریض تر به نظر رسیدن فضا می شوند. استفاده از خطوط افقی در طراحی داخلی موجب افزایش حس صمیمیت در یک فضا می شود.
خطوط عمودی: باعث بلندتر به نظر رسیدن یک فضا می شوند. خطوط عمودی درطراحی داخلی فضا را رسمی تر می کنند.
خطوط مورب: استفاده از خطوط مورب موجب ایجاد فضایی پرانرژی می شود.
خطوط منحنی: جذابیت بصری بک فضا را افزایش می دهند.
۳) استفاده از طیف رنگی خاص
حتمن لازم نیست در دکوراسیون داخلی خانه ی خود از رنگ هایی که مد هستند استفاده کنید. توصیه میکنیم از رنگهایی که خود به آن ها علاقه دارید و شما راا شاد می کنند استفاده کنید. پس از انتخاب رنگ مورد علاقه ی خود از تن های رنگی مختلف آن استفاده کنید این کار به دکوراسیون داخلی منزل شما عمق میی دهد.
۴) مبلمان هر فضا باید متناسب عملکردش باشد. از این رو در انتخاب مبلمان به تناسبات و مقیاس آن توجه کنید و از خرید مبلمان خیلی بزرگ یا خیلی کوچک خودداری کنید.
۵) به نورپردازی توجه کنید. نورپردازی هر فضا باید متناسب عملکردش باشد. به طور کلی سه نوع نورپردازی داریم:
نورپردازی محیطی: به نورپردازی از سمت سقف اتاق اطلاق می شود. در این روش چراغ بر روی سقف نصب است. نورپردازی محیطی برای اتاقهایی مناسب است که میخواهیم همه ی قسمت های آن به طور مساوی روشن شود.
نورپردازی کاری: برای انجام کاری خاص از این مدل نورپردازی استفاده می شود. مانند چراغ مطالعه یا چراغ هایی که در زیر کابینت ها نصب می شوند
نورپردازی تأکیدی: برای ایجاد تأکید و تمرکز روی شیء یا بخش خاصی به کار می روند. برای مثال می توان به چراغ هایی اشاره کرد که برای روشن کردن آثار هنری به کار می روند.
علاوه بر مسائل گفته شده لطفاً به استفاده از نور طبیعی نیز توجه کنید.
۶) از قانون اعداد فرد استفاده کنید. در طراحی، استفاده از اجزا و عناصر به تعداد فرد موجب متعادل تر و زیباتر به نظر رسیدن آن ها در دکوراسیون داخلی می شود.
۷) استفاده از عناصر و اجزای متناسب با یکدیگر و کلکسیون ها: در دکوراسیون داخلی از اجزا و عناصری استفاده کنید که علی رغم تفاوت هایی که در ابعاد، ارتفاع، شکل و بافت دارند، دارای خصوصیات شبیه به هم باشند.
۸) از طرح ها و بافت های متنوع استفاده کنید. برای جذاب تر به نظر رسیدن دکوراسیون داخلی از بافتهای نرم و خشن در ترکیب با یکدیگر استفاده کنید.
۹) از فضاهای منفی استفاده کنید. حتماً با جمله ی "کمتر، بیشتر است" میس ون دروهه آشنایی دارید. در دکوراسیون داخلی گاهی خوب است که اشیایی را تنها رها کنیم تا چشم به جای اینکه از شیِ ای به شیء دیگر حرکت کند بر روی یک عنصر خاص متمرکز شود.
۱۰) در طراحی داخلی به تعادل اهمیت دهید. فضای متعادل فضایی است که شیک، عملکردی و لذت بخش است. سه نوع تعادل در طراحی داخلی وجود دارد:
تقارن: تقارن یکی از اصول سنتی طراحی داخلی است و برای ما انسان ها لذت بخش است.
عدم تقارن: عدم تقارن مفهومی مدرن تر است. و به مفهوم قرار دادن اجزا و عناصر متفاوت در کنار هم به گونه ای است که کلیتی متعادل ایجاد کنند. این مدل تقارن به ایجاد فضایی خودمانی و غیر رسمی کمک می کند.
تقارن شعاعی: بدین معناست که چینش تمام اجزا حول یک نقطه ی مرکزی است.
منبع: arel.ir
صرفنظر از حوزه فعالیت، هر کسبوکاری آرزو دارد روی مشتریانش تاثیر مثبتی بگذارد. چرا که…
رنگها، ابزار قدرتمندی در دست هنرمندان، طراحان و روانشناسان هستند و بهطور چشمگیری بر بهرهوری،…
رشد روزافزون شرکتها، تقاضا برای فضاهای اداری کوچک را بهشدت افزایش داده است. به همین…
در دنیای امروز که فضاهای کاری بهسرعت در حال کوچکتر شدن هستند، معماری داخلی فضاهای…
معماری داخلی فضاهای تجاری، تلفیقی هوشمندانه از زیباییشناسی، روانشناسی و عملکرد است که باهدف ایجاد…
معماری داخلی ساختمان تجاری نقش اساسی در ایجاد فضایی کاربردی و جذاب دارد. فضاهای تجاری…