طراحی آشپزخانه یکی از مهمترین قسمت ها در خانه محسوب می شود زیرا کارایی و عملکرد مناسب با چیدمان و ابعاد متناسب فضاها ارتباط مستقیم داشته و رعایت محل قرارگیری سه عنصر اصلی آشپزخانه که یخچال، سینک ظرفشویی و اجاق گاز می باشد و به اصطلاح مثلث کار در آشپزخانه از نیازهای ضروری به حساب می آید رعایت مثلث کار سبب سهولت در انجام کارها بدون تداخل و بی نظمی شده و از اصول استاندارد در چیدمان المان های آشپزخانه محسوب می شود. در واقع مثلث کار حوزه آماده سازی، شست و شو و پخت و پز را تعریف کرده و باعث افزایش کارایی در حین امنیت و زیبایی می شود.

مثلث کار

مجموع طول بهینه برای مثلث کار ۶۷۰۰-۳۶۰۰ میلیمتر می باشد در ادامه با دکوبوم با مشاهده انواع چیدمان آشپزخانه همراه باشید :

آشپزخانه خطی یا تک دیواره – single –wall kitchen 

ساده ترین شکل سازماندهی آشپزخانه یک ردیف از تجهیزات و پیشخوان است که در برابر یک دیوار چیدمان می شود. این طرح مناسب اتاق های باریک و طولانی یا جداره ای از یک استودیو است که در آن آشپزخانه می تواند مجزا باشد و یا در مرکز توجه فضایی قرار گیرد.برای عملکرد بهتر، پلان باید شمل فضای پیشخوان در هر دو سوی تجهیزات باشد اما یخچال که تنها در یک سو به سطح پیشخوان نیاز دارد می تواند در یک انتهای دیوار آشپزخانه قرار گیرد باید توجه داشت که نوع یخچال براساس جهت بازشو در، رو به پیشخوان مجاور تهیه شود.

آشپزخانه راهرویی – Galley kitchen

آشپزخانه راهرویی درای دو ردیف پیشخوان به موازات یکدیگر است سینک ظرفشویی، ماشین ظرفشویی و اجاق باید در یک جداره و یخچال در جداره دیگر آشپزخانه قرار گیرد .پیشخوان ها برای استفاده بیش ازیک نفر باید حداقل ۱۲۰۰ میلی متر از یکدیگر فاصله بگیرند اما اگر آشپزخانه تنها برای یک نفر طراحی شده باشد فاصله میان پیشخوان ها می تواند تا ۹۰۰ میلی متر کاهش یابد که در صورت وجود فضاهایی با دسترسی از آشپزخانه این میزان توصیه نمی شود.

آشپزخانه L  شکل یا U  شکل – L/U-SHAPED

در این چیدمان ها، پیشخوان و وسایل بر روی دو یا سه دیوار آشپزخانه سازمان دهی می شوند که در هر دو دسته فضاهای بزرگ و کوچک به کار می رود اما باید دقت داشت که در اتاق های بزرگ تر مثلث کار در محدوده طول بهینه ۶۷۰۰-۳۶۰۰ میلی متر باقی بماند غالبا در چنین چیدمان هایی، یک بازوی  L یا U  پیشخوانی را شکل می دهد که برای صرف وعده های غذایی خصوصی به کار می رود و بهتر است پیشخوان سرو غذا با افزایش ارتفاع از حوزه های کاری آشپزخانه جدا شود.

آشپزخانه جزیره ای –Island kitchen

یک میز کار مرکزی، فضایی تکمیلی را برای انجام فعالیت های مختلف فراهم می آورد که بسته به تمایل آشپز، جزیره می تواند به حوزه آماده سازی یا حوزه پخت و پزو وعده های غذایی اختصاص یابد در میان طرح بندی های بالا، این چیدمان می تواند موجب تقویت روابط اجتماعی خانواده در آشپزخانه  باشد که بهتر است در مکان های بزرگ با وسعت کافی میان  پیشخوان ها و جزیره به کار رود. 

تحریریه دکوبوم

منبع: کتاب مرجع و مشخصات فنی طراحی داخلی -کریس گریملی و می می لاو

امتیاز دهید post
غزاله عزالدین

آخرین مطالب

معرفی ویلاهای افراد مشهور در جهان

یکی از مواردی که افراد مشهور به آن شناخته می‌شوند، خانه‌های شگفت‌انگیز آن‌هاست. بسیاری از…

5 روز پیش

طراحی ویلا در مناطق جنگلی + اصول و نمونه های جذاب

برای طراحی ویلا در مناطق جنگلی باید همیشه شرایط آب‌وهوایی منطقه را درنظر بگیرید. این…

1 هفته پیش

طراحی ویلای هوشمند + نمونه و ایده‌های جذاب

در طراحی ویلای هوشمند، تمرکز بر ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود محیط برای هر کسی…

2 هفته پیش

جدیدترین فناوری و روش های ایمن ‌سازی ویلا

امروزه، امنیت ویلای شما فراتر از قفل‌های محکم و همسایه‌های نگهبان است. آخرین پیشرفت‌ها، رویکردی…

2 هفته پیش

با جذاب ترین و خاص ترین ویلاهای ایران آشنا شوید

گردشگری در ایران، با دارابودن بافت غنی از تاریخ، فرهنگ و زیبایی‌های طبیعی، تجربه‌ای منحصربه‌فرد…

3 هفته پیش

اصول طراحی حمام و سرویس بهداشتی ویلا + نمونه

حمام، فقط یک اتاق معمولی در خانه نیست. این فضا، بیشتر شبیه به فضایی خصوصی…

3 هفته پیش