ورودی باغ ویلا میتواند معرف سبک طراحی ویلا، جو آن و حتی روحیات ساکنان باشد. در طراحی ورودی باغ ویلا، جنبههای بسیاری باید موردتوجه قرار گیرند. شرایط اقلیمی منطقه، جهت نور و باد، بودجه و البته سلیقه مالک، همگی در این زمینه اهمیت دارند. از انواع دروازه کشویی و لولایی گرفته تا اجزای موردنیاز برای طراحی مسیر ورودی مانند آلاچیق، طاق-نیمکت، تونل و کفپوش، ایدههای فراوانی برای طراحی ورودی وجود دارند
دسترسی سریع
پیش از هرچیز، جهت تابش نور آفتاب و نور مصنوعی نصبشده در ورودی، باید با نحوه چینش اجزا و لوازم همخوانی داشته باشد. متریالهای بهکاررفته باید با شرایط اقلیمی منطقه سازگار باشند و ازنظر ظاهر با یکدیگر تضاد ایجاد نکنند. جهت وزش طوفانهای احتمالی و باد نیز از عواملی است که در نحوه طراحی ورودی باید در نظر گرفته شود. چیدمان ورودی باید احتمال ورود آسیب و خسارت ناشی از باد و طوفان، برف، باران و دیگر عوامل را به حداقل برساند.
ورودی باید بهگونهای باشد که چه از داخل ویلا و چه از چشماندازهای بیرون آن، نمای خوبی بدهد. سبک طراحی ورودی باید با نمای ساختمان ویلا و سبک کلی طراحی ویلا ارتباط معناداری داشته باشد. همچنین باید اصل سادگی را در نظر داشته باشیم و از پیچیدگی بیشازحد در قسمت ورودی خودداری کنیم. مهمترین اجزای موردنیاز برای طراحی ورودی باغ ویلا میتوانند شامل موارد روبهرو باشند: آلاچیق، پرگولا، گل و گیاه، انواع درب ویلا و دروازه، لوازم تزئینی مانند مجسمه و گلدان و انواع کف پوش.
نخستین ارتباطی که افراد با یک ساختمان مسکونی برقرار میکنند، از طریق طراحی نمای ساختمان اتفاق میافتد. همچنین طراحی درب ساختمان، رنگها و شکل کلی ورودی ساختمان به آن شخصیت میبخشد. در طراحی باغ ویلا، دروازهها هستند که نخستین اثرگذاری را روی مخاطب دارند. دروازهها در طراحی ورودی باغ ویلا نقش بسیار چشمگیری ایفا میکنند. بنابراین طراحی دروازه باغ ویلا باید با دقت و ظرافت انجام گیرد.
پیش از هر چیز، برای انتخاب اندازه و طرح دروازه باید بررسی کنیم که میخواهیم دروازهمان چه حسی را انتقال دهد. طرحهای درب باغ ویلا متنوع هستند و میتوانند حس مدرن، لوکس، سنتی، شاد، غمگین، ترسناک و غیره را به انسان منتقل کنند.
معمولا انتخاب چندانی درباره عرض دروازه نداریم؛ زیرا عرض با توجه به عرض مسیر ورودی یا محوطه تعیین میشود، اما ارتفاع دروازه را میتوانیم بهدلخواه کمی تغییر دهیم. هرچه ارتفاع دروازه بلندتر باشد، ورود به محوطه باغ ویلا دراماتیکتر و سینماییتر خواهد بود. البته دروازههای باریک و بلند معمولا برای مسیرهای باریک جذابتر هستند، نه برای مسیرهای عریض. یک قانون کلی این است که ارتفاع دروازه باید با عرض مسیر ورودی باغ ویلا تناسب داشته باشد.
در مورد شکل دروازه، بهطورکلی دو گزینه وجود دارد: دروازههای مستطیلی و دروازههای منحنی. دروازههای منحنی نیز دو نوع هستند: فرورفته و برآمده (یا کمانی). البته شکلهای متنوع دیگری نیز برای طراحی درب باغ ویلا به کار میروند، اما استفاده کمتری دارند.
جدا از شکل و اندازه کلی دروازه، این جزئیات طرح دروازه هستند که طراحی ورودی باغ ویلا را منحصربهفرد میسازند. هنگام انتخاب جزئیات طرح، میتوانیم موارد زیر را در نظر داشته باشیم:
خاتمکاری و کندهکاری روی دروازههای چوبی اعمال میشوند و ظاهر بینظیری به آنها میبخشند. میتوانیم هر طرح و نقش دلخواه را با این روش روی دروازه داشته باشیم. زیباتر خواهد بود اگر طرح کندهکاری را با توجه به سبک طراحی ویلا خود انتخاب کنیم.
امکان افزودن هر نوع وسیله تزئینی و خاص به دروازه جهت دکور آن وجود دارد. همچنین میتوانیم قسمتهای مختلف دروازه را با نگاهی دکوری و زیباشناختی برای طراحی ورودی باغ ویلا اضافه کنیم. گرزه، طوقه، لولای تزئینی، دستگیرههای زیبا و میخکوبیهای دکوری جزء لوازم تزئینی دروازه هستند. همچنین میتوانیم با افزودن صفحات آهنی به دروازههای چوبی، یک ظاهر ترکیبی شیک بسازیم.
اگر میخواهید ظاهری خاص به دروازه خود بدهید، افزودن ستونهای تزئینی راهکار بسیار مناسبی خواهد بود. میتوانیم ستونها را بهصورت متصل به دیوار یا حصار پیرامون باغ ویلا طراحی کنیم. آنگاه، لوازم نورپردازی و چراغها را با اتصال به ستون، برای روشنسازی و جلوه زیباتر دروازه، روی ستونها نصب کنیم.
دروازههای لولایی یا چرخان، همان دروازههای معمولی هستند که با گردش حول یک محور یا لولا، باز و بسته میشوند. دروازههای کشویی، برای باز و بسته شدن به کنار حرکت میکنند. آنها در مقایسه با دروازههای لولایی، فضای کمتری نیاز دارند و برای محیطهایی که ازنظر فضای روبهروی دروازه محدود هستند، بسیار مناسب خواهند بود. البته احتمال حادثه در دروازههای کشویی بیشتر است و نگهداری و مراقبت از آن ها پرزحمتتر خواهد بود. همچنین دروازه های کشویی قیمت بالاتری دارند.
اگر فضای کافی در روبهروی دروازه داریم، آنگاه میتوانیم هر یک از انواع دروازه کشویی و چرخان را انتخاب کنیم. دروازههای کشویی حس مدرنتری به طراحی ورودی باغ ویلا اضافه میکنند؛ اما اگر سبک طراحی ویلا ما سنتی است یا میخواهیم قسمت ورودی حسی سنتی داشته باشد، میتوانیم دروازههای لولایی را نصب کنیم. دروازههای لولایی ارزانتر هستند و طرحهای متنوعتری دارند.
درب و دروازه باغ ویلا میتوانند به دو صورت دستی یا اتوماتیک باز و بسته شوند. دربها و دروازهها از هر نوعی که باشند، بهویژه انواع فلزی آنها، سنگین خواهند بود. بهتر است بهویژه برای باز و بسته کردن دروازههای بسیار بزرگ یا دربهای آهنی و فولادی، روی آنها سیستم برقی خودکار نصب شود.
دروازههایی که امکان مشاهده از یک سو به سوی دیگر را دارند، در مقایسه با دروازههای تماما پوشیده، حس دلچسب نزدیکی و صمیمت را انتقال میدهند. ضمنا، دروازههای چوبی نسبت به دروازههای فلزی، حس گرما و صمیمت بیشتری دارند.
متریال درب ویلا باید بهگونهای باشد که در برابر همه عوامل طبیعی، مانند آفتاب، تغییرات دمایی شدید، برف و باران و غیره دوام بیاورد. طراحی ورودی باغ ویلا در قسمت درب و دروازه، باید با سبک طراحی ویلا هماهنگ باشد. همچنین باید به مراقبت و نگهداری منظم از دروازهها توجه داشته باشیم.
مسیرهای ورودی برای حرکت در فضای باغ ویلا بسیار حیاتی هستند. بهطورکلی، میتوانیم طراحی مسیر باغ ویلا را با دو رویکرد انجام دهیم: یکی کاربردی و دیگری زیباشناسانه. یعنی هم میتوانیم یک مسیر صاف را طراحی کنیم که مستقیم ما را به درب ساختمان ویلا هدایت میکند و هم میتوانیم مارپیچهای جذاب، اجزای خیرهکننده و باغهای سرسبز را در مسیر قرار دهیم.
هنگام طراحی مسیر باغ ویلا، باید شرایط آب و هوایی منطقه را حتما در نظر داشته باشیم. مسیر باید بهگونهای باشد که در بارانهای شدید، برف، یخبندان، تابستانهای بسیار گرم یا طوفان، حرکت ما را در محوطه ویلا محدود نسازد.
معمولا هنگام طراحی ورودی باغ ویلا و مسیر، یک نقطه کانونی یا مرکز توجه در نظر میگیرند. مرکز توجه میتواند یک حوض، مجسمه، پوشش گیاهی یا هر عنصر دیگری باشد که نگاهها را به سوی خود میکشاند و به طراحی محوطه ویلا معنا میبخشد.
مهمترین نقشی که طراحی ورودی ایفا میکند، این است که حس افراد را متناسب با سبک طراحی ویلا، در نگاه نخست تغییر میدهد. تفاوتی ندارد که چقدر فضا در محوطه ویلا داریم یا طراحی ساختمان ویلا را چگونه انجام دادهایم. در هر حال، ایدههای جالب فراوانی وجود دارند که حتما برای ویلای ما مناسب خواهند بود. در این قسمت، به ۲۰ نمونه از این ایدهها و نمونهها اشاره میکنیم.
بسیاری از ویلاها محوطه کوچکی دارند؛ بنابراین در نظر گرفتن تنها یک عامل به عنوان مرکز توجه یا جزء برجسته برای افزایش عمق و اثرگذاری در طراحی ورودی باغ ویلا کافی خواهد بود.
خوب است در محوطههای کوچک، فضای سبز و پرچینها را ساده در نظر بگیریم تا اجزاء برجسته ما، مانند مجسمهها و حوضها، کاملا به چشم بیایند. با این روش، از پیچیدگی و شلوغی بیشازحد محوطه نیز جلوگیری میشود. نصب منبع نور درست پایین مجسمه، میتواند تاثیر بصری آن را افزایش دهد.
هنگام طراحی ویلا کوچک اگر میخواهیم بیآنکه ظاهر محوطه شلوغ شود، فضای سبز بیشتری داشته باشیم، گیاهان خزنده روی دیوار ساختمان ویلا گزینه خوبی هستند. ضمنا، این گیاهان ارتباط عمیقتری بین فضای سبز و بنای ساختمان ایجاد میکنند.
خوب است نحوه طراحی محوطه ویلا و سبک معماری ویلا، تکمیلکننده یکدیگر باشند. برای مثال، کفههای بتنی بزرگ در طراحی مسیر ورودی این ویلا، جلوه مناسبی میدهند و سبک معماری ویلا را به محوطه میآورند. در این ویلا، فضای سبز بهطور ساده طراحی شده است، اما بهجای مجسمه از درخت برای برجستهسازی محوطه استفاده کردهاند. تکنیک برجستهسازی در این مورد، استفاده از یک درخت بزرگتر و چیدن درختان مشابه کوچکتر دورتادور آن است. این تکنیک میتواند برای مجسمهها نیز به کار رود.
اگر ویلای شما به سبک سنتی طراحی شده است، آنگاه درب سنتی بهترین انتخاب برای آن خواهد بود. این دروازه فلزی با رنگ سفید و طرح کمانی، ظاهر چشمنوازی را در ترکیب با دیوارهای آجری و فضای سبز ساده محوطه میسازد. نوک میلههای دروازه برای امنیت بیشتر، نیزهای در نظر گرفته شده است. آجرهای قهوهای ورودی و گیاهان سبز کنار آنها، حس گرما و صمیمیت را به مخاطب انتقال میدهند.
این دروازه به سبک معاصر و از فلز سیاهرنگ ساخته شده است که ظاهری شیک و مینیمال به آن میدهد. ازآنجاییکه طراحان ویلا سبک معاصر را برای ساختمان انتخاب کردهاند، طراحی ورودی باغ ویلا و دروازه، مطابق با این سبک در نظر گرفته شده است. طرح دروازه، هم پوشش خوبی برای محوطه به شمار میرود و هم توجهها را به سوی خود میکشاند.
گیاهان میتوانند حس نشاط و زندگی را به هر محیط تماما سفید و سردی برگردانند. اگر کفها و مسیر ورودی باغ ویلای ما یا دیوارهای بیرونی ویلا بهکلی سفید هستند، میتوانیم با افزودن انواع گیاهان، حس سردی را از آنها بگیریم. قرار دادن چندین گیاه مختلف، میتواند به فضای محوطه بعد و عمق بدهد. در این مواقع، گیاهانی که نیاز به نگهداری چندانی ندارند، برای کاهش زحمت نگهداری ساختمان گزینه بهتر خواهند بود. در ضمن، تاثیر طرح و نقش گلدانها و لوازم دکوراسیون کنار گیاهان و سنگهای سفید را نباید فراموش کنیم.
برای طراحی این مسیر ورودی، فقط به بتن، گیاهان ساده و آب نیاز دارید. توازن کاملی را طراحی مسیر ورودی این باغ ویلا نمیبینیم، اما هماهنگی بینظیر و درعینحال سادهای در آن به چشم میخورد. گذرگاه با استفاده از صفحات بتنی طراحی شده است و حس آرامشی دارد که انسان را به قدم زدن دعوت میکند. حوضچههای مستطیلی پر از آب، به فضا بعد و عمق میدهند و به آرامش آن میافزایند. چمن، درختان ساده و گیاهان معمولی، سردی را از محوطه میزدایند، بیآنکه سادگی دلچسب آن را به هم بریزند.
بهجای آنکه بخواهیم اجزای جدیدی را به فضا بیفزاییم، میتوانیم همان اجزای موجود را به گونه دیگری طراحی کنیم. برای مثال، طراحی ورودی باغ ویلا، شامل دربها، دیوارها، دروازهها و پلکان با رنگهای جذاب، هماهنگ و متنوع، ایده بسیار خوبی است. بعضی از افراد برای القای حس توازن، دو گلدان خوشرنگ و مشابه را در دو طرف دروازه میچینند تا بهطور همزمان، سرسبزی را نیز به جلوی ورودی ویلای خود آورده باشند.
برای آنکه ورودی باغ ویلای ما زیباتر شود، نیاز به نصب تجهیزات گران و آنچنانی نداریم؛ بلکه یک طاق کوچک سفیدرنگ و گیاهان زیبایی که از آن بالا رفتهاند، بهخودیخود ظاهر ورودی باغ ویلا را بسیار جذاب میکند. بهتر است برای حفظ سادگی، گیاهان طاق چندان شلوغ و درهمپیچیده نباشند. اینگونه نیازی به نگهداری و مراقبت چندانی نیز نخواهند داشت.
اگر مسیر ورودی ویلای ما کمی طولانی است، میتوانیم چندین طاق گل پشت سر هم نصب کنیم که شبیه به یک تونل زیبا خواهد شد. در این حالت، بهتر است رنگ گلها یکسان باشد تا تونل یکدست شود.
این ست درب و دروازه بسیار چشمنواز و درعینحال، ساده است. اگر میخواهیم بهطور همزمان هم درب و هم دروازه با طرح ساده، زیبا و هماهنگ داشته باشیم، این نوع از طراحی ورودی باغ ویلا برای ما ایدهآل خواهد بود. دقت کنید که رنگ آهن چگونه با مسیر بیرونی و رنگ ستونها چگونه با رنگ مسیر داخلی هماهنگی دارد. همچنین ستونها درست مشابه ستونهای روبهروی ساختمان ویلا هستند. طرح روی درب و دروازه در عین سادگی، بههیچوجه خشک و بیروح نیست.
به دور بعضی باغ ویلاها، به دلایل مختلف دیوارکشی نمیشود. مالکان ویلا گاه ترجیح میدهند بخشی از دور باغ ویلا یا همه آن را نرده یا حصار بکشند. اما در مواقعی که دیواری در کار نیست، چه نوع ورودی مناسب خواهد بود؟ در این مواقع، میتوانیم دروازهای فلزی را در نظر بگیریم؛ مانند این دروازه که ازنظر جنس فلز، رنگ و طرح، با نردهها هماهنگ است. رنگ نارنجی دو ستون کوچک که در دو طرف دروازه قرار دارند، با رنگ دیوار بنای ویلا هماهنگی نامحسوسی دارد.
اگر میخواهیم فقط با نرده و دروازه، حال و هوای ترسناک و جذابی به ورودی باغ ویلایمان بدهیم، سبک بهکاررفته در تصویر دوم قابلتوجه خواهد بود. طرح تارعنکبوتی روی دروازه، خفاشهای بال باز و نردههای نیزه مانند، ما را به یاد فیلمهای هالیوودی میاندازند.
یکی از محبوبترین ترندها، ترکیب چوب و فلز در طراحی دروازه اصلی است. در این نوع دروازهها، معمولا قاب دروازه فلزی است و صفحات چوبی با طرحهای زیبا روی آن به کار میروند. چوب حس گرما و صمیمت را منتقل میکند، درحالیکه فلز سرد و جدی است. ترکیب این دو، میتواند هر دو حس را همزمان به مخاطب انتقال دهد. دروازههای چوبی-فلزی، معمولا برای طراحی ویلا سبک مدرن مناسبتر هستند.
طراحی ویلا دوبلکس به سبک مدرن را در این پروژه، بسیار شگفتانگیز انجام دادهاند. میبینیم که چارچوب ورودی بهصورت بسیار ساده مربعی با گوشههای کاملا تیز طراحی شده است که با سبک معماری ویلا هماهنگی کامل دارد. یک طرف ورودی، دیوار و طرف دیگر، حصار چینداری میبینیم که با نمای طبقه دوم ویلا بیشباهت نیست. باغچههای کوچک و گیاهان ساده، به ظاهر شستهرفته اما سرد ورودی، حیات میبخشند. در مسیر ورودی نیز یک حوضچه، گیاهکاری منظم و ترکیب کف شنی و سنگی را مشاهده میکنیم.
دروازه قهوهایرنگ با حس گرمایی که دارد، سردی رنگ خاکستری چارچوب و رنگ سفید کف را خنثی میکند. این دروازه چوبی، بهصورت دوقسمتی است؛ یعنی هنگام ورود افراد، تنها بخشی از آن بهعنوان درب باز میشود و هنگام ورود وسایل نقلیه یا اشیای بزرگ، بهصورت کامل باز خواهد شد. طراحان برای افزودن بعد به طراحی ورودی، بهطور کاملا زیرکانه، قسمتی از دیوار خاکستری را در نزدیکی دروازه، کمی به داخل فرو بردهاند. همچنین کف ورودی را پلکانی طراح کردهاند.
ایجاد مرکز توجه، از مهمترین اصول طراحی باغ ویلا به شمار میرود. برای مثال، میتوانیم مسیر ورودی را طوری در نظر بگیریم که انتهای آن به آلاچیق برسد و افراد در آن به استراحت بپردازند. همچنین میتوانیم کل مسیر و نمای آن را بهگونهای طراحی کنیم که به یک مجسمه اشاره داشته باشد. بهعنوان یک ایده خوب، اگر همه گیاهان در دو طرف مسیر به ترتیب به سوی مجسمه چیده شوند، آنگاه مرکز توجه مجسمهای ما ساخته شده است.
طراحی ورودی در زمین های شیب دار هرگز کار سادهای نیست؛ اما چند ترفند بینظیر هست که کار ما را در این زمینه آسان میکند. همیشه باید موادی را برای طراحی ورودی در زمین شب دار در نظر بگیریم که از لیز خوردن افراد، بهویژه در روزهای بارانی و برفی، تا حداکثر میزان ممکن جلوگیری کنند. در این مواقع، گزینههایی چون سنگفرش با طرح شکسته، تختهسنگهای زبر یا شن و ماسه برای مسیر ورودی مناسب خواهند بود.
کاشت گیاهان انبوه در کنارههای مسیر شیب دار و انتهای محوطه، میتواند به جذب آب باران کمک کند. در تصویر میبینیم که چگونه در یک زمین شیب دار، بهطور زیرکانه مسیر منحنی طراحی شده است که حواسها را از شیب دار بودن زمین پرت میکند. همچنین سطح تراسها را به کمک پلکان صاف کردهاند.
نوبتی هم باشد، نوبت ایدههای شاهانه، لوکس و سلطنتی است که شاید رنگوبوی سبک کلاسیک را بتوان در برخی از آنها مشاهده کرد. دروازههای به این سبک، عموما بهصورت فلزی و کمانی (با قوس رو به بالا)، با عرض زیاد، دارای دو ستون و دو درب مجزا طراحی میشوند. نقش و نگارهای موجود روی این دروازهها بهصورت شلوغ و ظریف هستند و حتما یک تاج بالای قوس آنها دیده میشود.
دروازههای شاهانه با سبک طراحی ویلا کلاسیک و طراحی ویلا ایرانی، همخوانی بیشتری دارند. این دروازهها برای ویلاهای با وسعت زیاد و محوطه بزرگ، مناسبتر خواهند بود. البته خلاقیتهای فراوانی در طراحی و تولید دروازه شاهانه به کار میروند که برخی از آنها را میتوانیم حتی برای طراحی ویلا مدرن و کوچک خود به کار ببریم.
اگر میخواهید مسیر ورودی باغ ویلای شما کاربردیتر باشد، طاق-نیمکت ها گزینهای عالی هستند. البته اندازه طاق نیمکت را باید متناسب با فضای باغ و عرض ورودی انتخاب کنیم. طرح، رنگ و مواد طاق نیمکت نیز باید با سبک کلی طراحی ورودی باغ ویلا و سبک طراحی ساختمان ویلا تناسب داشته باشند. برای زیبایی، میتوانیم طاق نیمکت را با انواع گل و گیاه موردنظرمان تزئین کنیم.
طراحی ویلا به سبک قدیمی هنوز هم طرفداران خاص خودش را دارد. البته برای طراحی ورودی ویلا به سبک قدیمی، هیچ گزینهای بهتر از درب و دروازه سبک قدیمی نیست. این دروازهها تماما از جنس چوب یا با طرح چوب ساخته میشوند. همچنین بیشتر آنها یک پنجره بسیار کوچک در میانه درب دارند.
دروازههای سبک قدیمی، بهویژه در ترکیب با پوشش گیاهی زیبا، حس صمیمیت و نوستالژی را به افراد انتقال خواهند داد. حصارهای چوبی یا دیوارهای آجری، بهخوبی تکمیلکننده این دروازهها خواهند بود.
ترکیب طاقهای سنگی و دروازههای آهنی برای ورودی اصلی باغ ویلا، حس مرموز و نابی را به انسان منتقل میکند که در کمتر طرحی میتوان یافت. پوشش گیاهی سبز برای طراحی ورودی باغ ویلا با این دروازهها، ضروری به نظر میرسد. کفهای شنی یا سنگی نیز برای مسیر ورودی، با طاق سنگی همخوانی بیشتری دارند.
آجر میتواند کفپوش بسیار مقاوم و ماندگاری برای محوطه باغ ویلا باشد، بهخصوص هنگامیکه با الگوی جناغی، سبدی یا نواری چیده میشود. آجر در سه رنگ قرمز، خاکستری و قهوهای موجود است و تا حدودی رنگبندی قابل تنظیمی دارد. به دلیل سایز کوچک آجر، این روش برای ورودیهایی با مساحت کوچک یا بزرگ قابلاجرا خواهد بود. اگر مرزهای مسیر، با قرار دادن پوشش گیاهی منظم در دو طرف مسیر آجری تعیین شوند، جلوه زیباتری خواهیم داشت.
راههای چمنی بهخصوص برای باغ ویلا بسیار ایدهآل هستند. برای ایجاد آنها، به یک کف چمنی و مسیری نیاز داریم که مرزهای آن با گیاهان بلندتر مانند شمشاد و غیره مشخص شده باشد. مسیر چمنی میتواند حس طبیعت و آرامش خاطر را منتقل کند.
برخی افراد به دنبال طراحی ویلا مدرن هستند و دروازههای ویلا را با طرح مدرن، مینیمال و ساده بهصورت کشویی و با سیستم خودکار انتخاب میکنند. برخی نیز علاقه دارند دروازههای سنتی و کلاسیک، طاقهای سنگی، طاق نیمکت ها و اجزای رنگارنگ را در طراحی ورودی باغ ویلا به کار ببرند. به هر حال، ایجاد مرکز توجه و افزودن انواع گیاهان ساده یا رنگارنگ، در بیشتر طرحها مشترک است. همچنین ایدههای نابی مانند دروازههای هالیوودی، مسیرهای آجری، دربهای سبک قدیمی چوبی، ست نرده و دروازه و استفاده از رنگهای خاص را نمیتوان نادیده گرفت.
منابع
در دنیای رقابتآمیز فروشگاههای لوکس، تجربه خریدی فراموشنشدنی، کلید موفقیت است. طراحان همواره در تلاشاند…
صرفنظر از حوزه فعالیت، هر کسبوکاری آرزو دارد روی مشتریانش تاثیر مثبتی بگذارد. چرا که…
رنگها، ابزار قدرتمندی در دست هنرمندان، طراحان و روانشناسان هستند و بهطور چشمگیری بر بهرهوری،…
رشد روزافزون شرکتها، تقاضا برای فضاهای اداری کوچک را بهشدت افزایش داده است. به همین…
در دنیای امروز که فضاهای کاری بهسرعت در حال کوچکتر شدن هستند، معماری داخلی فضاهای…
معماری داخلی فضاهای تجاری، تلفیقی هوشمندانه از زیباییشناسی، روانشناسی و عملکرد است که باهدف ایجاد…