طراحی نما چه برای یک خانه و چه برای یک ساختمان تجاری، نقش بسیار مهمی در معرفی و جذابیت ساختمان ایفا میکند. نما نشاندهنده سلیقه ساکنین و کارکرد آن بنا است. به همین دلیل، طراحی نما اهمیت زیادی دارد. سبکهای مختلفی برای طراحی نما وجود دارند که یکی از آنها، سبک رومی است. از آنجایی که این سبک در ایران محبوبیت زیادی دارد، ۳۰ مدل نمای رومی ساختمان یک طبقه را آماده کردهایم.
دسترسی سریع
سبکهای متنوعی برای طراحی نمای ساختمان به کار گرفته میشوند. انتخاب سبک باید بر اساس سلیقه مالک، شرایط اقلیمی و بافت شهری منطقه صورت بگیرد. همکاری با یک شرکت معماری حرفهای میتواند خیال شما را از بابت انتخاب سبک، ایدهآل راحت کند. زمانی که یک معمار نما را طراحی میکند، عناصر مختلفی را در نظر میگیرد. ورودی چگونه باید باشد؟ از چه نوع مصالحی (سنگ، آلومینیوم یا آجر) استفاده شود؟ مکان و نسبت پنجرهها نیز باید در نظر گرفته شوند.
یکی از سودمندترین گزینهها برای طراحی نما، سبک کلاسیک است. خانه در سبک کلاسیک محکم، کامل و استوار به نظر میرسد. ویژگیهای اصلی این سبک شامل تقارن و رعایت جزئیاتی مانند طاق، قرنیز و ستون است. علاوه بر این، در طراحی نما به سبک کلاسیک از قانون بخشبندی طلایی استفاده میشود. همه مقادیر (ارتفاع و عرض)، نسبتهای هماهنگ و کامل دارند. سنگ مرمر، گچ و سرامیک نیز عمدهترین مصالح به کار رفته در این سبک هستند.
سنگ، آجر و کاشی ابزارهایی برای ایجاد یک نمای روستایی و دنج هستند. سبک روستایی در هر کشور مشخصات مربوط به خود را دارد. در برخی کشورها، از مصالحی مانند گل و کاهگل و در برخی دیگر از چوب برای ساخت نما به سبک روستیک استفاده میشود. از ویژگیهای اصلی این سبک میتوان به حذف جزئیات و تزئینات و به کارگیری مصالح طبیعی مانند چوب، سنگ، آجر و گچ اشاره کرد.
ویژگیهای اصلی سبک اسکاندیناوی سادگی، کاربردی بودن و وحدت با طبیعت است. نماها به سبک اسکاندیناوی، هندسه سادهای دارند. با این که نماها در این سبک مجلل نیستند، اما ظریف و چشمگیر به نظر میرسند. در سبک اسکاندیناوی معمولا برای تزئین از چوب و گچ استفاده میشود. انتخاب این سبک برای نمای خانه ایدهآل است.
این سبک در کشورهای اروپایی در سالهای ۱۸۹۰-۱۹۱۰ توسعه یافت. در نماهای مدرن میتوان خطوط تیز و مستقیم را مشاهده کرد. در این سبک، از هندسههای سادهای در نما استفاده میشود. در طراحی به سبک مدرن، دست طراح بسیار باز است. میتوان از انواع مصالح، رنگها و بافتها بهره گرفت.
در طراحی مینیمالیستی نما، خبری از جزئیات و تزئینات خاص نیست. در این سبک، طراح تلاش میکند با هندسههای ساده و خطوط مستقیم به طرحی ایدهآل برسد. در طرحهای مینیمالیستی، از رنگ سفید بیش از هر رنگ دیگری استفاده میشود.
سبک مدیترانهای ویلایی بزرگ با ستونها، طاقها و تختهای آفتابگیر است. رنگها، سبک و طبیعی انتخاب میشوند و دیوارهای بیرونی همیشه با یک بافت مات صاف پوشیده شدهاند. ساخت این نماها برای مناطق گرم مناسب است.
یکی از سبکهای پرطرفدار در طراحی نمای ساختمان در ایران، سبک رومی است. در این سبک میتوان مولفههایی از معماری کلاسیک و رومی را مشاهده کرد. در طراحی نمای رومی، از مصالح سنگی استفاده میشود تا ساختمان باشکوهتر به نظر آید. سنگهای رنگ روشن در نمای رومی جلوهای سلطنتی به بنا میدهند. به همین دلیل، در این نوع نما اغلب از سنگهای تراورتن با رنگهای روشن استفاده میشود.
استفاده از طاقها و ستونها بخشی جداییناپذیر از طراحی نما به سبک رومی است. بسیاری از طراحان برای زیبایی بیشتر از نورپردازی نیز بهره میگیرند. در ادامه، این ویژگیها را میتوانید در ۳۰ مدل نمای رومی ساختمان یک طبقه مشاهده کنید.
انتخاب سبک رومی برای نمای ساختمان دارای مزایای مختلفی است که عبارتاند از:
برخی از معایب سبک رومی شامل موارد زیر میشوند:
در این بخش، نگاهی میاندازیم به ۳۰ مدل نمای رومی ساختمان یک طبقه تا در صورت نیاز بتوانید از آنها الهام بگیرید.
با مشاهده این ۳۰ مدل نمای رومی ساختمان یک طبقه میتوان دریافت که این سبک شباهتهای زیادی با سبک کلاسیک دارد. نماهای رومی که عمدتا با سنگ ساخته میشوند، تصویر باشکوهتری از ساختمان ارائه میدهند. هنگام انتخاب این نوع نما باید به هزینههای بیشتر آن نیز توجه داشت. انتخاب یک شرکت معماری باتجربه و حرفهای، خیال شما را از بابت دستیابی به طرحی مناسب و زیبا راحت خواهد کرد.
منابع
1 - اتاق جلسه، طراحی داخلی و مبلمان زرد، طراحی : Apostrophy’s در راستای بررسی…
آب بهعنوان نماد زندگی و آرامش، نقش مهمی در طراحی داخلی دارد. استفاده از عناصر…
دایرهها به عنوان یک شکل هندسی اساسی، دارای کیفیتی گیرا و هماهنگ هستند. طراحی داخلی…
طراحی داخلی آینده نگر به عنوان یک رویکرد نوآورانه، فناوریهای پیشرفته، متریال هوشمند و اصول…
وقتی صحبت از ایجاد فضاهایی میشود که تجسم راحتی، عملکرد و زیبایی هستند، بسیاری از…
نورپردازی، قلب تپنده فضاهای تجاری است و نقش بهسزایی در ایجاد فضایی دلنشین و کارآمد…