امروزه بسیاری از خانواده‌ها به فکر خرید زمینی برای ساخت یک ویلا کوچک و طراحی آن به سبک‌های مختلف هستند. در طراحی ویلاهای کوچک، باید مولفه‌های خاصی را لحاظ کرد. خلاقیت طراح باید بتواند کمبود فضا را جبران کند. این کار با کاربردی کردن فضا به همراه رعایت عناصر زیبایی شناسانه امکان‌پذیر می‌شود. طراحی ویلا کوچک-لاکچری و مدرن نیازمند نگاه تیزبین طراح با در نظر گرفتن بودجه و نیازهای کارفرما است.

مشاوره طراحی ویلا در شرکت معماری آرل

اگر قصد طراحی ویلا، بازسازی، اجرا  یا تغییر دکوراسیون آن را دارید شرکت معماری آرل با سال ها سابقه در زمینه طراحی انواع پروژه های مسکونی، خانه و ویلا از ابتدای مسیر، مشاوره تا ساخت همراه شما خواهد بود.

شرکت معماری آرل

قبل از تصمیم گیری و شروع روند طراحی ویلا، مشاوره طراحی آرل می تواند اطلاعات کافی از نیاز های شما به عنوان مالک یا کارفرمای پروژه در اختیار تیم معماران قرار می دهد همینطور  با مشاوره  آرل و ارائه نمونه پروژه ها  شناخت روشن تری از امکانات و محدودیت های پروژه و طرح دلخواهتان  دریافت می کنید. در مشاوره طراحی ویلا می توانید سبک طراحی مدنظر  و ایده های خود را مطرح کنید و از دانش تخصصی و ایده های خلاقانه طراحان آرل بهره مند شوید.

مشاوره طراحی ویلا راهنمای خوبی برای انتخاب سبک و نوع طراحی با توجه به بودجه شما، ارائه راهکارها برای محدودیت های پروژه و  تلفیق طراحی عملکردی و اصولی و در عین حال زیبا خواهد بود.

خدمات طراحی ویلا شرکت آرل

  • مشاوره جهت تعریف و شناخت موضوع و نیازهای پروژه
  • در خواست اطلاعات در مورد نیازهای کارفرما، سایت و ….
  • بررسی ضوابط طراحی و اجرا در منطقه
  • تجزیه تحلیل نمونه پروژه های مرتبط اجرا شده و ارائه به کارفرما برای شناخت سبک مدنظر
  • بررسی نیاز های خاص کارفرما مانند: شومینه، استخر، کوشک و تراس و …
  • کسب مجوزها و دستور نقشه
  • اعلام هزینه و تایید کارفرما
  • بازدید پروژه در صورت نیاز و با توجه به پیشرفت کار طراحی
  • طراحی اولیه با توجه به ویو ها، جهت وزش باد، تابش  و شرایط اقلیمی منطقه
  • ارائه اتودهای اولیه جانمایی فضا و اتود های حجمی  برای تایید کارفرما
  • نقشه های فاز یک
  • نقشه های سازه، برق، مکانیک و نقشه های فاز ۲
  • معماری داخلی ویلا و طراحی سه بعدی در صورت نیاز کارفرما
  • طراحی لنداسکیپ
  • ورود به فاز های اجرایی در صورت تمایل کارفرما

برای طراحی ویلا و استفاده از مشاوره تخصصی گروه معماران آرل میتوانید از طریق شماره تماس های زیر با ما در ارتباط باشید:

تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱

موارد مهم در طراحی ویلا کوچک

در طراحی یک ویلا کوچک باید همه چیز موجز و خلاصه باشد. همه الزامات باید بر اساس ضروریات و نیازها در برابر توقعات ارزیابی شوند. طرح نهایی باید تعداد اتاق‌ها (اتاق خواب، حمام و غیره)، اندازه اتاق‌ها، کاربردها و فعالیت‌ها، انبار، مبلمان و غیره را پوشش دهد.

به عنوان یک قاعده کلی، بهتر است فضاهای کمتر و بزرگ‌تر بسازیم تا اینکه تعداد زیادی فضاهای کوچک‌تر ایجاد کنیم. اتاق‌های بزرگ‌تر انعطاف‌پذیرتر هستند و علاوه بر ارائه گزینه‌های بیشتر برای چیدمان مبلمان، امکان فعالیت‌های متعدد را نیز فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، یک فضای نشیمن /آشپزخانه تک، بزرگ و با پلان باز، در مقایسه با چندین اتاق مجزا و کوچک‌تر احساس جادارتری ایجاد می‌کند.

اندازه اتاق‌ها در طراحی ویلا کوچک

با طراحی هر ویلا، بزرگ یا کوچک، برای هر اتاق یک اندازه صحیح یا مناسب وجود دارد، یعنی اتاق‌هایی که نه خیلی بزرگ هستند و نه خیلی کوچک. در مساحت هر اتاق باید تعداد ساکنین، کاربری‌های در نظر گرفته شده، مبلمان مورد نیاز و فضای ذخیره‌سازی را در نظر گرفت. با ارزیابی دقیق این موارد می‌توان اندازه درست اتاق را حساب کرد.

در ویلاهای کوچک، مبلمان نیز باید به دقت انتخاب شوند تا با فضاها متناسب باشند. اغلب مبلمان عرضه شده در نمایشگاه‌ها از نظر فیزیکی حجیم هستند. ابعاد مبلمان باید پیش از خرید محاسبه شوند.

طراحی فضای داخلی و استفاده دومنظوره از فضاها

در سازه‌های کوچک، بهترین کار، استفاده چند منظوره از فضاها است. هدف از این کار، بهینه کردن فضای داخلی است. باید تا حد ممکن هر فضا را برای اهداف مختلف طراحی کرد. به عنوان مثال، می‌توان با در نظر گرفتن یک تراس، از آن هم به عنوان فضای ناهارخوری و هم فضای بالکن استفاده کرد.

سایر تکنیک‌ها در طراحی ویلاهای کوچک

طیف وسیعی از راه‌حل‌های معماری وجود دارند که می‌توانند فضای یک ساختمان را بزرگ‌تر نشان دهند. برخی از این تکنیک‌ها شامل افزایش ارتفاع سقف یا ترکیب آن با سقف شیب‌دار، به‌کارگیری رنگ‌های روشن روی دیوارهای داخلی، استفاده از پنجره‌های بزرگ‌تر و درهای شیشه‌ای کشویی (برای روشن‌تر شدن فضا) و استفاده از پوشش یکسان در کف ویلا به صورت یکپارچه است.

طرح ویلا کوچک لاکچری

یکی از جذاب‌ترین نمونه‌های ویلا کوچک، طراحی به سبک معاصر است. این ویلا همان‌طور که از تصویر آن پیدا است، دو ورودی دارد. با عبور از ورودی اول وارد یک اتاق بزرگ و باز خواهید شد. فضای ناهارخوری مقابل آشپزخانه قرار دارد که دارای یک جزیره، یک اسنک بار و یک انباری جداگانه است. سوئیت مستر خصوصی شامل یک حمام مجلل (با سینک دوگانه) و یک کمد دیواری بزرگ می‌شود.

طبقه دوم شامل دو اتاق خواب، یک حمام کامل و یک فضای زیر شیروانی (ایده‌آل برای استراحت) است. در طبقه پایین نیز، فضایی برای یک اتاق خانوادگی و همچنین یک حمام اضافی وجود دارد.

ویلا لاکچری ۲۱۹ متری

در این ویلا می‌توان طراحی تک رنگ و کلاسیک را مشاهده کرد. پنجره‌های آن به دلیل الهام از خانه‌های سبک سنتی، به‌خوبی فاصله گرفته‌اند. همچنین دارای یک ایوان کوچک پشتی است که اعضای خانواده می‌توانند فضای دیگری را به غیر از میز ناهارخوری داخل، برای صرف غذا انتخاب کنند. این خانه با داشتن یک پلان ۲۰۰ مترمربعی، شامل سه اتاق خواب، سه حمام و یک گاراژ است که دو ماشین را در خود جای می‌دهد.

ویلا ۲۰۰ متری

دیوارهای بیرونی این ویلا به رنگ‌های نارنجی روشن و سبز با آسترهای سفید و قهوه‌ای رنگ‌آمیزی شده‌اند. این ویلای ۲۰۰ مترمربعی که توسط معماران حرفه‌ای طراحی شده، شامل دو اتاق خواب، ۳ حمام، ۲ ناهارخوری (داخل و بیرون) و غیره است.

ویلا ۲۵۰ متری

یکی دیگر از نمونه‌های طراحی ویلا کوچک این سازه ۲۵۰ متری است. در این ویلا لاکچری دو طبقه، از نمای سنگ و رنگ‌های قهوه‌ای برای القای حسی نوستالژیک استفاده شده است. در داخل ویلا، چهار اتاق خواب (سه اتاق در طبقه بالا و یک اتاق در طبقه همکف)، سه حمام، دو منطقه غذاخوری و دو اتاق نشیمن بزرگ جای گرفته‌اند.

طراحی ویلا لاکچری با پلان طبقه باز

این طراحی چشم‌نواز جزئیات و ویژگی‌های زیادی را در پلان طبقه باز خود گنجانده است. هنگامی که برای اولین بار از طریق ورودی وارد می‌شوید، با یک اتاق بزرگ روبه‌رو می‌شوید که دسترسی به ایوان سرپوشیده و عرشه فضای باز را فراهم می‌کند.

فضای ناهارخوری نزدیک به آشپزخانه است که دارای یک جزیره آشپزخانه بزرگ، کابینت فراوان و یک انباری در مجاورت آن است. عقب‌تر در این بال، سوئیت اصلی با حمام اختصاصی (با دو سینک)، کمد جادار، و دسترسی آسان به ماشین لباسشویی و خشک کن قرار دارد. طرف مقابل این پلان شامل دو اتاق خواب است که توسط یک حمام کامل تقسیم شده است.

ویلا ۲۸۰ متری

ویلاهای آجری، به‌ویژه با ترکیب رنگ روشن و تیره بسیار باشکوه به نظر می‌رسند. در طراحی ویلا کوچک لاکچری و مدرن باید نسبت به تخصیص فضاها دقت به خرج داد.

القای حس راحتی برای ساکنین از اهمیت زیادی برخوردار است. این ویلا در طبقه همکف شامل یک گاراژ، یک اتاق خواب، دو حمام، یک اتاق نشیمن و یک اتاق غذاخوری می‌شود. طبقه فوقانی آن نیز از دو اتاق خواب، دو حمام و یک اتاق مهمان تشکیل شده است.

طرح ویلای مدرن

زمانی که به طراحی ویلا با اندازه کوچک اشاره می‌شود، می‌توان به طرح‌هایی با مساحت کمتر از ۱۸۵ متر مربع توجه کرد. این طرح‌ها اغلب از جزئیات هوشمند و فضاهای خارجی کاربردی بهره می‌برند. از ویلای مزرعه کلاسیک با جذابیت‌های سنتی گرفته تا ویلای مدرن با ویژگی‌های مینیمالیستی، بدون شک گزینه مناسب برای خانواده خود را خواهید یافت. این طرح‌ها با هزینه کمتری همراه هستند و برای محله‌های کوچک مناسب در نظر گرفته می‌شوند.

همچنین به دلیل اندازه‌های قابل مدیریت، نگهداری آن‌ها آسان است. برای پیدا کردن گزینه‌ مناسب، نمونه‌ها و نکاتی را درباره ویلای مدرن با هم مرور می‌کنیم.

ویلا ۱۸۰ متری مدرن با جزئیات هوشمند

یک نمونه جذاب طراحی ویلا کوچک مدرن این بنا است که با جزئیات هوشمند و وسایل مدرن در داخل فضایی خیره‌کننده به خود گرفته است. این ویلا دارای ۱۸۰ مترمربع مساحت با سقف‌ شیروانی و پلان طبقه باز است. بعد از ایوان مدرن و زیبا یک سرسرا پیش روی شما قرار دارد.

سقف‌های بلند باعث می‌شوند فضای داخلی بزرگ‌تر از حالت عادی به نظر برسد. در این ویلا، یک بار صبحانه در مرکز بنا گنجانده شده است. در پشت بنا، یک ایوان بزرگ و یک آشپزخانه در فضای باز، فضایی ایده‌آل را برای سرگرمی در طول ماه‌های گرم سال فراهم کرده است.

در قسمت پشت ویلا، سوئیت اصلی بیشتر قسمت سمت راست خانه را اشغال می‌کند. این سوئیت شامل یک اتاق خواب بزرگ با سقف مرتفع، کمد دیواری و حمام با سینک دوتایی و دوش و وان است. از طریق پله‌هایی مدرن، اتاق رخت‌شویی و اتاق گلخانه از این سوئیت جدا می‌شوند تا فضای شما مرتب و کاربردی باشد.

در سراسر خانه، دو اتاق خواب دیگر برای مهمانان یا کودکان وجود دارد؛ به‌علاوه یک حمام مشترک که دو سینک را برای راحتی بیشتر فراهم می‌کند. با تمام وجود سعی شده است از پلان این ویلای کوچک به بهترین نحو استفاده شود.

طراحی ویلا مدرن ۱۸۰ متری

این ویلا ۱۸۰ متر مربعی جزئیات زیادی را در خود دارد. با وجود یک اتاق نشیمن برای استراحت در قسمت جلوی ویلا، یک فضا عالی برای دورهمی به وجود آمده است. اتاق غذاخوری و آشپزخانه نیز مستقیما در مقابل این قسمت قرار دارند. طبقه اول یکدست و یکپارچه شده است تا فضا بزرگ‌تر از آنچه هست، احساس شود.

در سراسر ویلا، سوئیت اصلی شامل یک اتاق خواب بزرگ، یک حمام با سینک دوتایی و یک کمد توالت و یک کمد دیواری است. یک پلکان کوتاه مدرن نیز به طبقه دوم جایی که دو اتاق خواب دیگر قرار دارند، منتهی می‌شود. هر اتاق به یک حمام مشترک با دو سینک و یک رختکن خصوصی برای حمام دسترسی دارد.

ویلا مدرن دو طبقه

یکی دیگر از نمونه‌های طراحی ویلا کوچک لاکچری و مدرن این بنای دو طبقه است. این طراحی جذاب، نمای منحصربه‌فردی با انواع خطوط سقفی تیز، صاف و شیبدار ایجاد می‌کند. این بنا ۲۲۰ مترمربعی با ۳ اتاق خواب و ۲ سرویس بهداشتی فضایی عالی برای یک خانواده به حساب می‌آید.

ویلای لوکس مدرن

این ویلا ۲ اتاق خوابه کوچک با طراحی مینیمالیستی برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون افراد برای ویلاهای سبک مدرن طراحی شده است. سبک منحصر به فرد با ستون‌های سنگ‌کاری در زیر ایوان سرپوشیده جلو و عرشه بزرگ در طبقه دوم، تصویری جذاب ایجاد می‌کند که علاوه بر بهینه کردن فضا از ظرافت آن کم نمی‌کند.
اتاق خواب دوم در سطح اصلی قرار دارد و سوئیت مستر در طبقه فوقانی دارای دوش اختصاصی و دسترسی خصوصی به پاسیو بزرگ است. بسیاری از امکانات پایه برای این خانه مدرن زیبا در دسترس هستند.

ویلا مدرن ۱۹۰ متری

در طراحی ویلا مدرن ۳ اتاق خوابه، سلیقه خانواده‌های جوان در نظر گرفته شده است. اتاق‌خواب‌ها فضایی راحت و ایده‌آل برای کودکان فراهم کرده‌اند و استفاده از پنجره‌های بزرگ باعث شده است فضا بزرگ‌تر به نظر برسد.

طرح خانه معاصر ۲۰۰ متری

در این ویلا زیبا، سه اتاق خواب و ۳ سرویس بهداشتی در فضایی به مساحت ۲۰۰ متر مربع گنجانده شده‌اند. وجود پلان طبقه باز، آشپزخانه جزیره، اتاق غذاخوری همه‌کاره و اتاق مستر با شومینه باعث می‌شود ساکنین حس خوبی از زندگی در آن داشته باشند. در طراحی این ویلا یک پاسیو و یک تراس نیز در نظر گرفته شده است. در طبقه دوم، اتاق خواب اصلی قرار گرفته و اتاق خواب دیگری نیز برای مهمانان در این طبقه گنجانده شده است.

ویلا مدرن ۱۶۰ متری

این ویلا مدرن و مقرون صرفه دارای ۳ اتاق خواب، ۲ حمام و گاراژی برای نگهداری ۲ ماشین در فضایی به مساحت ۱۶۰ متر مربع است. ساکنین این ویلا عاشق اتاق‌های بزرگ، اتاق غذاخوری و همچنین آشپزخانه آن خواهند شد. برای کسانی که عاشق نور طبیعی هستند، پنجره‌های بزرگ و منحصربه‌فرد ویلا مطمئنا لذت‌بخش خواهند بود.

اصول طراحی ویلا کوچک

برای طراحی ویلا کوچک همه جوانب آن با توجه به سبک موردنظر باید لحاظ شود. مثلا اگر ویلای کوچک به سبک مدرن یا کلاسیک ساخته شده است، اتاق‌ها، آشپزخانه و سایر بخش‌های خانه هم باید به همین شکل طراحی شوند. این کار کمک می‌کند که ویلای کوچک از نظر بصری و هماهنگی سبک جلوه زیباتری داشته باشد. در ادامه، بخش‌های مختلف ویلا کوچک را بررسی می‌کنیم:

اتاق‌های خواب ویلا کوچک

طراحی ویلای نقلی باید به گونه‌ای باشد که بزرگ و جادار به نظر برسد. این امر درمورد اتاق‌های خواب هم صدق می‌کند. در برخی موارد دیده شده یک‌ ویلا با متراژ بالا به دلیل طراحی نامناسب کوچک دیده می‌شود. برای طراحی اتاق‌های ویلای کوچک معمولا دیوارها بلند ساخته می‌شوند. این امر کمک می‌کند تا فضای اتاق وسیع‌تر به نظر برسد.
نکته دیگر درباره اتاق‌های ویلای کوچک این است نباید در یک ردیف و کنار هم باشند. نقشه ساختمان باید به گونه‌ای باشد که بین اتاق‌ها مثلا سرویس بهداشتی قرار بگیرد. یا اینکه دیوارها همگی عایق صوتی داشته باشند. با این شکل حریم خصوصی افرادی که در اتاق‌ها هستند، علی‌رغم کوچک بودن فضا حفظ می‌شود.

رنگ‌‌های مورد استفاده برای دیوارها و دکوراسیون اتاق باید روشن باشد چون رنگ‌های تیره اتاق را کوچک نشان می‌دهند. استفاده از پنجره‌های بزرگ و پرده‌هایی که نور خورشید را عبور می‌دهند هم در طراحی ویلا کوچک بسیار رایج است. برای دکوراسیون هم بهترین گزینه، تخت‌خواب مدرن با جزئیات کم به همراه مبلمان متناسب با تخت است.

آشپزخانه ویلا کوچک

در طراحی آشپزخانه ویلا کوچک هم باید علاوه بر رعایت رنگ‌های روشن، دیوارهای بلند، پنجره‌های بزرگ رو یا درب شیشه‌ای رو به تراس یا بالکن، موارد دیگری هم باید رعایت شوند.

آشپزخانه‌های سبک مدرن یا مینیمال، معمولا به‌صورت مجزا با درب مجزا ساخته نمی‌شوند. مدل جزیره کمک می‌کند که فضای نشیمن و آشپزخانه دل‌بازتر به نظر برسد. کابینت‌ها باید به‌صورت هوشمندانه طراحی شوند و جاهای مخفی زیادی زیادی داشته باشند. تا فضای کافی برای همه اسباب و لوازم آشپزخانه داشته باشند.

نورپردازی آشپزخانه در طراحی ویلا کوچک هم به بزرگ دل‌باز نشان دادن آن کمک به‌سزایی می‌کند.

اتاق نشیمن در ویلا کوچک

ورود بیشترین میزان نور طبیعی به داخل اتاق نشیمن یکی از مهمترین معیارهای طراحی ویلاهای نقلی است. هرچقدر تعداد پنجره‌های اتاق نشیمن بیشتر باشند، ضمن امکان ورود نور بیشتر به محیط، فضا هم دلنشین‌تر و بزرگتر به نظر می‌رسد. در برخی دیزاین‌ها دیده شده که برخی بخش‌های سقف اتاق نشیمن به شکل گلخانه‌ای و با استفاده از شیشه‌های چند لایه رنگی یا بی‌رنگ طراحی می‌شود. معماران برجسته و طراحان دکوراسیون، برای دیزاین داخلی استفاده از مبلمان جمع‌وجور با رنگ‌های روشن را توصیه می‌کنند.

دستشویی و سرویس بهداشتی ویلا کوچک

به هنگام طراحی ویلا کوچک، باید به طراحی دستشویی و سرویس بهداشتی هم توجه شود. به دلیل کم بودن متراژ ویلا، فضای سرویس بهداشتی معمولا کم است. برای همین معمولا حمام و دستشویی باهم در یک جا طراحی می‌شوند. می‌توان یک‌ روشویی شیک، یک وان و توالت فرنگی را به شکلی جذاب چیدمان کرد بزرگ دیده شود. البته نورپردازی هم در این مکان مهم بودن خود را به دلیل عدم وجود پنجره‌های زیاد بیشتر نشان می‌دهد‌. رنگ‌های سفید و کرمی و طلایی به همراه نورپردازی جذاب می‌تواند سرویس بهداشتی ویلای نقلی را به یک دستشویی لاکچری تبدیل کند!

تراس در ویلا کوچک

حتی در طراحی ویلا کوچک هم باید فضایی برای تراس در نظر گرفته شود. جایی که بتوان از هوای آزاد نهایت استفاده را کرد. برای این منظور می‌توان برای هرکدام از بخش‌های ویلا تراس مجزا در نظر گرفت. به جای اختصاص دادن کل متراژ ویلا برای بخش‌های داخلی، می‌توان بخشی از فضای آن‌ها را به تراس اختصاص داد.

مثلا به هنگام طراحی نقشه اتاق خواب، بهتر است چند متر از آن برای تراس درنظر گرفته شود. این مورد درباره آشپزخانه و اتاق نشیمن هم صدق می‌کند. در تراس هم می‌توان از انواع میز و صندلی چوبی، فلزی یا تاب ریلکسی در کنار گلدان‌های گل و درختچه استفاده کرد. به این ترتیب فضای ویلا دل‌باز، پرنور و برای گذران زندگی، به مکانی آرام و دلنشین تبدیل می‌شود.

انواع سبک‌های طراحی ویلا کوچک

همان‌طور که قبلا گفته شد ویلای کوچک را می‌توان به هر سبکی متناسب با سلیقه مشتری طراحی کرد. در ادامه هرکدام از سبک های طراحی ویلا کوچک را شرح داده‌ایم:

سبک کلاسیک طراحی ویلا کوچک

برای طراحی ویلا کوچک به سبک کلاسیک باید تمامی موارد مرتبط با این سبک روی ملک اجرا شوند. در سبک کلاسیک به جزئیات توجه ویژه‌ای می‌شود. درواقع همین جزییات پیچیده و پر زرق‌وبرق هستند که ویلا کلاسیک را از سایر سبک‌ها متمایز می‌کنند. ستون‌ها، سقف‌های منحنی یا مثلثی، مجسمه‌های کارشده و… از جمله مواردی هستند که در طراحی ویلا نقلی به سبک کلاسیک مورد توجه قرار می‌گیرند.

سبک مدرن طراحی ویلا کوچک

در طراحی ویلای نقلی به سبک مدرن از ابزار و وسایل تزیینی مدرن استفاده می‌کنند. در این سبک که به سادگی مشهور است، خبری از جزئیات پیچیده و گچ‌بری‌های ظریف و کارشده نیست. معمولا ساخت ویلای کوچک به سبک مدرن رایج‌تر از سبک‌های دیگر است. چراکه بیشترین استفاده از فضاها در نظر گرفته می‌شود. پنجره‌ها در این نوع ویلا بزرگ ساخته می‌شوند و تمام دکوراسیون داخلی ویلا لوکس و مدرن است. فضاها و بخش‌های داخل ویلای مدرن کوچک به گونه‌ای طراحی می‌شود که نیازی به جداکننده‌هایی مانند درب نباشد. برای نمای ویلا هم از رنگ‌های خنثی مثل سفید، خاکستری، مشکی و غیره بهره می‌گیرند.

طراحی ویلا کوچک با سبک مینیمال

طراحی ویلا کوچک به سبک مینیمال هم تقریبا شبیه به سبک مدرن است. در این سبک هم سادگی حرف اول را می‌زند. با این تفاوت که در سبک مینیمال معمولا دست معمار باز است تا از اشکال هندسی متنوع‌تری و خطوط شکسته استفاده کند.

انواع طراحی ویلا کوچک

طراحی ویلا نقلی به شکل‌های مختلفی مثل باغ ویلا، باغچه ویلا، یک طبقه، دوبلکس و… انجام می‌شود. در این بخش آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

طراحی باغ ویلا کوچک

باغ ویلا به معنی ویلایی است که محوطه آن را باغ شکل گرفته باشد. برای طراحی باغ ویلا کوچک از حوض یا استخر، درخت میوه شو درختچه، سنگ فرش، آب‌نما و… استفاده می‌کنند. البته طراحی باغ ویلا هم به سبک معماری ویلا بستگی دارد.

طراحی باغچه ویلا کوچک

باغچه ویلا کوچک هم طراحی شبیه به باغ ویلا دارد با این تفاوت که کوچک‌تر است و جزییات کمتری دارد. برای طراحی ویلا کوچک به همراه باغچه از انواع گل و گیاه زینتی به سلیقه مالک استفاده می‌کنند. البته بنا به سرمایه، می‌توان از موارد تزیینی دیگری مثل حوضچه، آلاچیق و آب‌نما هم استفاده کرد.

طراحی ویلا کوچک یک طبقه

طراحی ویلا نقلی یک طبقه در وهله اول به میزان متراژ زمین بازمی‌گردد. معمولا برای طراحی چنین ویلاهایی از سبک دوبلکس استفاده می‌شود. به این ترتیب که اتاق نشیمن و آشپزخانه پایین و اتاق خواب و سرویس بهداشتی بالا طراحی می‌شوند. با این کار، معمار می‌تواند روی جزییات ویلا و بخش‌های مختلف آن مانور بیشتر بدهد و آن‌ها را بزرگتر در نظر بگیرد. این نوع طراحی ویلا کوچک بسیار رایج و معمول است و امکان اجرای آن در همه سبک‌های معماری وجود دارد.

برای رسیدن به اتاق‌های خواب یا سرویس بهداشتی، می‌توان از انواع راه‌پله چوبی، فلزی یا سنگی استفاده کرد. انتخاب متریال هم مجددا به نوع سبک بستگی دارد. برای سبک‌های کلاسیک از متریال سنگ و برای سبک‌های مینیمال و مدرن از متریال فلز و چوب استفاده می‌کنند. ویلا دوبلکس به دلیل بلند بودن ارتفاع دیوارها بزرگ‌تر و جادارتر به نظر می‌رسد و البته شیک‌تر و لوکس‌تر هم هست.

مراحل طراحی ویلا کوچک

ایجاد پلن و مرحله به مرحله راه را جلو بردن برای طراحی ویلا نقلی بسیار حائز اهمیت است. معمار باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرد تا فضای داخلی ویلا بیشتر از چیزی که هست نشان داده شود. در این بخش مراحل طراحی ویلا کوچک را بررسی می‌کنیم:

انتخاب سبک معماری

در اولین مرحله طراحی و ساخت ویلا کوچک باید نوع سبک آن مشخص شود. در اینجا نظر مالک و خواسته‌های وی توسط تیم مشاوره معماری مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس سبک معماری مدنظر کارفرما انتخاب می‌شود. مدرن، مینیمال و کلاسیک از جمله سبک‌های محبوب برای ساخت ویلا کوچک هستند.

یافتن‌ ایده مناسب برای طراحی

در قدم بعدی گرفتن ایده برای پلن اصلی ویلا شروع می‌شود. در این مرحله هم مجددا سلایق مشتری تجزیه‌وتحلیل می‌شوند. مشتری به چه طرحی فکر می‌کند؟ به چه رنگ‌هایی برای ساختمان علاقه دارد؟ ایا ساختمان یک طبقه می‌خواهد یا دوطبقه یا دوبلکس؟ باغ ویلا میخواد یا باغچه ویلا؟ همه این سوالات و بیشتر از آن‌ها ابتدا از مشتری پرسیده می‌شوند. درنهایت ایده اصلی ویلا باتوجه به خواسته‌های مالک طراحی می‌شود.

ایجاد پلن اولیه ویلا کوچک

از این قدم به بعد دیگر نوبت معمار است که نقشه و پلان ویلا را رسم و به صورت سه بعدی طراحی کند. مراحل بعدی ساخت و طراحی ویلا کوچک به همین مرحله تهیه پلن بستکی دارند. یک معمار حاذق باید بتواند تمام جزئیات را درون پلان و طرح اولیه ساختمان درج کند.‌

طراحی نهایی و اجرای ویلا کوچک

در مرحله چهارم نوبت به اجرای پلان ویلا می‌رسد. اجرای پلان باید با نظارت کامل معمار و توسط تیمی از بناهای قوی و باتجربه انجام شود. افراد باید توانایی خواندن نقشه‌های سه بعدی ویلا را داشته باشند و هیچ جزئیاتی را از قلم نیندازند.

دیزاین دکوراسیون داخلی ویلا کوچک

پس از اتمام ساخت ویلا کوچک نوبت به طراحی دکوراسیون داخلی می‌رسد که باید مطابق با سبک معماری ویلا باشد. اگر ویلا کلاسیک است، بهتر است برای داخل آن هم از مبلمان کلاسیک استفاده شود. اگر هم مدرن یا مینیمال است، باید از مبلمان با همین سبک استفاده کرد. رنگ‌ها، نورپردازی، پرده‌ها، دکور چوبی، کابینت آشپزخانه، کمد دیواری و غیره باید باهم در تناسب کامل باشند.

محوطه سازی و ایجاد فضای خارجی ویلا کوچک

محوطه یعنی فضای اطراف ویلا کوچک! در اینجا هم باتوجه به سلیقه مشتری، پس از طراحی ویلا کوچک، معمار شروع به ایجاد محوطه می‌کند. درختکاری، گلکاری، سنگ فرش، استخر، حوض یا حوضچه از جمله مواردی هستند که در محوطه ویلا مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولا دور تا دور ویلا باید با متریال مختلف حصار کشی شود. دیوار کوتاه، فنس، توری و غیره از جمله این متریال هستند. محوطه ویلا باید کاملا از فضاهای دیگر جدا باشد و حریم خصوصی مالک کاملا حفظ شود.

نمونه جذاب

مطالب مرتبط:

جمع‌بندی

هنگامی که هزینه مربوط به مصالح و قیمت زمین به صورت نجومی بالا می‌رود، بدیهی است نخستین چیزی که تحت تاثیر این افزایش نرخ قرار می‌گیرد، ویلا و ساختمان است. با این که تا چند سال پیش تنها ویلاهای بسیار بزرگ مخصوصا در شمال ایران دیده می‌شدند، این روزها شاهد افزایش ویلاهای کوچک‌تر هستیم.

در طراحی ویلا کوچک – لاکچری و مدرن باید تمامی فضاهای مورد نیاز در بنا گنجانده شوند تا ساکنین احساس کمبود نداشته باشند. استفاده از تکنیک‌هایی برای بزرگ‌تر نشان دادن فضا مانند پنجره‌های بزرگ‌تر، رنگ‌های روشن و … در طراحی ویلاهای کوچک ضروری است.

منابع:

۴/۵ - (۱۱ امتیاز)
تحریریه دکوبوم
اشتراک گذاری
نویسنده
تحریریه دکوبوم

آخرین مطالب

راهنمای معماری داخلی ساختمان تجاری

معماری داخلی ساختمان تجاری نقش اساسی در ایجاد فضایی کاربردی و جذاب دارد. فضاهای تجاری…

4 هفته پیش

معماری داخلی ساختمان اداری که الهام بخش بهره وری است

تاکید بر کیفیت به جای کمیت کار، سبب افزایش آزادی و انعطاف‌پذیری در محیط‌های اداری…

1 ماه پیش

عناصر معماری داخلی دفتر کار که باعث افزایش راحتی و بهره‌وری می‌شود

معماری داخلی دفتر کار اگر به شکل حرفه‌ای انجام شود، مزایای متعددی مانند تقویت همکاری…

1 ماه پیش

صندلی با ایده ای خلاقانه

صندلی که در این بخش مشاهده می کنید در 6 رنگ موجود می باشد. این…

2 ماه پیش

ایده هایی برای استفاده از صندلی های رنگارنگ برای میز نهار خوری

اتاق ناهار خوری برای ما فضای جذابی است زیرا اعضای خانواده هر روز در ساعات…

2 ماه پیش

ایده ای خلاقانه برای میز و صندلی ناهارخوری

در طراحی این میز و صندلی عملکرد و زیبایی به خوبی با یکدیگر تلفیق شده…

2 ماه پیش