هنگامی که درباره ویلاهای سنتی ایرانی صحبت می‌کنیم، منظورمان سازه‌های جدید و امروزی هستند که با ترکیب تکنیک‌های مدرن و سبک سنتی ایرانی طراحی شده‌اند. ویلاهای سنتی به عنوان یکی از زیباترین سازه‌های کشور، شناخته شده هستند. بنابراین، منطقی است که این شکل طراحی ویلا برای ایرانی‌ها بسیار محبوب و پرطرفدار باشد.

سبک سنتی ایرانی، ریشه در فرهنگ غنی ما دارد و به نوعی با خلقیات ما سازگارتر است. به همین دلیل، هنگام حضور در چنین فضاهایی، احساس راحتی بیشتری داریم. برای طراحی ویلا ایرانی- سنتی و مدرن کافی است این دو سبک را با یکدیگر ادغام کنیم تا به نتیجه مطلوبی برسیم.

مشاوره طراحی ویلا در شرکت معماری آرل

اگر قصد طراحی ویلا، بازسازی، اجرا  یا تغییر دکوراسیون آن را دارید شرکت معماری آرل با سال ها سابقه در زمینه طراحی انواع پروژه های مسکونی، خانه و ویلا از ابتدای مسیر، مشاوره تا ساخت همراه شما خواهد بود.

شرکت معماری آرل

قبل از تصمیم گیری و شروع روند طراحی ویلا، مشاوره طراحی آرل می تواند اطلاعات کافی از نیاز های شما به عنوان مالک یا کارفرمای پروژه در اختیار تیم معماران قرار می دهد همینطور  با مشاوره  آرل و ارائه نمونه پروژه ها  شناخت روشن تری از امکانات و محدودیت های پروژه و طرح دلخواهتان  دریافت می کنید. در مشاوره طراحی ویلا می توانید سبک طراحی مدنظر  و ایده های خود را مطرح کنید و از دانش تخصصی و ایده های خلاقانه طراحان آرل بهره مند شوید.

مشاوره طراحی ویلا راهنمای خوبی برای انتخاب سبک و نوع طراحی با توجه به بودجه شما، ارائه راهکارها برای محدودیت های پروژه و  تلفیق طراحی عملکردی و اصولی و در عین حال زیبا خواهد بود.

خدمات طراحی ویلا شرکت آرل

  • مشاوره جهت تعریف و شناخت موضوع و نیازهای پروژه
  • در خواست اطلاعات در مورد نیازهای کارفرما، سایت و ….
  • بررسی ضوابط طراحی و اجرا در منطقه
  • تجزیه تحلیل نمونه پروژه های مرتبط اجرا شده و ارائه به کارفرما برای شناخت سبک مدنظر
  • بررسی نیاز های خاص کارفرما مانند: شومینه، استخر، کوشک و تراس و …
  • کسب مجوزها و دستور نقشه
  • اعلام هزینه و تایید کارفرما
  • بازدید پروژه در صورت نیاز و با توجه به پیشرفت کار طراحی
  • طراحی اولیه با توجه به ویو ها، جهت وزش باد، تابش  و شرایط اقلیمی منطقه
  • ارائه اتودهای اولیه جانمایی فضا و اتود های حجمی  برای تایید کارفرما
  • نقشه های فاز یک
  • نقشه های سازه، برق، مکانیک و نقشه های فاز ۲
  • معماری داخلی ویلا و طراحی سه بعدی در صورت نیاز کارفرما
  • طراحی لنداسکیپ
  • ورود به فاز های اجرایی در صورت تمایل کارفرما

برای طراحی ویلا و استفاده از مشاوره تخصصی گروه معماران آرل میتوانید از طریق شماره تماس های زیر با ما در ارتباط باشید:

تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱

طراحی ویلا به سبک سنتی

در گذشته، اولین ویلا اشرافی به شکل کوشک یا کوشک باغ ساخته شده است. کوشک، ساختمانی است که در واقع برونگرا طراحی شده و در کانون اصلی باغ در فاصله مرکز تا انتهای آن قرار می‌گیرد. این شکل‌بندی باعث می‌شود که چشم‌انداز زیبایی از کوشک به سمت باغ ایجاد شود و هنگام ورود به فضای سبز، کوشک به عنوان عمارت قابل مشاهده باشد.

کوشک در باغ‌های ایرانی با الهام از طرح «صفه» با شکل‌های مربع یا هشت ضلعی و همچنین در برخی موارد در شکل‌های گرد ساخته می‌شود. به زبان ساده می‌توان گفت کوشک باغ ایرانی مانند ویلایی است که برای تفریح و فراغت در مناطقی با آب و هوای خوب و به اصطلاح ییلاقی ساخته می‌شود. امروزه در طراحی ویلا ایرانی – سنتی و مدرن از کوشک برای ایجاد فضای هنری دل‌نشین‌تر و خاص‌تر بهره گرفته می‌شود.

تاریخچه طراحی باغ ویلا در سبک ایرانی سنتی

در معماری ایرانی، زیبایی‌شناسی نشات گرفته از هنرهای اصیل ایرانی است. در طراحی ویلا به سبک ایرانی، مفاهیمی چون سادگی در هندسه و استفاده از عناصر سنتی بسیار مهم هستند. پلان معماری ویلا ایرانی نیز از کوشک‌های باغ‌های ایرانی الهام گرفته شده است. در طراحی محوطه ویلا نیز از آمیزه‌های ساخت چهارباغ ایرانی استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های این سبک می‌توان به رعایت تقارن، هندسه و آبراه‌های مهندسی‌شده اشاره کرد.

اصول طراحی ویلا ایرانی به سبک سنتی

اصول طراحی ویلا سنتی ایرانی، بر اساس اصول معماری تمدن ایرانی به کار گرفته می‌شود. این اصول بیشتر از آرمان‌های معماری ایرانی در دوره‌های اشکانی، ساسانی و اسلامی الهام گرفته شده‌اند. اصول طراحی ویلا ایرانی به سبک سنتی به شرح زیر است:

اجتناب از بیهودگی

در طراحی ویلا سنتی، با توجه به اصل اجتناب از بیهودگی، هیچ عناصری صرفا برای زیبایی اضافه نمی‌شوند، بلکه در کنار زیبایی، کاربردی نیز هستند. به عنوان مثال، طراحی پنجره‌های ارسی با شیشه‌های رنگی در ویلاهای ایرانی، به منظور کنترل نور آفتاب، در کنار زیبایی طراحی شده‌اند.

نظم و یکدستی

این اصل طبق نظم و یک دستگی در کثرت معماری مورد توجه قرار می‌گیرد. این ویژگی از نظم جهان هستی الهام گرفته شده است و در پی بهبود نظم فضای زیست انسان است.

ورودی ویلا ایرانی سنتی

اصل ورودی‌ها یا دروازه‌ها در طراحی ویلا ایرانی، به عنوان یکی از عناصر اساسی ویلا در نظر گرفته می‌شود. ورودی نقش پیوند بین داخل و خارج از ویلا را اجرا می‌کند.

ورود به حیات باز

حیاط در ویلاهای ایرانی با توجه به نظم هندسی خود، صفت درون‌گرا را یدک می‌کشد. باغ با دیگر نقاط محیط در ارتباط است. این فضا محورگرا است و بر پایه باغ ایرانی طراحی شده است که با اقلیم منطقه هماهنگی دارد.

رعایت هندسه

ترکیب صحیح عناصر، هماهنگی و ایجاد حس و حالت مشترک، همه این‌ها نشان‌دهنده اهمیت و کاربرد هندسه در ایجاد فضا و القای ارتباط بین اجزا و نمای بنا هستند. تمامی قوس و گنبدها با استفاده از الگوهای دقیق هندسی طراحی شده‌اند تا بتوانند در راه ساخت بناهای شکوهمند موثر باشند. به این ترتیب، بناهای تاریخی ایران از نظر سازه و زیبایی‌شناسی به شکل چشمگیر و متنوعی طراحی شده‌اند.

گنبدسازی

گنبدسازی یکی از مبانی مهم معماری ایرانی است. طراحان ویلا ایرانی از عنصر گنبد سازی برای القای سبک سنتی ایرانی استفاده می‌کنند. این اصل تنها از منظر زیبایی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، بلکه وظیفه پوشاندن فضای بزرگی را از نظر ایستایی دارد.

طبیعت‌گرایی

در طراحی ویلا ایرانی، هماهنگی با اصالت طبیعت و بهره‌گیری از انرژی پایدار مانند نور و باد و عناصر اصلی مانند آب، خاک و گیاه در نظر گرفته می‌شود. ویلا ایرانی با اصالت طبیعت‌گرایی، همزیستی مسالمت‌آمیزی با طبیعت برقرار می‌کند.

سردر سنتی

طراحی سردر با تزئینات ایرانی و سنتی برای ویلاهای ایرانی از ضروریات مهم است. سردر در واقع ورودی و دعوت‌کننده ساکنان و مهمانان ویلا از فضای بیرون به داخل فضای ویلا محسوب می‌شود.

شاه‌نشین یا بهارخواب

به اتاق بزرگی که با شیشه‌های رنگارنگ، آینه‌کاری و کاشی‌کاری تزئین می‌شود، شاه‌نشین می‌گویند. شاه‌نشین یکی از قسمت‌های مهم در معماری ایرانی محسوب می‌شود. درگذشته، از این فضا برای پذیرایی از مهمان‌ها و برگزاری مراسم استفاده می‌کردند. به همین دلیل، بسیاری از خانه‌ها شاه‌نشین داشتند.
طراحی و ساخت شاه‌نشین در یک ویلا ایرانی، حال و هوایی اصیل به آن می‌بخشد. فضای داخلی شاه‌نشین نیز به دلیل عبور نور از شیشه‌های رنگی و انکسار آن در آینه‌ها، بسیار زیبا و چشم‌نواز است.

جایگاه آب و استخر در طراحی ویلا ایرانی

یکی دیگر از عناصر مهم در ویلاهای ایرانی به سبک سنتی، آب است. از آنجایی که آب و هوای کشور ما به گرم و خشک متمایل است، از دیرباز ایرانیان از طریق احداث قنات‌ها به فکر تامین آب بودند. بسیاری از خانه‌ها نیز آب‌انبار داشتند.

بازی با آب در معماری ایرانی زیاد دیده می‌شود. در فضای خانه‌های سنتی، عنصر آب در قالب حوض‌ها و حوضچه‌ها تبلور می‌یافت. امروزه نیز می‌توان از این حوض‌ها به‌عنوان استخرهای کم‌عمق یا حوضچه‌های آب سرد بهره برد.

طراحی استخر در یک ویلای سنتی مزایای زیادی مانند زیباسازی فضا، سرگرمی و همچنین کمک به سلامتی ساکنین دارد. می‌توان با تلفیق حوض‌های قدیمی و استخرهای مدرن به طرحی تازه و در عین حال سنتی رسید.

احداث ویلای ایرانی سنتی در زمین شیب‌دار

احترام به طبیعت در معماری ایرانی بسیار حائز اهمیت بوده است. معماران ایرانی در قدیم تلاش می‌کردند بنای خود را با توجه به موقعیت زمین و طبیعت اطراف طراحی کنند. آن‌ها تلاش می‌کردند تا حد ممکن طبیعت را دستکاری نکنند. به همین دلیل، در معماری ایرانی باغ‌های مطبق پدید آمدند. معماران برای پر کردن اختلاف سطوح از مطبق استفاده می‌کردند. یکی از بهترین نمونه‌ها در این زمینه، باغ شازده کرمان است.

مصالح پرکاربرد در ویلای سنتی ایرانی

برای ساخت ویلای سنتی ایرانی، بهتر است به سراغ مصالح بومی خود برویم. همواره معماری بخشی جدایی‌ناپذیر از تمدن ایرانی بوده است و به همین دلیل، مصالح زیادی در کشور برای این منظور وجود دارد. یکی از رایج‌ترین و در عین حال مهم‌ترین مصالح برای ساخت ویلای سنتی، آجر است. در معماری ایرانی، از آجر استفاده‌های زیادی می‌شده است.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای آجر، برای ساخت نمای ویلا است. هنگامی که به عمارت‌ها و خانه‌های قدیمی نگاه می‌کنیم، آجرکاری‌های متنوعی را در نمای آن‌ها می‌بینیم. آجرها انواع مختلفی داشتند و از هرکدام به فراخور در معماری بهره گرفته می‌شده است.

یکی دیگر از مصالح مهم برای ساخت ویلای سنتی ایرانی، سنگ است. از سنگ برای ساخت بنا و در مواقعی نیز برای نمای ساختمان استفاده می‌کردند. امروز نیز می‌توان از سنگ و آجر هم برای نما و هم برای سنگفرش کردن محوطه بهره گرفت. سنگفرش کردن محوطه، جذابیت ویلا را دوچندان می‌کند.

طراحی ویلا ایرانی

در معماری ایرانی سادگی و معنویت با رنگ‌های روشن به چشم می‌خورد. ارتباط صریح و موثر با نور آفتاب نیز عاملی مهم دیگر در طراحی ویلا به سبک سنتی تلقی می‌شود.

در طراحی فضای بیرونی ویلا ایرانی، موارد بسیاری وجود دارند که برای هر کدام از این موارد باید تصمیم‌گیری کرد. برای مثال، فضای سبز باغ ایرانی شامل: مسیر روان آب، دیوارهای سراسری، باغچه خانه تابستانی و استخر، حوض خانه و شاه‌نشین، رسم تقسیمات ایرانی در فضای داخلی و اجتناب از عناصر غیر ایرانی است. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به بهره‌گیری از فضای خصوصی حیاط پشتی و در نهایت درختان سر به فلک کشیده باغ اشاره کرد.

در پایان، ساختمان اصلی ویلا نیز با استفاده از سبک تلفیقی مثل طراحی ویلا ایرانی – سنتی و مدرن طراحی می‌شود. این ساختمان می‌تواند از طاق گنبدی، آجرهای نخودی روشن، ستون‌ها، پنجره‌های رو به آفتاب با سبک و سیاق سنتی، دیوار مشبک و همچنین طراحی و تعبیه دسترسی‌های سنتی از بیرون به درون فضا تشکیل شده باشد.

عوامل مهم در طراحی ویلا ایرانی مدرن

در بسیاری از جوامع، تمایل و نیاز به ساخت ویلا با طراحی مدرن بسیار رایج است. با این حال، طراحان معماری می‌توانند با طراحی ویلا ایرانی- سنتی و مدرن سبک متفاوتی را ارائه دهند. این موضوع که چگونه می‌توان یک ویلا با استانداردهای بالا را طراحی کرد، به طراحان بستگی دارد. برای طراحی ویلا با استانداردهای بالا، باید به فاکتورهای طراحی ویلا ایرانی به سبک مدرن توجه کرد.

منطقه ویلا

یکی از نکات مهم در طراحی ویلا مدرن و ترکیب آن با حال و هوای ایرانی، انتخاب موقعیت مکانی با توجه به شرایط جوی منطقه است. افراد برای گذراندن وقت کنار خانواده خود و داشتن محیطی آرام و دل‌نشین هزینه می‌کنند. اگر موقعیت مکانی ویلا مناسب نباشد، طراحی بنا نیز زیر سوال می‌رود. اگر قصد دارید ویلایی را طراحی کنید که افراد تعطیلات خود را در آن به راحتی و با خیالی آسوده سپری کنند، مکانی را انتخاب کنید که دارای طبیعتی بکر، زیبا و آرام باشد.

اندازه و فضا

دومین عامل مهم در معماری، فضا و اندازه ویلا است. این عامل می‌تواند بر کل بودجه شما تاثیر بگذارد. همان‌طور که می‌دانید، هر چه متراژ ویلا بزرگ‌تر باشد، هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود و در عین حال دست طراحان برای طراحی یک فضای مدرن، بازتر است. اگر می‌خواهید در مورد انتخاب طرحی مناسب تصمیم بگیرید، ابتدا باید تعداد افرادی را که در آن مکان قصد اقامت دارند، تخمین بزنید.

طرح

طراحی مدرن یکی دیگر از جنبه‌های مهم طراحی ویلا است، زیرا نشان‌دهنده سلیقه امروزی افراد است. هنگام طراحی ویلا، اطمینان حاصل کنید که ترجیحات و الزامات شما در طرح ادغام شده‌اند. این کار بدون شک علاقه شما را نسبت به طراحی ویلا افزایش می‌دهد و زندگی در آن را راحت‌تر و آسوده‌تر می‌کند.

رنگ‌ها

رنگ‌ها یکی از جنبه‌های اساسی طراحی ویلا مدرن محسوب می‌شوند. ترکیبی دلپذیر از رنگ‌ها در فضای داخلی یا بیرونی یک ویلا معاصر، تفاوت اساسی در جلوه ساختمان ایجاد می‌کند. شما می‌توانید هر رنگی را که می‌خواهید انتخاب کنید، اما مطمئن شوید که با یکدیگر هماهنگ و متناسب باشند. انتخاب رنگ‌های آرام‌بخش که حس آرامش را القا می‌کنند و همچنین تا حد امکان، رنگ‌های خنثی و تک رنگ، بهترین گزینه هستند.

روشنایی

یک طراح در انتخاب نورپردازی‌های مناسب که با طراحی درست، وسعت محل سکونت را دو چندان می‌کند، مهارت دارد. این امر علاوه بر ایجاد یک محیط مدرن و کارآمد به افزایش جذابیت بصری ویلا نیز کمک می‌کند. نورپردازی می‌تواند حس شکوه، آرامش، رمز و راز و … را به ساختمان ویلا و محیط ببخشد.

بافت‌ها و الگوها

بافت، کیفیت سطح مواد و جنبه‌های این چنینی که در طرح معماری اغلب نادیده گرفته می‌شوند، عوامل مهمی در انتخاب متریال برای تکمیل سازه هستند. اگر می‌خواهید برای طراحی ویلا ایرانی- سنتی و مدرن از بافت‌ها و الگوهای خاص استفاده کنید، باید در نظر بگیرید که اندازه‌های هندسی، چندضلعی‌ها، خطوط مورب یا منحنی و افزودن عناصر متنی باعث می‌شود ویلا جان بگیرد. بهره‌گیری از این عناصر، تصویری بی‌نظیر را در اختیار کاربران می‌گذارد.

تخمین هزینه طراحی ویلا سنتی ایرانی

هزینه طراحی ویلا ایرانی – سنتی و مدرن متغیر است. هر چه طراح ویلا با جزئیات بیشتری کار کند، هزینه بیشتری نیز باید پرداخت شود. بسیاری از مشتریان به دنبال کاهش هزینه هستند و تمایل دارند کمترین هزینه را برای طراحی ویلا پرداخت کنند. با این حال، اگر به دنبال یک سبک تلفیقی متفاوت هستید، باید برای هزینه بیشتری برنامه‌ریزی کنید.

توجه داشته باشید که اگر طراحی ویلا با هزینه کم انجام شود، هزینه‌های ناشناخته زیادی در طول اجرا پیش خواهند آمد. هزینه‌های طراحی ویلا ایرانی شامل دو بخش طراحی و اجرا هستند:

  • طراحی پلان ویلا
  • طراحی نقشه فاز دوم اجرایی
  • طراحی نقشه مکانیکی، تاسیسات و برق ویلا
  • طراحی نقشه محاسبات ساختمانی
  • طراحی داخلی ویلا

هزینه‌های ساخت و اجرای ویلا ایرانی به عوامل زیر وابسته هستند:

  • هزینه‌های نظارت مهندسی
  • هزینه‌های دریافت مجوزهای لازم از مراجع قانونی
  • هزینه کندن خاک و چاه کردن
  • هزینه انجام عملیات فونداسیون
  • هزینه انجام عملیات پی ریزی سازه و اسکلت و نوع آن
  • هزینه اجرای سقف‌ها
  • هزینه کشیدن دیوارها یا به اصطلاح سفت‌کاری
  • هزینه نصب تاسیسات و سیستم‌های برق و آب
  • انجام عملیات نازک‌کاری با استفاده از گچ و سرامیک
  • نصب در و پنجره و نورپردازی‌ها

تفاوت طراحی ویلا ایرانی سنتی و مدرن

ویلا مدرن به ویلایی اشاره دارد که در مقابل ویلاهای ایرانی، طراحی خود را با ظاهری نوین و امروزی نشان می‌دهد. به عنوان مثال می‌توان از جایگزینی آجر با مصالح امروزی یا سرامیک بهره نام برد. در طراحی ویلا مدرن، علاوه بر یکپارچگی و هماهنگی محیط، خطوط صاف و بی‌انحنا به چشم می‌خورند و خطوط منحنی در این سبک طراحی مشاهده نمی‌شوند. به جای آن، شکست‌ها و تقاطع‌ها دارای زوایای تند و کج هستند و شکل‌های گرد و منحنی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

در طراحی داخلی و دکوراسیون ویلاهای مدرن، از خانواده رنگ‌های خنثی استفاده می‌شود. اما در طراحی ویلا ایرانی و سنتی، آجر به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به جای پنجره‌های بزرگ و نورگیر، پنجره‌های کوچک‌تر رنگی به‌کاربرده می‌شوند. بهترین هنرها با ترکیب و ادغام دو سبک متفاوت به وجود آمده‌اند. ترکیب سبک ایرانی سنتی و ایرانی مدرن، نمایی بی‌نظیر از زیبایی را در اختیار ساکنین قرار می‌دهد.

نمونه های جذاب

مطالب مرتبط:

جمع‌بندی

در طراحی ویلا ایرانی – سنتی و مدرن فرهنگ، تاریخ و هویت ایرانی نقش بسزایی دارند. به همین دلیل، طراحانی که به طراحی ویلا با این سبک معماری می‌پردازند، باید با تمامی جزئیات آن آشنا باشند. طراحی به سبک ایرانی، به خاطر ترکیب مدرنیته و سنت و پیچیدگی‌های آن، هارمونی جذابی را به مخاطب ارائه می‌دهد. المان‌هایی که در این سبک معماری به کار می‌روند، علاوه بر رعایت جزئیات زیبایی‌شناختی، بسیار کاربردی نیز هستند. ویلاهای ایرانی، در مقایسه با ویلاهایی با سبک‌های دیگر، دارای هویت هستند.

منابع:

۵/۵ - (۱ امتیاز)
تحریریه دکوبوم
اشتراک گذاری
نویسنده
تحریریه دکوبوم

آخرین مطالب

طراحی داخلی تجاری برای فروشگاه های لوکس

در دنیای رقابت‌آمیز فروشگاه‌های لوکس، تجربه خریدی فراموش‌نشدنی، کلید موفقیت است. طراحان همواره در تلاش‌اند…

21 ساعت پیش

طراحی داخلی تجاری با تمرکز بر تجربه مشتری

صرف‌نظر از حوزه فعالیت، هر کسب‌وکاری آرزو دارد روی مشتریانش تاثیر مثبتی بگذارد. چرا که…

7 روز پیش

روانشناسی رنگ ها در طراحی داخلی اداری

رنگ‌ها، ابزار قدرتمندی در دست هنرمندان، طراحان و روان‌شناسان هستند و به‌طور چشمگیری بر بهره‌وری،…

2 هفته پیش

طراحی داخلی اداری برای فضاهای کوچک

رشد روزافزون شرکت‌ها، تقاضا برای فضاهای اداری کوچک را به‌شدت افزایش داده است. به همین…

2 هفته پیش

معماری داخلی فضاهای اداری کوچک با حداکثر بهره‌وری

در دنیای امروز که فضاهای کاری به‌سرعت در حال کوچک‌تر شدن هستند، معماری داخلی فضاهای…

3 هفته پیش

معماری داخلی فضاهای تجاری

معماری داخلی فضاهای تجاری، تلفیقی هوشمندانه از زیبایی‌شناسی، روانشناسی و عملکرد است که باهدف ایجاد…

4 هفته پیش