نما یکی از مهمترین عوامل در ساختمانسازی به حساب میآید و میتواند عملکرد انرژی ساختمان را کاملا متحول کند. راهنمای طراحی کل ساختمان نشان میدهد که نما میتواند تا ۴۰ درصد روی کل انرژی مصرفی یک ساختمان تاثیر داشته باشد. علاوه بر مصرف انرژی، نماها بهطور قابلتوجهی بر بهرهوری ساکنان داخل ساختمان و البته ظاهر ساختمان اثرگذار هستند. عوامل زیادی در ایجاد یک نمای با کارایی بالا نقش دارند. در این مقاله، علاوه بر ارائه نکات مهم در طراحی نمای ساختمان، ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس را نیز آماده کردهایم.
دسترسی سریع
هنگامی که صحبت از طراحی نمای ساختمان میشود، طراح باید نکات مختلفی مانند بهرهوری، نور طبیعی و غیره را مدنظر قرار دهد. در نظر گرفتن تمامی این عوامل به اضافه رعایت نکات زیبایی شناسانه باعث میشود نتیجهای مثبت حاصل شود.
نماها نهتنها بر مصرف انرژی ساختمانها تاثیر میگذارند، بلکه نور طبیعی که به فضای داخلی نفوذ میکند را نیز تنظیم میکنند. حجم ساختمان، نسبت پنجره به دیوار، جهت قابها، استراتژیهای محافظت در برابر نور خورشید و موارد دیگر اثر قابلتوجهی بر میزان و کیفیت نفوذ نور طبیعی دارند. نور و نماها میتوانند بهطور چشمگیری بر ارزش املاک و مستغلات اثر بگذارند.
وجود نور طبیعی با دلباز کردن فضا باعث افزایش رفاه ساکنین میشود. اهمیت نور طبیعی در ساختمانهای اداری و تجاری میتواند بیشتر باشد. دلیل این امر، تاثیرگذاری نور روی فعالیت و راندمان کارکنان است.
مصرف انرژی یک ساختمان به انرژی مورد نیاز برای راهاندازی و نگهداری از آن اشاره دارد. با توجه به طراحی نما و استراتژیهای فعال و غیرفعال اجرا شده، این مقدار میتواند بسیار متفاوت باشد. افزایش مصرف انرژی منجر به بالا رفتن هزینه انرژی میشود. طراحان میتوانند با اجرای استراتژیهای پایدار در مراحل اولیه، این هزینه را به میزان قابلتوجهی کاهش دهند. ارزیابی موقعیت و جهتگیری ساختمان در رابطه با خورشید و همچنین مصالح و روشهای ساخت میتواند به تعیین بهترین مسیر برای یک نمای کممصرف کمک کند.
راحتی ساکنین، آزمون نهایی موفقیت یا شکست یک پروژه است. ساختمانها بهطور خاص برای کار، زندگی و معاشرت افراد ساخته شدهاند. بنابراین، ضروری است به گونهای طراحی شوند که نیازهای ساکنین خود را برآورده کنند. برای دستیابی به سلامت، راحتی و بهرهوری ساکنان، یک نما باید میزان نور روز و افزایش گرمای غیرفعال را که وارد داخل ساختمان میشود، در نظر بگیرد. انجام مطالعات تابش نور در مراحل اولیه فرآیند طراحی میتواند به طراح کمک کند که استراتژیهای مناسب را انتخاب کند.
آسایش صوتی، چیزی است که ساکنین یک ساختمان به آن نیاز دارند. ورود سر و صدای مزاحم میتواند روی قیمت ساختمان نیز تاثیر داشته باشد. استاندارد ساخت و ساز نشان میدهد که آکوستیک توانایی افزایش قابلتوجه بهرهوری سرنشینان را دارد. ارائه عایقهای کاهنده سر و صدا یا مواد با خواص مشابه میتواند نویز را به حداقل برساند و بهرهوری ساکنان ساختمان را بالا ببرد.
خانههای دوبلکس بهطور فزایندهای در پروژههای شهری حضور دارند. یک ویلا دوبلکس به گفته کارشناسان، خانهای است با دو طبقه که با پلکانی داخلی به هم متصل میشوند. یک ساختمان دوبلکس معمولا دارای فضاهای یکپارچه و بدون تقسیمبندی زیاد است. هدف، استفاده کامل از فضاها، بدون محدودیت است. بنابراین، اتاق نشیمن و آشپزخانه در پایین قرار میگیرد. در بالا، اتاق خواب، حمام و سایر قسمتهای طراحی شده گنجانده میشوند.
اگرچه ساختمانهای دوبلکس مفهومی مشابه با خانههای دو طبقه سنتی ارائه میدهند، اما بر اساس زیباییشناسی معاصر طراحی میشوند. آنها اساسا گزینه تکاملیافته خانههای شهری معمولی هستند؛ با توجه به اینکه زمین در حال کوچکتر شدن است و نیاز به استفاده بهتر از آن در ساخت خانه ضروری به نظر میرسد.
دلایل بسیاری برای انتخاب یک خانه دوبلکس وجود دارند. از جمله مزیتهای اصلی این نوع ساختمانها، امکان استفاده حداکثری از زمین است. درواقع میتوان گفت خانه دوبلکس برای کسانی که زمینی با متراژ کم دارند، ایدهضآل است.
یک خانه دوبلکس میتواند متناسب با اندازه و چیدمان زمین طراحی شود. امکان ساخت یک خانه دوبلکس باریک، یک خانه دوبلکس کوچک یا یک خانه بزرگ دوبلکس وجود دارد.
مزیت دیگر خانه دوبلکس این است که ساخت و ساز به صورت عمودی باعث آزادسازی یک منطقه مفید از زمین میشود. به این ترتیب، میتوان از آن برای استخر شنا، گاراژ بزرگتر یا حتی یک باغ ورودی زیبا استفاده کرد.در خانههای دوبلکس، امکان ساخت کمدهای بزرگتر و جادارتر، رایج است. این مزیت برای کسانی که خانواده پرجمعیت دارند، بسیار مفید است.
از معایب ساخت خانههای دوبلکس نیز میتوان به هزینه بالای آن اشاره کرد. در ساخت این خانهها باید سرمایهگذاری بیشتری در زیرساختها انجام داد. همچنین برای کسانی که در خانواده افراد کمتوان دارند، مانند افراد مسن و افراد دارای معلولیت، خانه دوبلکس میتواند مشکلساز شود. با این حال، این مشکل را میتوان با انتخاب رمپهای دسترسی یا ساخت یک اتاق در طبقه اول حل کرد.
ویلاهای دوبلکس به دلیل داشتن فضای بزرگتر بسیار پرطرفدار هستند. برای طراحی نمای این نوع ساختمانها طراح باید سلیقه مالک و همچنین شرایط محیطی را نیز در نظر بگیرد. در منطقهای که تمامی ویلاها از یک سبک خاص پیروی میکنند، بهتر است نمایی را انتخاب کنید که با آنها هماهنگ باشد. برای آشنایی با ایدههای مختلف در این زمینه، نگاهی به ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس میاندازیم.
یک نمای الهامبخش فوقالعاده برای یک ویلا دوبلکس با استخر. طراحی زیبای پنجرهها و همچنین استفاده مناسب از سنگ را مشاهده میکنید.
خانه دوبلکس بزرگ به سبک کلاسیک با شیشههای بزرگ. محوطه نیز به زیباتر شدن نما کمک کرده است.
یکی دیگر از ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس یک خانه مدرن با اتاقهای کاملا یکپارچه است. در طراحی نما، از مولفههای مینیمالیستی و مدرن بهره گرفته شده است. پنجرههای بزرگ فضای داخلی را دلبازتر نشان میدهند.
خانه دوبلکس کوچک با فضای اجتماعی یکپارچه و دسترسی مستقیم به محوطه بیرونی. اصلیترین متریال در نمای این ویلا، شیشه است.
نمای ویلای دوبلکس مدرن و ساده با ترکیب متریال چوب و سنگ را مشاهده میکنید.
در یکی دیگر از ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس بتن با شیشه ترکیب شده و تصویری زیبا را ساخته است.
اوج خلاقیت و ظرافت را میتوان در نمای این ویلای دوبلکس مشاهده کرد.
در نمای این ساختمان دوبلکس از شیشه استفاده شده تا قلب خانه آشکار شود.
برای نمای این ویلای دوبلکس کوچک از چوب و سیمان استفاده شده است. نما در عین سادگی تصویری مدرن را به بیننده ارائه میکند. این نمونه یکی از موارد کمهزینه در ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس به حساب میآید.
نمایی از سنگ با رنگی خنثی و ترکیب آن با رنگهای تیره.
پنجرههای کوچک تصویری انتزاعی به نمای این ویلای دوبلکس بخشیدهاند.
در یکی دیگر از ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس سیمان سفید و چوب باعث شدهاند این ساختمان بدرخشد.
از حجمهای مختلف برای ساخت این سازه استفاده شده است.
در طراحی نمای این ساختمان از نورپردازی نیز کمک گرفته شده است.
ترکیب گاراژ، بالکن و پنجره تصویر زیبایی به نمای این خانه داده است.
نمای این ویلای دوبلکس شبیه یک کلبه طراحی شده است.
ترکیب رنگهای خنثی با رنگ سفید و استفاده از نورپردازی مناسب، نمای این ویلا را زیبا و مدرن کرده است.
ترکیب آجر، چوب و رنگ تیره جلوهای باوقار به این ساختمان داده است.
این مورد از ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس نمایی به سبک کلاسیک دارد. نردهها و طاقها تصویری از خانههای روستایی اروپایی را نیز تداعی میکند.
استفاده از تقارن در طراحی نما به همراه سقف شیروانی و محوطهسازی مناسب، نمایی زیبا را به تصویر کشیده است.
بهکارگیری باکسهای مختلف، پنجرههای بزرگ و محوطهسازی مناسب، یک ویلای دوبلکس ایدهآل را به وجود آورده است.
در نمای این ویلای دوبلکس میتوان سادگی را مشاهده کرد. تضاد رنگ و بافت در نما، ترکیبی منحصربهفرد را ایجاد میکند.
ترکیب رنگهای خنثی و تیره با یکدیگر جلوهای با ابهت به این ساختمان میدهد.
در طراحی نمای این ویلا نیز از سبک کلاسیک الهام گرفته شده است.
یک نمای کلاسیک دیگر برای ویلایی دوبلکس که از رنگ سفید و خاکستری استفاده کرده است.
یک نمای مدرن زیبا با بهکارگیری نردههای شیشهای، سیمان و طبیعت را در این ساختمان مشاهده میکنید.
یکی از موارد لوکس و گران قیمت در لیست ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس را مشاهده میکنید. پلههای بتنی به گذرگاهی درخشان از سنگهای پلهای میرسند. در نمای این ویلای رویایی، بیش از هرچیز از سنگ استفاده شده است.
این ویلا از باکسهای زیبا ساخته شده است که روی هم چیده شدهاند. استفاده از باکس یکی از ترندهای معماری روز جهان محسوب میشود.
ویلایی بزرگ با محوطهسازی و نمایی زیبا.
استفاده از حجمهای مختلف در نمایی از سیمان و شیشه، جلوهای خاص و ویژه به این ویلا داده است.
این ویلا مانند یک قصر کوچک میماند. نمای بیرونی خانه با ابهت و باوقار طراحی شده است.
یک سقف بتنی با نمایی از شیشه را در این خانه ویلایی میتوان مشاهده کرد.
در محوطه بیرونی این ویلای زیبا یک آبشار کوچک طراحی شده است تا به زیبایی نمای آن بیفزاید.
یک نمای زیبا از چوب برای پوشاندن پنجرهها در این خانه طراحی شده است. ساکنین هر زمان که بخواهند میتوانند روکش چوبی را کنار بزنند.
یک نمای خلاقانه و زیبا برای یک ویلای دوبلکس.
آجرکاریهای زیبا در این مورد از لیست ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس، هم حس و حالی سنتی به آن میبخشند و هم مدرن. این طرح به ما میگوید لازم نیست برای القای طرحهای مدرن حتما از سیمان و بتن استفاده شود.
نمای خلاقانه و منحصربهفرد این خانه از فولاد ساخته شده است.
در نمای لوکس این ویلا میتوان بهکارگیری مناسب سنگ، شیشه، چوب و طبیعت را مشاهده کرد.
ایده اصلی برای طراحی نمای این خانه ویلایی، بادبانهای یک قایق بادبانی بودند.
بهکارگیری نردههای شیشهای و نمای چوبی به جذابیت بیشتر این ویلای دوبلکس کمک کرده است.
با نگاهی به این ۴۰ نمونه نمای ساختمان ویلا دوبلکس میتوان دریافت که طراحی نما در طراحی ویلا میتواند هم در بهرهوری انرژی و هم در ارزش ملک تاثیر زیادی بگذارد. به همین دلیل، بهتر است این بخش از ساخت و ساز را جدی بگیرید. همکاری با طراحان و معماران باتجربه میتواند به دستیابی به نمایی ویژه و منحصربهفرد برای ویلای دوبلکس شما کمک کند.
منابع
1 - اتاق جلسه، طراحی داخلی و مبلمان زرد، طراحی : Apostrophy’s در راستای بررسی…
آب بهعنوان نماد زندگی و آرامش، نقش مهمی در طراحی داخلی دارد. استفاده از عناصر…
دایرهها به عنوان یک شکل هندسی اساسی، دارای کیفیتی گیرا و هماهنگ هستند. طراحی داخلی…
طراحی داخلی آینده نگر به عنوان یک رویکرد نوآورانه، فناوریهای پیشرفته، متریال هوشمند و اصول…
وقتی صحبت از ایجاد فضاهایی میشود که تجسم راحتی، عملکرد و زیبایی هستند، بسیاری از…
نورپردازی، قلب تپنده فضاهای تجاری است و نقش بهسزایی در ایجاد فضایی دلنشین و کارآمد…