طراحی ساختمان اداری کارخانه+اصول و نمونه

طراحی ساختمان اداری کارخانه

طراحی ساختمان اداری کارخانه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ به‌خصوص اگر بخواهید محیطی ایجاد کنید که بهره‌وری و نوآوری را ارتقا دهد. طراحی مناسب برای یک فضای اداری می‌تواند به میزان قابل‌توجهی بر رضایت، تعامل و عملکرد کلی کارکنان تاثیر بگذارد.

داشتن فضای اداری مناسب برای نیازهای کارخانه هنگام طراحی هر محل کار، ضروری است. چیدمان، طراحی و دکوراسیون دفتر کار، همه نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و تولید کارکنان دارند. با توجه به مقیاس وسیع بسیاری از کارخانه‌ها، آن‌ها تمایل دارند بخش‌های مختلفی به‌طور هم‌زمان با یکدیگر ارتباط داشته باشند. در نتیجه، دفاتر آن‌ها باید چند منظوره باشد و به‌طور مناسب نیازهای کارکنان را برآورده کند.

مشاوره رایگان در طراحی ساختمان اداری کارخانه

مشاوره رایگان در طراحی ساختمان اداری کارخانه

چنانچه قصد طراحی ساختمان اداری برای یک کارخانه را دارید، می‌توانید در مرحله اول از کارشناسان مجرب شرکت آرل مشاوره رایگان دریافت کنید. مشاوران این مجموعه می‌توانند با در نظر گرفتن نیازهای شما و بررسی محدودیت‌ها و پتانسیل موجود در فضا، ایده‌هایی خلاقانه و کاربردی را در اختیار شما قرار دهند.

آرل به شما کمک خواهد کرد که سبکی متناسب با نیازهای تجارت و کسب و کار خود را انتخاب کنید. بهره‌گیری از دانش روز در زمینه طراحی داخلی و دکوراسیون آرل را به شرکتی خوش‌نام در این حوزه تبدیل کرده است. کارشناسان آرل با توجه به بودجه شما، ایده‌های خلاقانه و منطبق با ترندهای روز دنیا را به شما پیشنهاد می‌کنند.

برای طراحی ساختمان یا طراحی دکوراسیون دفاتر کار و محیط‌های اداری و استفاده از مشاوره تخصصی گروه معماران آرل می‌توانید از طریق شماره تماس‌های زیر با ما در ارتباط باشید:

تلفن : ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱
آدرس مرکزی شرکت معماری آرل: تهران – نیاوران – سه‌راه یاسر – ساختمان آوا – پلاک ۲۵۰ – طبقه سوم واحد ۳۱

اصول طراحی ساختمان اداری کارخانه

علاوه بر پاسخگویی به نیازهای عملیاتی، یک فضای اداری باید برای کار کردن به مدت طولانی راحت باشد و فرهنگ مثبت شرکت را تشویق کند. در اینجا، ۵ ویژگی کلیدی که هنگام طراحی فضای اداری برای کارخانه باید در نظر گرفته شوند، آورده شده‌اند.

۱. طرح بندی دفتر را در نظر بگیرید

بسیاری از کارفرمایان برای سهولت استفاده از فضای کار، میزها را در ردیف‌هایی منظم قرار می‌دهند، با این حال، می‌توان به راهکارهای بهتری نیز فکر کرد. چیدمان فضاهای اداری می‌تواند تاثیر زیادی بر حس رضایت و بهره‌وری کارکنان داشته باشد، بنابراین طراحی اصولی می‌تواند منجر به حفظ بیشتر کارکنان شود.

“میزکار گرم” در حال حاضر به دلیل افزایش کارهای چندگانه بسیار محبوب است. با این کار، میزها در زمانی که کارمندان در دفتر حضور دارند، به آن‌ها اختصاص داده می‌شود. میزکار گرم به هر کارمند به‌صورت مجزا اختصاص ندارد. کارمندان بنا بر نیاز خود می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. به این ترتیب، تعداد میزها در فضای اداری کاهش‌ می‌یابد و می‌توان از فضاهای باقی‌مانده برای کاربردهای دیگری بهره گرفت.

اگر می‌خواهید همه کارمندان میز مخصوص به خود را داشته باشند، آن‌ها را گروه‌بندی کنید. میزهای گروهی به کارکنان این امکان را می‌دهد که به‌راحتی با ایده‌های یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با هم همکاری کنند. این حس همکاری در فضای کارخانه‌های تولیدی بسیار ضروری است. اگر میزها به‌صورت ردیف‌های جدا از هم چیده شوند، همکاری دشوارتر می‌شود و می‌تواند منجر به تولید سروصدای زیاد در محیط اداری شود.

این نکته را نیز در نظر بگیرید که آیا کارکنان اداری نیاز به دسترسی راحت به کارخانه یا کارگاه دارند یا خیر. در صورت نزدیکی فضای اداری به محیط اصلی کارخانه، بهتر است از پنجره‌ها و دیوارهای عایق استفاده شود.

5 طراحی دکوراسیون اداری و دفترکار

۲. رفاه محل کار را در نظر بگیرید

در طراحی ساختمان اداری کارخانه باید روش‌هایی را در پیش بگیرید که نیاز کارکنان را برآورده کنند. در حالی که میزهای مشترک اجازه همکاری بیشتری را می‌دهند، اما در مواقعی ممکن است کارکنان بخواهند به‌صورت جداگانه کار کنند؛ زیرا صنعت تولید ممکن است گاهی اوقات استرس‌زا باشد.

برای این کار، نصب غلاف‌های کاری خصوصی در حین بازسازی فضای اداری، ایده خوبی است. فضاهای منزوی و محصور، فضای ملاقات صمیمی یا مکانی آرام برای برقراری تماس‌های مهم را ارائه می‌دهند. آن‌ها همچنین به کارکنان اجازه می‌دهند برای مدتی از محیط کاری پر سر و صدا فاصله بگیرند و فضایی آرام را تجربه کنند.

یک فضای کاری پرتحرک برای تمامی ویژگی‌های شخصیتی، مناسب است. در این فضا می‌توان حس همکاری را افزایش داد، برای کارمندان حریم خصوصی ایجاد کرد و فضاهای آرامی را نیز در نظر گرفت. همه مناطق مورد نیاز را می‌توان در فضاهای اداری پلان باز گنجاند؛ بدون اینکه نیاز به‌ صرف هزینه‌های ساختمانی قابل‌توجهی وجود داشته باشد.

طراحی ساختمان اداری کارخانه

۳. مواد مناسب را انتخاب کنید

برای ایجاد فضای اداری مناسب برای کارخانه، تصمیم‌گیری در مورد روش احداث ساختار محل کار بسیار مهم است. انتخاب مواد نیز در این مورد نقش مهمی را ایفا می‌نند.

به طول عمر موادی که انتخاب می‌کنید، استحکام آن‌ها و اینکه پس از نصب چگونه به نظر می‌رسند، فکر کنید. مواد شکننده مانند شیشه، فلزات صیقلی و چوب‌های براق احتمالا برای محیط‌های کارخانه نامناسب هستند. این مواد، آسیب‌پذیر هستند و می‌توانند به‌سرعت فرسوده و کهنه به نظر برسند.

روند صنعتی که در حال حاضر بسیار محبوب است، یک سبک ایده‌آل برای استفاده در طراحی ساختمان اداری کارخانه است. این روند با استفاده از مواد خام مانند فلزات، چوب‌های تیره و آجرکاری، ظاهری خام و مستحکم را ایجاد می‌کند.
پس از نصب، مواد خام معمولا به تعمیر و نگهداری بسیار کمی نیاز دارند. هرگونه برآمدگی یا خراشی که رخ می‌دهد، به سادگی به ظاهر منحصر به فرد آن‌ها می‌افزاید؛ به همین دلیل است که ظاهر صنعتی و بخش تولید به‌خوبی با هم کار می‌کنند.

مواد مناسب طراحی ساختمان اداری کارخانه

۴. امور زیبایی شناسی فضای اداری

فضاهای اداری کارخانه‌ها لازم نیست حتما از کلیشه‌ها تبعیت کنند. با توجه به اینکه نوآوری بخشی جدایی‌ناپذیر از صنعت است، داشتن فضای اداری که الهام‌بخش و مشوق ایده‌های جدید باشد، باید در اولویت قرار گیرد.

تزریق رنگ به محل کار، یکی از راه‌های الهام ‌بخشیدن به کارمندان است. از آنجایی که سایه‌های زرد و نارنجی خلاقیت و اشتیاق را افزایش می‌دهند، بنابراین رنگ‌های خوبی برای افزودن به طراحی فضای اداری کارخانه هستند. با تقسیم‌بندی رنگ‌ها می‌توانید فضا را بشکنید و مناطق جداگانه ایجاد کنید. رنگ کردن کل اتاق به رنگ زرد می‌تواند کمی زیاده‌روی باشد؛ اما افزودن یک رنگ برجسته، اتاق را روشن‌تر و جذاب‌تر می‌کند.

رنگ دیگری که برای محیط‌های اداری بسیار مناسب به نظر می‌رسد، سبز است. سایه‌های سبز یک اثر آرام‌بخش دارند و با ترندهای امروزی مانند طراحی بیوفیلیک نیز مطابق‌ هستند. طراحی بیوفیلیک روشی است برای اتصال مردم به دنیای طبیعی با معرفی بیشتر نور روز، گیاهان زنده و عناصر طبیعی به محیط‌های زندگی و کار.

یک مطالعه اخیر نشان داده است کارکنانی که بیشتر در معرض عناصر طبیعی و گیاهان هستند، نسبت به دیگران ۱۵ درصد بازدهی بیشتری دارند. با گنجاندن ویژگی‌های بیوفیلیک در طراحی ساختمان اداری، بلافاصله محیط کاری مثبتی برای کارکنان ایجاد می‌شود. این کار بر راندمان کلی کارخانه نیز تاثیرگذار خواهد بود.

طراحی ساختمان اداری کارخانه زیبایی شناسی

۵. اولویت بندی نیازهای تکنولوژیک محیط اداری

ایجاد زیرساخت‌های مناسب در طراحی ساختمان اداری کارخانه اهمیت زیادی دارد. یک نظرسنجی نشان داد ۸۵٪ از کارمندان معتقد هستند اگر فناوری مناسب برای کار در اختیار آن‌ها قرار گیرد، می‌توانند کار خود را بهتر انجام دهند. برای طراحی فضای اداری که سبک‌های کاری مدرن را در بر می‌گیرد، باید فناوری مناسب در طراحی اولیه گنجانده شود.

کسب‌وکارها در حال حاضر به شدت به ارتباطات دیجیتال، به‌ویژه کنفرانس ویدیویی، متکی هستند؛ بنابراین طراحی‌های فضای کاری باید از این امکانات برخوردار باشند.

اطمینان حاصل کنید که اتاق‌های جلسه به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که فناوری مورد نیاز برای اجرای کامل جلسات مجازی را در خود جای دهند. پروژکتورها، راه‌حل‌های برق روی میز و دوربین‌های HD معمولا مورد نیاز هستند.

اغلب کارخانه‌ها به شدت به کارکنان فنی مانند طراحان، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و کدنویس‌ها متکی هستند. این کارها معمولا به ۲-۳ مانیتور رومیزی نیاز دارند تا امکان چندوظیفه‌ای آسان‌تر را فراهم کنند. اطمینان حاصل کنید که میزهای جدیدی که قصد استفاده از آن‌ها را دارید، به‌اندازه کافی بزرگ باشند تا تجهیزات فناوری مورد نیاز کارکنان را در خود جای دهند.

سایر ویژگی‌های فناوری که باید در نظر گرفته شوند، عبارت‌اند از: قابلیت‌های اینترنت بی‌سیم، ایستگاه‌های شارژ، راه‌حل‌های صوتی و تصویری، مدیریت کابل، سیستم‌های تهویه و راه‌حل‌های روشنایی. این ویژگی‌های فناوری می‌توانند فضای داخلی یک محیط اداری را نیز بهبود بخشند، راه‌حل‌های عملی ارائه می‌دهند و همچنین فضا را مدرن و شیک نشان می‌دهند.

ایده‌های برتر طراحی دفتر کارخانه

در اینجا برخی از ایده‌های برتر در زمینه طراحی ساختمان اداری کارخانه برای افزایش بهره‌وری و نوآوری آورده شده‌اند:

فضاهای کاری مشترک

با ایجاد فضای کاری مشترک، کار گروهی و ارتباط را تشویق کنید. این می‌تواند شامل ایستگاه‌های کاری با پلان باز، نواحی جداکننده و اتاق‌های جلسه باشد.

ایده‌های برتر طراحی ساختمان اداری کارخانه

مبلمان مدولار

مبلمان مدولار را می‌توان به‌راحتی پیکربندی کرد تا نیازهای در حال تغییر فضای اداری کارخانه برآورده شوند. استفاده از میزهای مدولار و واحدهای ذخیره‌سازی را برای ایجاد یک فضای کاری منعطف و سازگار در نظر بگیرید.

مبلمان مدولار طراحی ساختمان اداری کارخانه

عناصر سبز

گنجاندن گیاهان و فضای سبز در طراحی ساختمان اداری کارخانه تاثیر مثبتی بر رفاه و بهره‌وری کارکنان می‌گذارد. گیاهان می‌توانند به تصفیه هوا، کاهش استرس و افزایش خلاقیت کمک کنند.

فناوری هوشمند

فناوری هوشمند می‌تواند عملیات را ساده کند و بهره‌وری را افزایش دهد. استفاده از روشنایی هوشمند، کنترل دما و سایر سیستم‌های خودکار را در طراحی محیط اداری کارخانه در نظر بگیرید.

در نظر گرفتن عناصر ارگونومیک

به‌کارگیری عناصر ارگونومیک فضای اداری را پویاتر و راحت‌تر می‌کند. برخی از این عناصر عبارت‌اند از:

چیدمان مناسب صندلی

چیدمان مناسب صندلی می‌تواند به میزان قابل‌توجهی بر بهره‌وری و سلامت کلی کارکنان تاثیر بگذارد. هنگام طراحی محیط اداری کارخانه، مهم است که وظایف مختلفی را که کارکنان انجام می‌دهند، در نظر بگیرید و ترتیب صندلی‌های مناسب را برای آن‌ها فراهم کنید. طرح‌های مدولار دفتر کارخانه می‌توانند با ارائه چیدمان صندلی‌های انعطاف‌پذیر که می‌تواند برای رفع نیازهای مختلف تطبیق داده شود، به دستیابی به این امر کمک کنند.

سرمایه‌گذاری روی صندلی‌های ارگونومیک باکیفیت، برای هر چیدمان اداری ضروری است؛ به‌ویژه در کارخانه‌هایی که کارکنان آنها ساعات طولانی را در حالت نشسته سپری می‌کنند. طرح‌های اداری کارخانه‌های کوچک ممکن است از گزینه‌های صندلی‌های کم جا مانند صندلی‌های چهارپایه یا نیمکت‌ سود ببرند. استفاده از مبلمان ارگونومیک می‌تواند علاوه بر افزایش راحتی کارکنان با کاهش خطر آسیب‌دیدگی، بهره‌وری را بیشتر کند. میزهای قابل تنظیم نیز نقش مهمی در حفظ چیدمان مناسب صندلی دارند.

طراحی ساختمان اداری کارخانه چیدمان مناسب صندلی

نورپردازی مناسب

نور مناسب در هر محل کاری مهم است؛ اما این اهمیت در فضای اداری کارخانه که کارکنان ممکن است وظایف پیچیده‌ای را انجام دهند، بیشتر است. بهترین حالت این است که از نور طبیعی بهره گرفته شود. اما چنانچه این امر میسر نبود، چراغ‌های LED روشن و خنک را انتخاب کنید تا فشار و خستگی چشم را کاهش دهد.

فضای مناسب

فضای کاری تنگ یا به هم ریخته می‌تواند باعث استرس و کاهش بهره‌وری شود. اطمینان حاصل کنید که طراحی دفتر کارخانه دارای فضای کافی برای رفت و آمد کارکنان و کار راحت بدون احساس محدودیت است.

کنترل نویز

یک محیط کاری پر سر و صدا می‌تواند برای کارکنان حواس‌پرتی و استرس‌زا باشد. اضافه کردن مواد جاذب صدا مانند فرش، کاشی‌های سقف آکوستیک یا دیوارهای عایق صدا را برای کاهش سطح سر و صدا و ایجاد فضایی آرام‌تر در نظر بگیرید.

طرح رنگی

رنگ می‌تواند به شدت بر روحیه و بهره‌وری کارمندان اثر بگذارد. استفاده از رنگ‌های آرام‌بخش مانند آبی و سبز را در طراحی دفتر کارخانه خود در نظر بگیرید تا محیطی آرام‌تر ایجاد کنید. همچنین می‌توانید از رنگ‌های روشن به‌صورت استراتژیک برای برجسته کردن مناطق یا اشیا خاص استفاده کنید.

رعایت اصول طراحی پایدار در طراحی ساختمان اداری کارخانه

راه‌های مختلفی برای گنجاندن اصول طراحی پایدار در فضای اداری کارخانه وجود دارد. یکی از گزینه‌ها انتخاب مواد سازگار با محیط‌زیست مانند مواد بازیافتی یا تجدید پذیر برای کف، دیوارها و مبلمان است. گزینه دیگر این است که سیستم‌های روشنایی کم‌مصرف و تهویه مطبوع را برای کاهش مصرف انرژی به کار ببرید.

ترکیب گیاهان و عناصر طبیعی در طراحی دفتر می‌تواند کیفیت هوا را بهبود بخشد و به محیط‌زیست نیز کمک کند. اجرای برنامه‌های بازیافت و کاهش ضایعات می‌تواند به کاهش اثرات زیست‌محیطی اداره و ترویج شیوه‌های پایدار در بین کارکنان یاری رساند.

چند نمونه اجرایی در زمینه طراحی ساختمان اداری کارخانه

در طراحی محیط اداری یک کارخانه، توجه به انعطاف‌پذیری فضا اهمیت بسیار زیادی دارد. علاوه بر این، توجه به شخصیت برند و به‌کارگیری عناصر زیبایی‌شناسانه نیز بسیار مهم است. برای آشنایی بیشتر در این زمینه، بد نیست به این ۸ ایده طراحی فضای اداری کارخانه نگاهی بیندازید.

نمونه اجرایی در زمینه طراحی ساختمان اداری کارخانه

۱. تلویزیون شرقی توسط Berg Design Architecture

تلویزیون شرقی توسط معماری Berg Design که برای یک شرکت تولید رسانه طراحی شده است، یک ایده طراحی اداری به سبک صنعتی با ترکیبی از مواد مختلف دارد. کف از چوب ساخته شده در حالی که سقف از بتن ساخته شده و با لوله‌های بزرگ تزئین شده است.

Berg Design Architecture طراحی ساختمان اداری کارخانه

۲. آژانس Windish توسط ORA

در نمونه دیگر می‌توانید ایده طراحی فضای اداری به سبک صنعتی را امتحان کنید. آژانس ORA طراحی صنعتی ساده‌ای در فضای داخلی خود دارد. ساختار ساختمان از بتن ساخته شده و فضای داخلی با مبلمان چوبی تکمیل شده است.

طراحی ساختمان اداری کارخانه Windish توسط ORA

۳. ۶+ توسط BRIZ Studio

این یک دفتر عالی با ایده طراحی اداری به سبک صنعتی و سقف‌های بلند است. فضای داخلی صنعتی آن که رنگارنگ نیز هست، شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد. استفاده از رنگ‌های مختلف در این دفتر کار می‌تواند فضای داخلی را به طرز شگفت‌انگیزی تزئین کند و فضایی مفرح را فراهم کند.

طراحی ساختمان اداری کارخانه BRIZ Studio

۴. دفتر UM

دفتری خلاقانه که با استفاده از متریال‌های مختلف، ایده طراحی اداری به سبک صنعتی دارد. دفتر UM به دو فضای اصلی تقسیم شده و هر فضا با متریال های مختلف طراحی شده است. یک فضا تحت تسلط بتن است در حالی که فضای دیگر با دیوارهای آجری ساخته شده است.

UM طراحی ساختمان اداری کارخانه

۵. دفتر کارخانه توسط Nott Design

با مساحت ۳۲۰ مترمربع، یک ایده عالی طراحی اداری به سبک صنعتی با استفاده از رنگ‌های فعال به اجرا درآمده است. فضای داخلی توسط بتن طراحی و سقف با لوله‌های بزرگ قرمز تزئین شده است؛ در حالی که دیوار نیز از جنس چوب است.

طراحی ساختمان اداری کارخانه Nott Design

۶. کاری از Kurz Archi

ایده طراحی اداری به سبک صنعتی در این دفتر، شخصیتی قوی به آن بخشیده است. این محیط اداری یک فضای داخلی صنعتی دارد که با استفاده از مواد مختلف مانند چوب، آهن و بتن ساخته شده است. برای تزیین فضای داخلی از رنگ نیز کمک گرفته شده است.

Kurz Archi طراحی ساختمان اداری کارخانه

۷. مشاوران استراتژی OC&C

در این طراحی، ظاهری ساده و خنثی در فضای داخلی به چشم می‌آید. سازه بتنی با چند لوله بزرگ اضافه شده به سقف تکمیل شده است. برای ظاهری خنثی، مبلمان چوبی نیز دیده می‌شوند.

OC&C طراحی ساختمان اداری کارخانه

۸. کاری از Concept Commercial Interiors

این ایده در مورد ایجاد حس صنعتی راحت با معماری منحصر به فرد در داخل است. سقف تحت سلطه بتن قرار دارد؛ در حالی که کف به لطف مواد چوبی، گرم است.

جمع‌بندی

طراحی ساختمان اداری کارخانه برای بهره‌وری و نوآوری مستلزم بررسی دقیق عوامل بسیاری از جمله عناصر ارگونومیک، نور مناسب و استفاده بهینه از فضا است. ترکیب عناصر ارگونومیک در طراحی می‌تواند فضای کاری راحت و کارآمدتری را برای کارمندان شما ایجاد کند. به یاد داشته باشید، نیروی کار شاد و سالم کلید موفقیت هر کارخانه یا شرکت تولیدی است.

برای مشاوره در زمینه طراحی فضاهای اداری برای کارخانه‌ها می‌توانید از کارشناسان حرفه‌ای آرل مشاوره رایگان دریافت کنید. متخصصین این مجموعه شما را برای رسیدن به ایده نهایی همراهی می‌کنند.

منابع:

۵/۵ - (۲ امتیاز)

هیچ نظرات

    نظر خود را به اشتراک بگذارید

    2738 بازدید

    آخرین اخبار دکوراسیون

      ویدیو های دکوراسیون داخلی

        دکوراسیون آشپزخانه

          چیدمان و دکوراسیون پذیرایی

            خلاقیت در طراحی و دکوراسیون

              کانال دکوراسیون کانال تلگرام دکوبوم