بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

تعریفی دقیق از بازسازی ساختمان

اصطلاح ” بازسازی ” به فرآیند بازگرداندن چیزی به وضعیت مناسب پس از تعمیرات اشاره دارد. در صنعت ساخت و ساز، بازسازی به فرآیند بهسازی یا نوسازی یک ساختمان قدیمی، آسیب دیده یا معیوب اطلاق می شود اما علاوه بر این موارد می تواند در راستای تغییر کاربری یا  تغییر در سبک دکوراسیون یک فضا  نیز صورت گیرد.  دو نوع کلی بازسازی وجود دارد :

  • بازسازی ساختمان ها با کاربری های مختلف مسکونی- اداری- تجاری و ….
  • بازسازی و مرمت اثار تاریخی( بازسازی آرکنولوژیک )

درباره شرکت معماری آرل

شرکت آرل

شرکت معماری آرل با سال ها سابقه در زمینه بازسازی انواع فضاها  از ابتدای مسیر، مشاوره تا ساخت همراه شما خواهد بود و با اکتفا به تجربه و تیم حرفه ای خود می تواند معایب بازسازی و موارد پیش بینی نشده را به حداقل رسانده و فضای دلخواه شمار را  اصولی، زیبا  و در زمانبندی مقرر طراحی و اجرا نماید.

برای بازسازی ساختمان و استفاده از مشاوره تخصصی گروه معماران آرل میتوانید از طریق شماره تماس های زیر با ما در ارتباط باشید:

تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱

بازسازی ساختمان شامل چه مواردی است؟

بازسازی ساختمان به معنای اعمال تغییراتی است که دکوراسیون و یکپارچگی ساختاری ساختمان را در کنار هم تثبیت یا بهبود می بخشد که می تواند شامل تغییر در یک اتاق یا کل ساختمان  ‌شود. بازسازی ساختمان بسته به کاربری، نیاز و حجم کار می تواند شامل موارد زیر باشد:

۱- تبدیل و تغییر کاربری

تبدیل و تغییر کاربری در بازسازی ساختمان

تبدیل به معنای تغییر کاربری ساختمان است به عنوان مثال، تبدیل فروشگاه به یک رستوران یا فضای اداری.که ممکن است چیدمان، مصالح و ساختار ساختمان را تغییر دهد و به منظور  تغییر دسترسی یا عملکرد فضایی صورت گیرد.

۲- تغییرات عملکردی و یا ظاهری

بازسازی می تواند شامل تغییرات ساختاری برای بهبود یا تغییر عملکرد قسمت های یک ساختمان باشد مانند:

  • گسترش متراژ یک ساختمان با حذف دیوارهای غیر باربر
  • بالا بردن، تعمیر یا تعویض سقف ها
  • اضافه کردن لوله کشی و تاسیسات
  • افزودن کانال های گرمایشی/سرمایشی برای تغییر رویکرد انرژی

همینطور بازسازی می‌تواند به دلیل تغییرات دکوراسیون و تزئینات به منظور  بهبود کیفیت و به روزرسانی دکوراسیون و سبک فضای داخلی انجام شود مانند:

  • رنگ آمیزی
  • تغییر کابینتها
  • تعویض درب یا  پنجره ها
  • تعویض کاشی یا کفپوش

۳- تعمیرات  و بازسازی حفاظتی

تعمیرات، فعالیت های ساختمانی هستند که ساختمان را به وضعیت سالم باز می گرداندکه شامل تعمیر یا نوسازی قسمت هایی است که ممکن است آسیب دیده یا شکسته باشند مانند ترمیم سیستم برق یا  وسایل لوله کشی، ترمیم ترک های دیوار یا سقف و…

مراحل بازسازی ساختمان

۱- امکان سنجی

اولین ومهمترین مرحله از فرایند بازسازی ساختمان که توسط یک تیم یا شرکت معماری انجام می شود صرف نظر از اینکه دامنه بازسازی چقدر بزرگ یا کوچک باشد، امکان سنجی به معنی بررسی نیازها  و خواسته های کارفرما است پروسه امکان سنجی می تواند شامل امکان سنجی فنی معماری برای بررسی امکان بازسازی فضای موجود با توجه نقشه ها، تاسیسات، سازه و عدم تداخل با ظوابط شهرداری و یا می تواند در زمینه بررسی تطبیق اطلاعات کلی پروژه با نیاز کارفرما ، توجیه اقتصادی و تحلیل محدودیت ها مانند بررسی مشاعات صورت گیرد.

۲- برنامه ریزی و  طراحی

مرحله دوم برنامه ریزی بازسازی فضا شامل تهیه لیستی از تمامی موارد مدنظر و طراحی فاز صفر با امکان سنجی پروژه و مطالعات لازم و فنی برای طراحی اولیه پروژه است در این مرحله مطابق با ضوابط شهرداری و با کسب مجوزهای لازم  نقشه های فاز یک و طراحی سه بعدی انجام و در مرحله بعد با بررسی  تاسیسات و  محدودیت های موجود  و تایید کارفرما به مرحله  طراحی نقشه های فاز دو  برای ورود به فاز اجرایی  می گردد.

قبل از ورود به فاز اجرایی با تکمیل نقشه های اولیه با متره براورد هزینه و زمانبندی نهایی پروژه تعیین می گردد.

۳- آغاز اجرا و تخریب

هنگامی که نقشه فضا، دستور کار و مجوز ها صادر شود زمان شروع اجرا و فرایند بازسازی مطابق با برنامه زمانبندی است  گاهی در پروژه های بازسازی نیاز به تخریب و گاهی نیاز به ساخت و ساز وجود دارد که تمامی کارها  زیر نظر تیم طراحی و معماران پروژه و با تمام اقدامات احتیاطی ایمنی و با توجه به نقشه های قبلی فضا  و عدم تداخل  با تاسیسات یا سازه  صورت  می گیرد و در موارد لزوم مقاوم سازی سازه ای برای اجرای طرح مورد نظر لازم است که در دستور کار اولیه قرار می گیرد.

۴- سفت کاری

پس از شروع ساخت یا تخریب، سفت کاری شامل دیوارچینی، تخریب یا افزودن دیوار یا سقف  و در ادامه  شامل هر کاری است که در زیر کف یا پشت دیوار انجام می شود، مانند نصب کانال برای گرمایش مرکزی و تهویه مطبوع، نصب سیستم های برق و لوله کشی جدید و …

۵- نازک کاری

مرحله بعدی شامل نازک کاری ساختمان شامل مراحلی است که پس از سفت کاری ساختمان انجام میشود و شامل پوشش ظاهری ساختمان و به کلیه کارهایی مانند  نظیر کاشی کاری ، نقاشی دیوار ها و سقف ساختمان, برق کاری کلید و پریز ها ، نصب شوفاژساختمان و در نهایت نصب درب و پنجره ها  و طبق خواسته کارفرما  اطلاق می شود.

می توانیدکابینت ها، روشنایی، وان حمام، دوش، توالت، سینک و … را در مرحله بعدی نصب کنید.سپس مرحله نصب درب  قبل از نصب کفپوش است ، مطمئن شوید که همه دربها نصب شده اند و می توانند آزادانه باز و بسته شوند. بسته به نوع کفپوش  می توانید برای پارکت و لمینت در مرحله آخر در غیر این صورت برای دیگر کفپوش ها مانند سرامیک زودتر اقدام کنید.

۶- نظافت نهایی و پاکسازی دریچه ها

در هنگام بازسازی و اعمال تغییرات گرد و غبار همه جا را می گیرد، بنابراین نیاز به تمیزکاری برای آماده شدن نهایی فضا و استفاده  از یک متخصص برای تمیز کردن دریچه های هوا لازم است.

چیدمان

مرحله آخر مکانیابی اجزای دکوراسیون و مبلمان و چیدمان فضا  متناسب با ترکیب جدید فضای داخلی  و با نظر طراح  خواهد بود که با این مرحله کار به اتمام می رسد و  می تواند توسط تیم طراحی یا خود کارفرما انجام شود.

مزایای مهم بازسازی ساختمان

  • ایجاد تغییرات در حین حفظ روح، تاریخچه فضای قبلی
  • انتخاب فضا متناسب با موقعیت مکانی و دسترسی دلخواه
  • هزینه های کمتر  نسبت به ساخت و تجهیز یک ساختمان جدید
  • زمان ساخت  و اجرای کوتاهتر
  • مراحل کوتاه تر برای کسب جوازها
  • امکان بازسازی گام به گام و متناسب با بودجه در مقاطع زمانی دلخواه
  • استفاده از ساختار سازه ای قوی تر خانه های قدیمی و تقویت آنها

معایب بازسازی ساختمان

  • احتمال موارد پیش بینی نشده در هزینه، زمانبندی و طراحی
  • محدودیت در ایجاد تغییرات اساسی  به دلیل ساختار سازه ای موجود
  • هزینه بالاتر بازسازی کامل نسبت به اجرای ساختمانی جدید
  • احتمال کاهش بهره وری انرژی در مقایسه با یک ساختمان جدید

۵/۵ - (۳ امتیاز)