کیفیت دکوراسیون خانه، نشان‌دهنده شخصیت آن خانه و ساکنانش است. نحوه نورپردازی، چیدمان اثاثیه و رنگ فضاها در دکوراسیون، مطمئنا بر سبک زندگی اهالی خانه اثرگذار خواهند بود. البته برای اجرای دکوراسیون داخلی حرفه‌ای، توجه به ۷ اصل و ۷ المان اساسی ضرورت دارد. جهت آشنایی کامل با نکات دکوراسیون داخلی منزل می‌توانید با شماره ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان ما در شرکت دکو بوم استفاده کنید.

طراحی دکوراسیون داخلی منزل چیست و چه ضرورتی دارد؟

پیش از هر چیز، بهتر است با تفاوت بین طراحی داخلی ساختمان و دکوراسیون داخلی ساختمان آشنا شویم. طراحی داخلی خانه عبارت است از شناخت علمی رفتار انسان در محیط‌های مسکونی و ساختن همه فضای داخلی خانه از آغاز بر اساس یک نگاه تخصصی و هنری. اما در دکوراسیون داخلی خانه، می‌کوشند فضایی که از پیش ساخته شده است را با افزودن اجزای تزئینی، چینش ویژه اثاثیه و تغییر جو محیط، به حالت دلخواه درآورند.
هدف از دکوراسیون داخلی، این است که یک فضای دل‌انگیز و چشم‌نواز مطابق با اصول زیبایی‌شناسی ایجاد شود. درعین‌حال، طراحی باید به‌گونه‌ای باشد که استفاده بهینه و کارآمد از فضا ممکن شود. دکوراسیون، تاثیر چشمگیری بر روند زندگی اهالی خانه می‌گذارد و اگر به‌خوبی انجام گیرد، کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود خواهد بخشید.

خدمات مشاوره رایگان ما برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل

ما از سال ۱۳۹۴ به ارائه خدمات تخصصی مشاوره در زمینه طراحی ساختمان، طراحی ویلا و دکوراسیون می‌پردازیم. متخصصان ما، در زمینه دکوراسیون داخلی سابقه طولانی و حرفه ای دارند. آن‌ها می‌توانند به بهترین نحو، شما را در این زمینه راهنمایی کنند. ما علاوه بر دوره‌های تخصصی مشاوره و آموزش طراحی داخلی، جلسات مشاوره رایگان را نیز در نظر گرفته‌ایم.
به‌منظور استفاده از خدمات مشاوره رایگان ما، کافی است با شماره تماس دفتر شرکت ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ در ساعات اداری تماس بگیرید. در ساعات غیر اداری نیز، از طریق شماره ۰۹۱۹۶۷۸۲۳۴۶ آماده پاسخگویی به سوالات و دغدغه‌های شما هستیم.
متخصصان ما به‌طور کاملا رایگان، مشتریان گرامی را در زمینه اصول دکوراسیون داخلی، مهم‌ترین المان‌های آن و جدیدترین سبک‌های طراحی داخلی ۲۰۲۳ راهنمایی خواهند کرد. همچنین تیم مجرب طراحان ما، برای پذیرش سفارش طراحی داخلی و سفارش دکوراسیون خانه از سوی شما مراجعه‌کنندگان بزرگوار، آماده هستند.

اصول طراحی دکوراسیون داخلی منزل

به‌جز خلاقیت، رعایت برخی اصول نیز برای دکوراسیون الزامی است. بدین ترتیب، مطمئن می‌شویم که دکوراسیون داخلی خانه، معنادار و مطلوب خواهد بود.

اصل اول: توازن

همه رنگ‌ها، نورها، اثاثیه، خطوط و شکل‌ها درون منزل باید با یکدیگر متوازن باشند. یک نمونه از توازن بصری، صندلی‌هایی با ظاهر کاملا مشابه هستند که دوبه‌دو درست روبه‌روی یکدیگر چیده شده باشند. به این نوع از توازن، توازن متقارن می‌گویند.
انواع دیگر توازن عبارت‌اند از: توازن نامتقارن و توازن شعاعی. در توازن نامتقارن، دیگر نیازی نیست اشیا دقیقا مشابه هم باشند و دوبه‌دو روبه‌روی هم قرار بگیرند. بلکه فقط وزن بصری دو طرف تقارن را یکسان می‌کنند. همچنین برای ایجاد توازن شعاعی، اشیا را حول یک مرکز به‌صورت دایره‌ای می‌چینند.

اصل دوم: یکپارچگی و هماهنگی دکوراسیون داخلی منزل

یکپارچگی یعنی سبک طراحی، تم، جوانب زیباشناختی، جو کلی و حتی شخصیت همه قسمت‌های منزل باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند.

اصل سوم: ریتم

ریتم در دکوراسیون به معنای تکرار رنگ‌ها، الگوها و نماها به‌صورت صحیح و جذاب است. اصل ریتم برای ایجاد احساس آرامش به‌نوعی در تمامی فضاهای داخلی خانه به کار می‌رود.

اصل چهارم: تناسب و مقیاس

بر اساس اصل مقیاس، باید بررسی کنیم که اندازه یک شیء در اتاق چه ارتباطی با اندازه دیگر اشیا در اتاق خواهد داشت. اصل تناسب نیز بدین معنا است که رابطه بین اندازه کلی همه اشیا بررسی شود.

اصل پنجم: تاکید

طبق اصل تاکید، باید یک نقطه توجه اصلی در هر فضا وجود داشته باشد. برای مثال، یک لوستر بسیار دیدنی در مرکز فضای پذیرایی، می‌تواند نقطه توجه آن باشد.

اصل ششم: تضاد

ایجاد تضاد در هر فضایی می‌تواند حس جذابیت بصری، هیجان، تنوع و تکاپو را به ساکنان القا کند. می‌توانیم با قرار دادن رنگ‌های متضاد در کنار هم، یا الگوهای متضاد در کنار هم، مانند الگوهای راه‌راه و گل‌دار، به اجرای این اصل بپردازیم. حتی می‌توانیم سبک‌های متضاد برای دکوراسیون داخلی منزل، مانند سبک اسکاندیناوی و بوهم، را با هم ترکیب کنیم.

اصل هفتم: جزئیات

جزئیات در هر امری بسیار مهم است؛ البته در طراحی داخلی منزل، به‌صورت تخصصی و ویژه اهمیت می‌یابد. شکل و اندازه کلیدهای برق، دستگیره‌های درب‌ها، بالشت‌ها و قالیچه‌ها، همگی باید به‌طور معنادار و اصولی انتخاب شوند.

۷ المان مهم در طراحی دکوراسیون داخلی منزل

می‌گویند یک مجموعه از اجزا، همیشه ماهیتی فراتر از خود اجزا دارد. چنین مسئله‌ای در طراحی نیز صدق می‌کند. آن چیزی که ما طراحی فضای داخلی خانه می‌نامیم، درواقع تصوری در ذهن مخاطب است که با ترکیبی کارآمد از المان‌های مختلف به دست می‌آید.

المان ۱: رنگ

رنگ را نباید فقط یک مسئله سلیقه‌ای دانست. چراکه رنگ می‌تواند بر حالت کلی فضا، جو آن و احساسات ساکنان اثر بگذارد. برای مثال، رنگ قرمز حس انگیزه و انرژی و رنگ آبی و سبز حس آرامش را منتقل می‌کند.
رنگ‌ها همچنین این قابلیت را دارند که یک فضا را بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از واقعیت نشان دهند. همچنین رنگ‌بندی پس‌زمینه، بر نحوه تعیین دیگر المان‌های دکوراسیون بسیار اثرگذار خواهد بود.

المان ۲: فرم

فرم در دکوراسیون داخلی منزل به معنای شکل (شکل هندسی یا طبیعی) است. بسیار اهمیت دارد که آثار هنری، اثاثیه و دیگر اشیای دکوراسیون، با چه اشکالی تهیه و جایگذاری می‌شوند. برای یک نتیجه عالی، حتی باید به شکل نورپردازی و شکل کف‌ها به‌طور ویژه توجه کنیم.
شکل‌ها در دکوراسیون داخلی، دو نوع هستند: طبیعی و هندسی. اشکال طبیعی به اشکالی می‌گویند که نامنظم، اما برای ذهن انسان آشنا باشند. از سوی دیگر، اشکال هندسی عمدتا دارای خطوط و گوشه‌های کاملا تیز و مصنوعی خواهند بود. اشکال هندسی احساسات تندوتیزی را در مخاطب برمی‌انگیزند، درحالی‌که اشکال طبیعی ظاهر ملایم‌تری دارند.

المان ۳: نور

نورپردازی باکیفیت، برای هر فضایی بسیار مهم است. منابع نور در دکوراسیون به دو دسته تقسیم می‌شوند: نور طبیعی (آفتاب) و مصنوعی (لامپ‌ها و چراغ‌ها). یک اصل مهم این است که تعادل بین این دو به‌طور صحیح برقرار شود. البته هنگام نورپردازی، باید به مسائلی چون رنگ نور (سرد و گرم)، شدت نور (مناسب برای آشپزی یا مطالعه) و قابلیت تغییر میزان شدت نور توجه داشت.

المان ۴: خط در دکوراسیون داخلی منزل

خط را می‌توان مرز تعیین‌کننده شکل‌ها و فرم‌ها دانست. علاوه بر این، خط‌ها به‌خودی‌خود می‌توانند جهت طراحی داخلی خانه را تعیین کنند و چشم‌ها را به هر طرف دلخواه بکشانند.
خطوط افقی حس پایداری و امنیت به انسان می‌دهند، درحالی‌که خطوط عمودی حس بلندی و جلب‌توجه را ایجاد می‌کنند. همچنین خطوط دینامیک، مانند خطوط قطری و زیگزاگ، به جذابیت و هیجان فضا می‌افزایند.

المان ۵: الگو

الگوها درواقع فرم‌ها، خطوط یا دیگر اجزای طراحی داخلی هستند که به‌طور عمد و به شیوه خاصی در فضا تکرار می‌شوند. با استفاده از الگوها، می‌توانیم به هیجان و جذابیت فضا بیفزاییم و به آن روح و حرکت ببخشیم.

المان ۶: بافت

بافت یعنی اینکه یک شیء چه حسی به انسان می‌دهد. این حس دو نوع دارد: یا با لمس اشیاء از نزدیک ایجاد می‌شود (بافت فیزیکی) یا ایجاد نوعی احساس درونی هنگام مشاهده آن شیء است (بافت بصری).

المان ۷: فضا

فضا در دکوراسیون داخلی منزل دو نوع کلی دارد (۲ بعدی و ۳ بعدی) که هرکدام در موقعیت‌های به‌خصوصی اهمیت می‌یابند. برای مثال، هنگام انتخاب فرش و قالیچه، فضای دو بعدی و هنگام انتخاب قفسه‌ها یا دیگر اثاثیه، فضای ۳ بعدی را در نظر می‌گیریم.
در طراحی داخلی، فضا را به دو نوع مثبت و منفی نیز تقسیم می‌کنند. فضای مثبت، یعنی آن قسمت‌هایی از فضای داخلی که با اشیای مختلف پر شده است. به قسمت‌های خالی نیز فضای منفی می‌گویند. ایجاد تعادل بین این دو بسیار اهمیت دارد.

۱۰ سبک دکوراسیون داخلی منزل ۲۰۲۳ با بیشترین میزان محبوبیت

برخی سبک‌های دکوراسیون، قدیمی هستند، از دیرباز مورد استقبال قرار می‌گرفته‌اند و هنوز هم بسیار رواج دارند. البته همه‌روزه سبک‌های جدید و مدرنی نیز برای سلایق مختلف معرفی می‌شوند. شما می‌توانید بنا به ترجیح خود، یکی از این سبک‌ها را انتخاب نمایید.

سبک گذار

یکی از محبوب ترین سبک‌های طراحی داخلی ۲۰۲۳، سبک گذار است. این سبک را می‌توانیم حد واسط سبک‌های طراحی معماری به شمار آوریم. سبک گذار، درواقع بین دو سبک طراحی داخلی سنتی و معاصر (یا مدرن) قرار می‌گیرد. اگر دکوراسیون سنتی، شلوغی بیش‌ازحد در محیط خانه‌تان ایجاد می‌کند و دکوراسیون معاصر نیز برایتان کلافه کننده است، می‌توانید سبک گذار را انتخاب کنید.
در این سبک، خطوط و بافت‌های مدرن، با طرح‌های سنتی ظریف ترکیب می‌شوند. همچنین حداقل لوازم زینتی و فرعی به کار می‌روند و برای استفاده از این لوازم، تمرکز اصلی فقط روی قالیچه‌ها، بالشت‌ها و رواندازها خواهد بود. سبک گذار الزام می‌کند که طرح‌های مردانه و زنانه را به‌طور یکسان در فضا لحاظ کنیم. استفاده از اثاثیه با اشکال منحنی و رویه‌هایی از جنس چوب، خیزران، فولاد و لاک جلادهنده براق، در این سبک رواج دارد.

سبک سنتی

ایده سبک سنتی را از خانه‌های قرن ۱۸ و ۱۹ در انگلیس و فرانسه گرفته‌اند. استفاده از میزها و صندلی‌هایی به جنس چوب تیره با کنده‌کاری‌های ظریف، یکی از ویژگی‌های اصلی دکوراسیون داخلی منزل سنتی است. همچنین بافت‌های گران‌قیمتی چون ابریشم، مخمل و کتان در قسمت‌های مختلف خانه، ازجمله روکش مبل‌ها و پرده‌ها، به کار می‌روند. الگوهای پارچه‌های دکور در سبک سنتی تنوع بالایی دارند که رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: الگوهای گل‌فام، گل‌دار و راه‌راه.
لوسترهای کریستالی معمولا جزء جدایی‌ناپذیر دکوراسیون سنتی به شمار می‌روند. رنگ‌بندی کلی دکوراسیون سبک سنتی معمولا از میان مجموعه رنگ‌های خنثی (مانند سفید، سیاه، خاکستری، قهوه‌ای سوخته، بژ، عاجی و کرم) انتخاب می‌شود.

سبک مدرن

پیش از هر چیز، بهتر است به تفاوت بین سبک‌های مدرن و معاصر اشاره کنیم. سبک طراحی مدرن، بر اساس روش های طراحی داخلی در دوره خاصی از تاریخ غرب، حدودا اواسط قرن ۲۰ میلادی، پایه‌گذاری شده است. اما سبک معاصر، به جدیدترین روش های طراحی دکوراسیون داخلی منزل مطابق با مد روز اطلاق می‌شود.
در دکوراسیون مدرن، همه اثاثیه دارای لبه‌هایی با خطوط صاف و سطوح نرم و شفاف هستند. بیشتر طراحان در این سبک علاقه دارند مواد دکوراسیون را از جنس فلز، شیشه و کروم انتخاب کنند. میزان دکور به‌کاررفته در این سبک، حداقلی است. بیشتر حجم دکور را نیز آثار هنری تشکیل می‌دهد.

سبک ترکیبی

در سبک ترکیبی، لوازم و روش های دکوراسیون به‌صورت گلچین انتخاب می‌شوند. هدف از سبک ترکیبی، ایجاد یک فضای داخلی با عناصر فرهنگی غنی است. بسیاری افراد تصور می‌کنند که در این سبک می‌توانند هر طرح دلخواهی را پیاده کنند. اما فرآیند گلچین کردن و چینش دکوراسیون به‌صورت لایه‌بندی شده، خود به مهارت ویژه‌ای نیاز دارد. در سبک ترکیبی، باید تعادلی عالی بین رنگ و بافت، و بین سبک‌های قدیمی و جدید به دست آید.

سبک معاصر

سبک معاصر، به مجموعه‌ای از جدیدترین روش های طراحی دکوراسیون داخلی منزل گفته می‌شود که همواره در حال رشد و تغییر است. طراحان مطابق با مد روز، این روش‌ها را به‌صورت ترکیبی در فضای خانه به کار می‌برند.
برخی ویژگی‌ها در سبک معاصر بسیار رایج هستند. فضا معمولا شسته‌رفته و خلوت است. طرح‌های باز، پنجره‌های بزرگ و گچ‌بری‌های ظریف نیز در خانه‌های سبک معاصر مکررا دیده می‌شوند. طراحان معاصر به استفاده از فلز و شیشه علاقه زیادی دارند؛ زیرا این مواد نور را به‌خوبی بازتاب می‌دهند.

سبک مینیمالیستی

سبک طراحی مینیمالیستی، شباهت زیادی به طراحی داخلی سبک معاصر دارد. هر دو دارای فرم‌های ساده، خطوط صاف و سطوح یکدست هستند. تفاوت این است که سبک مینیمالیستی را با الهام از طراحی‌های ژاپنی ابداع کرده‌اند. ضمنا، در این سبک، بر اصل «هرچه کمتر، بهتر» به‌طور ویژه‌تری تمرکز می‌شود. بنابراین، طراحان در این سبک، می‌کوشند فضا را تا حد امکان خالی نگه دارند.
در طراحی مینیمالیستی، رنگ‌بندی پس‌زمینه هم می‌تواند خنثی و هم غیرخنثی باشد. هرگز از الگو استفاده نمی‌شود، اما بافت‌ها حتما به کار می‌روند. در این سبک باید از حداقل تعداد لوازم دکوری استفاده شود.

سبک مدرن نیمه قرنی

منظور از نیمه قرن، دهه ۵۰ میلادی در ایالات‌متحده است. در این دهه، سبک دکوراسیون در حال فاصله گرفتن از طراحی سنتی و حرکت به‌سوی عصر مدرن بود. این سبک زیرمجموعه‌ای از سبک مدرن به شمار می‌رود. حفظ ارتباط بین محیط بیرون و درون در فضای خانه‌های نیمه قرنی، اهمیت بالایی دارد. بدین منظور، برای درب‌های کشویی و پنجره‌های خوش‌نمای این خانه‌ها، معمولا پرده‌های بزرگ در نظر گرفته نمی‌شود.
استفاده از چوب‌های گران و لوکس مانند ساج، بلسان و گردو در سبک نیمه قرنی رواج دارد. معمولا برای افزایش جذابیت بصری دکوراسیون داخلی منزل به این سبک، از رنگ‌هایی مانند زرد خردلی، سبز چمنی یا رنگ آووکادویی استفاده می‌کنند.

سبک بوهمی

به‌طور خلاصه، سبک بوهمی یک سبک دکوراسیون آزادانه است که در آن، فرهنگ‌های انسانی و بیان‌های هنری گوناگون با یکدیگر ترکیب می‌شوند. البته در این سبک، معمولا به‌طور ویژه‌تری بر طبیعت متمرکز می‌شوند. در کنار آن، الگوهای جذاب نامتعارف و رنگ‌های روشن را نیز به کار می‌برند.
هنگام ورود به خانه‌ای با دکوراسیون بوهمی، فورا حس خواهید کرد که وارد یک محیط فرهنگی و اجتماعی کاملا جدید شده‌اید. جو فضای این خانه‌ها، حس کوچ‌نشینی را به انسان منتقل می‌کند. در خانه‌های بوهمی، نظم و ترتیب اولویت چندانی ندارد و به‌جای آن، روی ترکیب الگوها و رنگ‌های متنوع تاکید می‌کنند. لوازم دکوراسیون داخلی منزل بوهمی به‌صورت عجیب و غیرمتعارف جایگذاری می‌شوند.

سبک مدرن خانه مزرعه‌ای

اجزای ساده و فضای شسته‌رفته از ویژگی‌های دکوراسیون مدرن به سبک خانه مزرعه‌ای هستند. تخته چوب‌ها و درب‌های طویله‌ای در این سبک به کار می‌روند. البته در کنارشان، کف‌های چوبی، طرح‌های باز و نورپردازی نرم را می‌بینیم. استفاده از فلزات مختلف، مانند طلا و نیکل و غیره در این سبک رواج دارد.
در سبک خانه مزرعه‌ای مدرن، طبیعت جدی گرفته می‌شود و چوب و گیاهان، جایگاه ویژه‌ای در لوازم دکوراسیون داخلی منزل دارند. رنگ‌بندی کلی خنثی است، اما رنگ‌های جلب‌توجه کننده با الهام از طبیعت انتخاب می‌شوند. لاجوردی سنگین، سبز مریم‌گلی یا نارنجی سوخته می‌توانند انتخاب خوبی باشند.

سبک شابی شیک

سبک شابی شیک را به تاکید ویژه‌اش بر لوازم کهن و عتیقه‌جات می‌شناسند. اثاثیه کهن همیشه مهم‌ترین ویژگی سبک شابی شیک بوده‌اند. جو کلی فضا در این سبک، نرم، لطیف و زنانه است. لوسترهای کریستالی در کنار کف‌ها و دیوارهای سفید و الگوهای گل‌دار، بسیار رایج هستند.

۱۵ نمونه دکوراسیون داخلی منزل و سبک‌های بیشتر

می‌توانیم با بررسی چندین نمونه دکوراسیون خانه، از آن‌ها الهام بگیریم و برای طراحی داخلی ساختمان خود استفاده کنیم.

تنوع رنگ با فرش رنگین‌کمانی

اگر در انتخاب رنگ‌بندی سالن پذیرایی‌ خود تردید دارید، می‌توانید این ایده جالب را امتحان کنید. تمام کف را با یک فرش رنگی بپوشانید. بر همین مبنا، اثاثیه را از یک سو به رنگ آبی و از سوی دیگر به رنگ قرمز انتخاب کنید. روی میز نیز همنواخت با رنگین‌کمان، لوازمی به رنگ سبز و زرد قرار دهید.

سبک فرانسوی با پس‌زمینه سیاه

در این فضا که به سبک فرانسوی طراحی شده است، می‌بینیم که تمامی دیوارها و سقف به رنگ سیاه مات درآمده‌اند. مهم‌ترین ویژگی آن را می‌توان حس آرامش و دنجی دانست. همچنین کف را از جنس چوب بلوط انتخاب کرده‌اند و قالیچه کوچک روشنی رویش انداخته‌اند.

صفحه دکوری پشت مبل

در این ایده جالب، برای آنکه ردیف پنجره بالای مبل چشم را نزند و حس بدی به ساکنان انتقال ندهند، یک صفحه دکوری پشت مبل قرار داده‌اند.

گیاه کاری در دکوراسیون داخلی منزل

گیاهان می‌توانند انتخاب خوبی برای دکور داخلی منزل باشند. در این طرح می‌بینیم که گیاهان با چینش به‌هم‌ریخته اما معناداری در جای‌جای اتاق قرار داده شده‌اند. جهت افزایش اثرگذاری بصری، آثار هنری مبتنی بر گیاهان افزوده شده‌اند.

ساخت نواحی نشیمن مجزا

در این اتاق پذیرایی، مشاهده می‌کنیم که دو جفت صندلی راحتی نرم با روکش کتانی دوبه‌دو روبه‌روی هم قرار داده شده‌اند. بدین ترتیب، یک فضای گفتگوی مجزا طراحی شده است. در آن سوی اتاق، فضای نشیمن دیگری را داریم که آن را با یک میز کنسولی از این فضا جدا کرده‌اند.
رنگ‌بندی اتاق تماما سفید و آرامش‌بخش است. رنگ جلب‌توجه کننده اتاق نیز فقط یک گلدان با گل‌های صورتی روی میزی شفاف است که طبق اصل تاکید، چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. پنجره‌های بزرگ، مرز بین محیط بیرون و درون را در هم می‌شکنند.

نمونه‌ای جذاب از سبک ساحلی

در این فضا با سبک ساحلی، شاهد یک رنگ‌بندی تماما سفید برای پس‌زمینه هستیم. اما در اثاثیه و لوازم دکوراسیون داخلی منزل ترکیب فوق‌العاده هوشمندانه‌ای از رنگ قهوه‌ای روشن (در قالب اثاثیه چوبی و غیره) و رنگ آبی را می‌بینیم.

نمونه سبک معاصر با میز مجسمه‌ای و بافت آجر سنگی

در این فضا، رنگ‌بندی سفید و خاکستری را شاهد هستیم. یک میز مجسمه با بافت سنگی پیرامون شومینه، ترکیب جالبی را ایجاد کرده است. میز انحناهای نرمی دارد که امکان حرکت ساکنان فضا را بدون هیچ گونه مزاحمتی فراهم می‌کند.

نمونه‌ای از فضا با رنگ‌بندی خنثی فلزی

بعضی از افراد، رنگ‌بندی خنثی را بی‌روح می‌دانند. اما در واقعیت، می‌توانیم فقط با استفاده از رنگ‌های خنثی، خلاقیت‌های بی‌شماری را پیاده‌سازی کنیم. در این فضا که رنگ‌بندی سفید و خاکستری دارد، شاهد افزودن سطوح فلزی جذاب با رنگ خنثی و آینه هستیم.

طراحی با رنگ خنثی سیاه‌وسفید

سیاه‌وسفید یکی از ساده‌ترین، رایج‌ترین و جذاب‌ترین انتخاب‌ها برای رنگ‌بندی خنثی هستند. در این نمونه از دکوراسیون داخلی منزل می‌بینیم که یک دیوار سیاه رنگ، چگونه تکمیل‌کننده سقف و دیوارهای سفید رنگ فضا بوده است.

نمونه طراحی به سبک گلم هالیوودی (glam)

سبک گلم هالیوودی در طراحی داخلی منزل را می‌توان ترکیبی از سبک مدرن طراحی و سبک هنری دانست. انتخاب رنگ‌های متضاد برای رنگ‌بندی در این سبک، بسیار رایج است. بسیاری از طراحان این سبک، لوسترهای بزرگ را با اثاثیه براق ترکیب می‌کنند تا اصل لوکس بودن را رعایت کرده باشند.
در این نمونه، شاهد نوع خاصی از سبک گلم با رنگ‌بندی خنثی هستیم. می‌بینیم که روکاری‌های طلایی‌رنگ و لوازم دکوراسیون بلوری روی دیوارهای بژ رنگ این فضا به کار رفته‌اند. بافت‌هایی مشابه با پوست حیوانات و یک میز قهوه‌خوری طلایی‌رنگ، به لوکس بودن فضا می‌افزایند.

نمونه طراحی به سبک مینیمالیستی و تم خانه روستایی

در این نمونه مینیمالیستی، می‌بینیم که چگونه از دو المان بافت و فرم، برای القای حس یک خانه روستایی بهره گرفته شده است. میز چوبی با بافت منحصربه‌فردش و کف با بافت چوبی، به‌خوبی این مسئله را نشان می‌دهند. لوستر به سبک شمعی با فرم هندسی خاصی که دارد، کاملا مطابق با ایده یک خانه روستایی جایگذاری شده است. همچنین با توجه به المان نور و ترکیب درست نور طبیعی و مصنوعی، می‌توانیم همزمان حس خانه مینیمالیستی و خانه روستایی را در یک فضا تجربه کنیم.

نمونه سبک صنعتی با بافت روی دیوار

در سبک صنعتی، برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل از محیط کارخانه‌ها الهام می‌گیرند. طراحان این سبک، عاشق جلوه دادن لوله‌ها و تیرآهن‌ها در چشم ساکنان هستند. بافت‌های آجری در این سبک بسیار رواج دارند.
در این نمونه، می‌بینیم که تیرآهن‌ها چگونه در سقف نمود پیدا کرده‌اند. پنجره‌ها با میله‌های متقاطع طراحی شده‌اند و لامپ‌ها نیز بی‌شباهت با روشنایی مورداستفاده در محیط‌های کاری نیستند. همچنین بافت جالبی به دیوارها بخشیده‌اند.

نمونه طراحی متناسب با محیط‌های دریایی

در این فضا که ساختمان آن نزدیک به دریا است، از رنگ‌های آبی با میزان روشنی متفاوت بهره گرفته شده است. مبل به رنگ آبی روشن و سفید و همچنین طرح‌های راه‌راه آبی تیره و سفید، به ظرافت فضا می‌افزایند. رنگ‌بندی کلی روشن، حس آرامش دریا را به درون منزل می‌آورد.

بعد دادن به فضا با کنده‌کاری و بافت

در این فضا، می‌بینیم که چگونه با کنده‌کاری روی چوب، بافت سنگی دیوار و بافت گرانیتی میز، بعدهای جالبی به فضا داده شده است. لوازم دکوری با رنگ‌های جلب‌توجه کننده سبز، زرد و نارنجی، جذابیت این بعد بخشی را دوچندان کرده‌اند.

نمونه رعایت اصل تضاد و ایجاد طرح زیبا

در این اتاق، رنگ‌ها و فرم‌های متضاد با رعایت اصل یکپارچگی، به‌صورت کاملا هماهنگ کنار هم قرار گرفته‌اند و طرح یکدستی را ایجاد کرده‌اند. این فضا که هیجان و انرژی بالایی دارد، تا حدودی به سبک صنعتی نزدیک است.

جمع‌بندی

توازن، یکپارچگی، ریتم، تناسب، تاکید، تضاد و جزئیات ۷ اصل طراحی دکوراسیون داخلی هستند. همچنین ۷ المان مهم برای دکوراسیون داخلی منزل عبارت‌اند از: رنگ، فرم، نور، خط، الگو، بافت و فضا. بهترین سبک دکوراسیون داخلی ۲۰۲۳ ازنظر محبوبیت را می‌توان سبک گذار دانست. پس‌ازآن، سبک‌های سنتی، مدرن، ترکیبی، معاصر، مینیمالیستی، مدرن نیمه قرنی، بوهمی، مدرن خانه مزرعه‌ای و شبی شیک در رتبه‌های بعد قرار می‌گیرند.

منابع:

۵/۵ - (۳ امتیاز)
تحریریه دکوبوم
اشتراک گذاری
نویسنده
تحریریه دکوبوم

آخرین مطالب

طراحی و دکوراسیون داخلی با رنگ زرد

1 - اتاق جلسه، طراحی داخلی و مبلمان زرد، طراحی : Apostrophy’s در راستای بررسی…

3 روز پیش

استفاده از آب در طراحی داخلی

آب به‌عنوان نماد زندگی و آرامش، نقش مهمی در طراحی داخلی دارد. استفاده از عناصر…

6 روز پیش

طراحی داخلی دوار: ۲۷ پروژه نمونه

دایره‌ها به عنوان یک شکل هندسی اساسی، دارای کیفیتی گیرا و هماهنگ هستند. طراحی داخلی…

2 هفته پیش

طراحی داخلی آینده نگر

طراحی داخلی آینده نگر به عنوان یک رویکرد نوآورانه، فناوری‌های پیشرفته، متریال هوشمند و اصول…

3 هفته پیش

طراحی داخلی خوب چیست؟

وقتی صحبت از ایجاد فضاهایی می‌شود که تجسم راحتی، عملکرد و زیبایی هستند، بسیاری از…

3 هفته پیش

تکنیک های نورپردازی در طراحی داخلی تجاری

نورپردازی، قلب تپنده فضاهای تجاری است و نقش به‌سزایی در ایجاد فضایی دلنشین و کارآمد…

4 هفته پیش