چه در یک استودیو جمع و جور و چه در یک رستوران، طراحی آشپزخانه به توجه ویژه ای نیاز دارد تا عمل تهیه غذا به تجربه ای دلپذیر با فضای کافی برای تمامی عملکردهای ضروری و بدون نیاز به حرکات اضافی تبدیل شود.طبق نظریه “مثلث طلایی” یا “مثلث کار آشپزخانه” اساساً، سه عنصر اصلی آشپزخانه باید در هر انتهای مثلث قرار گیرند: سینک، یخچال و اجاق گاز و طبق اصول آن، هر ضلع مثلث باید بین ۱.۲۰ تا ۲.۷۰ متر طول داشته باشد و محیط نباید کمتر از ۳.۹۶ متر یا بیشتر از ۸ متر باشد.
البته همیشه نمیتوان ابعاد و تناسبات ایدهآل برای اجرای این نوع آشپزخانه را داشت، بهویژه وقتی ابعاد باریک و کوچک آپارتمان های امروزی را در نظر بگیریم. با این وجود، راه های مختلفی برای کارآمدتر کردن عملیات روزمره حتی در آشپزخانه های بسیار کوچک وجود دارد. در ادامه با مجموعه ای از اقلام و محصولاتی که می توانند فضا و کارایی آشپزخانه ها را افزایش دهند با دکوبوم همراه باشید….
دسترسی سریع
انواع ظروف، مواد غذایی و اکسسوری ها فضای آشپزخانه و هر چیزیکه برای پخت و پز ضروری است فضای اشپزخانه را اشغال میکند . به عنوان مثال، وسایل قابل حمل فضاهای گرانبهایی را اشغال می کنند، که می تواند برای جابجایی غذا یا حتی برای قرار دادن ظروف یا برای سرو غذا استفاده شود. بنابراین، بهتر است ظروف، تابه ها، بشقاب ها، تخته های برش و حتی وسایل برقی حتی الامکان در کابینت ها نگهداری شوند.
کشوها روشی عالی برای سازماندهی لوازم کوچکتری هستند که ممکن است در کابینت گم شوند: کارد و چنگال، قاشق های چوبی، چاقوهای برش، پوست کن سبزیجات و بسیاری موارد دیگر. با این حال، کشوها نیز می توانند بی نظم شوند اگر بسیار پر باشند یا به خوبی سازماندهی نشده باشند. برای رفع این مشکل، تقسیمکنندههایی برای کشوها وجود دارد که کار با آنها را بسیار منظمتر و آسانتر میکند.
وقتی ابزاردر دسترس داشته باشید همه چیز آسان تر است. قرار دادن اقلام مورد نیاز در فضای باز در دسترس می تواند تجربه کاربری را بهبود بخشد. با چیدمان پرکاربردترین عناصر در دسترس خود مانند ظروف، نمک، روغن زیتون، فلفل، پارچه ها و حتی ادویه جات می توانید بدون نیاز به باز کردن دربهای کابینت، یا دست زدن به کشوها با دست های کثیف، در زمان و انرژی خود صرفه جویی کنید و نگران سوختن غذا نباشید.
از آنجایی که فضاهای پرکاربرد نیاز به تمیز کردن مکرر دارند، توصیه می شود که حداقل وسایل ممکن را به دیوارها یا کف تکیه دهید. خوشبختانه، محصولاتی وجود دارند که آویزان کردن وسایلی را که معمولاً فضارا شلوغ می کنند، تسهیل می کنند. آنها را می توان با مبلمان ادغام کرد یا پشت دربها قرار داد.
برخی اقلام و اکسسوری های کاربردی امکان استفاده بهینه از فضا را فراهم می کنند و در عین حال پخت و پز را کمی آسان تر می کنند. فنجان اندازه گیری، چاقوها یا اشیایی که به شما امکان می دهند بدون نیاز به کثیف شدن کتاب یا تبلت دستور پخت را به راحتی بخوانید، می توانند راه حل های ساده ای به نظر برسند، اما تفاوت بزرگی در زندگی روزمره آشپزخانه ایجاد می کنند.
وقتی فضا کم است، ترولی ها بسیار کاربردی هستند و به کاربران این امکان را می دهند که فقط در صورت لزوم از آنها استفاده کنند و ممکن است در صورت عدم استفاده پنهان بمانند. با استفاده از چرخ ها و آنها می توانند فضای کار را افزایش دهند یا تبدیل به میزهای اضافی یا قفسه هایی شوند که می توانند به داخل کابینت ها یا زیر میز داخل شوند.
اگر راحتی هنگام انتخاب دکوراسیون آشپزخانه مهم است، کیت های آماده گزینه های جالبی برای گنجاندن همه چیزهایی که نیاز دارید در یک مکان هستند که می توانند در انواع الگوهای ساخت، متریال ها و قیمت ها باشند.
درک ویژگی های هر فضا بخش اساسی از ساخت و طراحی آشپزخانه موفق است. آشپزخانه فضایی است که هر عنصر در آن نقشی کلیدی دارد و هر متر مربع باید در آن به خوبی فکر شده باشد. اگرچه ممکن است این نکات ساده به نظر برسند، اما می توانند در حین تهیه یک وعده غذایی یا در برنامه های روزمره این فضای مهم تفاوت زیادی ایجاد کنند.
تحریریه دکوبوم
منبع: Archdaily
معماری داخلی ساختمان تجاری نقش اساسی در ایجاد فضایی کاربردی و جذاب دارد. فضاهای تجاری…
تاکید بر کیفیت به جای کمیت کار، سبب افزایش آزادی و انعطافپذیری در محیطهای اداری…
معماری داخلی دفتر کار اگر به شکل حرفهای انجام شود، مزایای متعددی مانند تقویت همکاری…
اتاق ناهار خوری برای ما فضای جذابی است زیرا اعضای خانواده هر روز در ساعات…
در طراحی این میز و صندلی عملکرد و زیبایی به خوبی با یکدیگر تلفیق شده…