طراحی ویلا
دسترسی سریع
طراحی ویلا چیست؟
ویلا اولین انتخاب برای کسانی است که حریم خصوصی کاملی را در شهر یا حومه با منظره مطلوب و امکانات رفاهی ویژه نیاز دارند. مفهوم طراحی ویلا به دوران روم برمی گردد ، زمانی که افراد ثروتمند و مشهور در تابستان ها به حومه شهر نقل مکان می کردند، در واقع طراحی ویلاها امکانات رفاهی مانند اتاق ورزش، اتاق بازی، سالن کنفرانس ، سینمای خصوصی ، استخر، سونا و جکوزی و … را نیز درخود جای می دهند که بسته به بودجه و نیاز کارفرما همینطور پاسخگویی سایت پروژه می توانند این امکانات را در حد متوسط یا بسیار لوکس در خود جای دهند.
هدف طراحی معماری بر پوشش و رفع نیازها و ایجاد فضاهای زندگی کارامد، با استفاده از دانش و خلاقیت تمرکز دارد، طراحی ویلا نیز به عنوان یک فضای زندگی موقت یا دائم می تواند شامل فرآیندهای معماری ویلا، طراحی نمای ویلا، طراحی لنداسکیپ ویلا ، معماری داخلی و در نهایت دکوراسیون داخلی و چیدمان ویلا باشد که قطعا این روند با هدف اولیه معماری برای پاسخگویی به نیازهای کاربر متناسب با تعداد افراد خانواده، نحوه استفاده از ویلا، سبک زندگی و خواسته های کارفرما و در راستای رعایت ب اصول عملکردی و زیباشناختی طراحی و اجرا می گردد.
مشاهده بیشتر: خانه ویلایی چیست؟ انواع و سبک های مختلف
طراحی سبک ویلا بسته به شیب زمین، موقعیت پروژه و اقلیم جغرافیایی منطقه هم از نظر معماری و هم دکوراسیون داخلی بسته به لایف استایل و تطابق با فضای بیرونی و تمایلات کارفرما انتخاب می شود.
طراحی ویلاهای کلاسیک از نظر زیبایی شناسی و چیدمان معماری با ویلاهای مدرن تفاوت دارند، تاکید بیشتر طراحی ویلا به سبک کلاسیک بر تعدد اتاق ها ، دربهای بلندتر و عریض و دارای طرحهای پیچیدهتر و ایوانهای بزرگ با متریال های طبیعی تر چون: چوب، سنگ، گچ و … هستند و ویلاهای مدرن دارای سطوح وسیع شیشه و با طراحی مینیمال دارای خلوص، سادگی و روشنی در نمای بیرونی و داخلی و مجهز به تجهیزات ومبلمان مدرنتر و با متریال های ساختمانی مانند بتن و فولاد و متریال های نوین هستند.
مشاوره طراحی ویلا در شرکت معماری آرل
اگر قصد طراحی ویلا، بازسازی، اجرا یا تغییر دکوراسیون آن را دارید شرکت معماری آرل با سال ها سابقه در زمینه طراحی انواع پروژه های مسکونی، خانه و ویلا از ابتدای مسیر، مشاوره تا ساخت همراه شما خواهد بود.
قبل از تصمیم گیری و شروع روند طراحی ویلا، مشاوره طراحی آرل می تواند اطلاعات کافی از نیاز های شما به عنوان مالک یا کارفرمای پروژه در اختیار تیم معماران قرار می دهد همینطور با مشاوره آرل و ارائه نمونه پروژه ها شناخت روشن تری از امکانات و محدودیت های پروژه و طرح دلخواهتان دریافت می کنید. در مشاوره طراحی ویلا می توانید سبک طراحی مدنظر و ایده های خود را مطرح کنید و از دانش تخصصی و ایده های خلاقانه طراحان آرل بهره مند شوید.
مشاوره طراحی ویلا راهنمای خوبی برای انتخاب سبک و نوع طراحی با توجه به بودجه شما، ارائه راهکارها برای محدودیت های پروژه و تلفیق طراحی عملکردی و اصولی و در عین حال زیبا خواهد بود.
خدمات طراحی ویلا شرکت آرل
- مشاوره جهت تعریف و شناخت موضوع و نیازهای پروژه
- در خواست اطلاعات در مورد نیازهای کارفرما، سایت و ….
- بررسی ضوابط طراحی و اجرا در منطقه
- تجزیه تحلیل نمونه پروژه های مرتبط اجرا شده و ارائه به کارفرما برای شناخت سبک مدنظر
- بررسی نیاز های خاص کارفرما مانند: شومینه، استخر، کوشک و تراس و …
- کسب مجوزها و دستور نقشه
- اعلام هزینه و تایید کارفرما
- بازدید پروژه در صورت نیاز و با توجه به پیشرفت کار طراحی
- طراحی اولیه با توجه به ویو ها، جهت وزش باد، تابش و شرایط اقلیمی منطقه
- ارائه اتودهای اولیه جانمایی فضا و اتود های حجمی برای تایید کارفرما
- نقشه های فاز یک
- نقشه های سازه، برق، مکانیک و نقشه های فاز ۲
- معماری داخلی ویلا و طراحی سه بعدی در صورت نیاز کارفرما
- طراحی لنداسکیپ
- ورود به فاز های اجرایی در صورت تمایل کارفرما
برای طراحی ویلا و استفاده از مشاوره تخصصی گروه معماران آرل میتوانید از طریق شماره تماس های زیر با ما در ارتباط باشید:
تلفن : ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱
پروژه های طراحی ویلا
دیگر پروژه های آرل
طراحی فضاهای مختلف ویلا
مهمترین تفاوت ویلا با خانه معمولی آن است که خانهها، فضاهای محدودی دارند؛ اما تنوع فضاها و اتاقها در ویلا بیشتر است. برای ساخت خانه، معمولا به فضاهای ضروری و کاربردی مانند پذیرایی، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و آشپزخانه بسنده میکنند. در طراحی ویلا علاوه بر این فضاها، فضاهای لوکسی نیز برای استراحت و تفریح در نظر میگیرند؛ مانند حیاط بزرگ، استخر، تراس وسیع، اتاق بازی، سینما، سونا و جکوزی، انبار غذا، اتاق لباسشویی، باشگاه ورزشی و…
ورودی / لابی
به قسمت ورودی در داخل ساختمان ویلا، لابی میگویند. لابی میتواند بهصورت راهرو یا یک اتاق کوچک باشد که پس از باز کردن درب ساختمان ویلا، ابتدا وارد آن میشویم. این فضا معمولا با استفاده از یک درب مجزا یا روشهای دیگر، از سایر قسمتهای خانه تفکیک میشود.
گاه لابی را طوری طراحی میکنند که دسترسی مستقیم به چند فضای مختلف ویلا از آن ممکن باشد. برای مثال، میتوانیم مستقیم از لابی به طرف پذیرایی، اتاق غذاخوری، آشپزخانه یا سرویس بهداشتی، درب نصب کنیم. اگر میخواهیم طراحی ویلا دوبلکس داشته باشیم، بهطور مستقیم از این فضا، پلکانی برای رفتن به طبقه دوم قرار داده میشود. طراحی دکوراسیون داخلی ویلا در قسمت لابی از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ زیرا نخستین ارتباطی که افراد با ویلا برقرار میکنند، با نگاه کردن به این فضا خواهد بود.
اتاق پذیرایی
فضای اصلی درون ویلا برای کنار هم بودن، گفتگو و استراحت، اتاق پذیرایی است. نحوه چینش اثاثیه در اتاق پذیرایی، تاثیر چشمگیری بر ظاهر طراحی داخلی ویلا، حس آن و کارایی فضا میگذارد. بهخصوص در مورد اتاقهای پذیرایی با مساحت کم، معمولا مبلها، کمدها، تلویزیون و دیگر اثاثیه اصلی را به دیوار میچسبانند. بدینترتیب، فضای پذیرایی بازتر میشود. نحوه نورپردازی پذیرایی و دکوراسیون داخلی ویلا در پذیرایی، باید مورد توجه قرار گیرد.
برای امکانات بیشتر، میتوانیم سیستم صوتی، استریو و وسایل تفریحی الکترونیکی را در پذیرایی قرار دهیم. هدف اصلی آن است که پذیرایی، حس گرما و صمیمت را منتقل کند. بنابراین، استفاده از مواد چوبی و بافتهای چوبی میتواند انتخاب خوبی باشد. مبلمان و فرشها نیز باید کاملا راحت باشند. در برخی مواقع هنگام طراحی ویلا، دو فضای جداگانه یا بیشتر برای پذیرایی در نظر میگیرند. از این دو، یکی خودمانیتر است و دیگری برای مهمانیهای رسمی استفاده میشود.
طراحی آشپزخانه ویلا
هنگام طراحی آشپزخانه ویلا، توجه به کاربرد از توجه به زیبایی مهمتر است. باید بررسی کنیم که آیا آشپزخانه مورد نظر ما، میتواند همه نیازهای ضروریمان را برطرف کند یا خیر. طرح کلی، نقشه و مساحت آشپزخانه، در این زمینه باید موکدا مورد توجه قرار گیرد. طراحی داخلی آشپزخانه باید بهگونهای باشد که بتوانیم لوازم آشپزخانه را با فاصله مناسب و کاربردی از یکدیگر قرار دهیم. نواحی مخصوص آمادهسازی غذا، پخت غذا و سرو آن میبایست بهطور جداگانه تعریف شوند.
فضای کافی برای ذخیره مواد اولیه غذا در آشپزخانه (بهصورت کابینت، کشو، قفسه و غیره) را نباید فراموش کنیم. فضای پیشخوان یا اپن و نیز سکوی جزیرهای، معمولا باید لحاظ شوند. نورپردازی آشپزخانه باید با تمرکز بر نقاط آمادهسازی و پخت غذا صورت گیرد. خوب است یک میز غذاخوری نسبتا کوچک برای سرو سریع غذا وجود داشته باشد.
اتاق غذاخوری در طراحی ویلا
بیشتر ویلاها یک اتاق غذاخوری مجزا دارند که نزدیک به آشپزخانه یا دقیقا چسیبده به آشپزخانه است. اتاق غذاخوری یکی از فضاهای ویلا با استفاده کم به شمار میرود؛ اما وجود آن برای ویلا در بسیاری از مواقع، ضروری خواهد بود. به دلیل استفاده کم از فضای غذاخوری، بهتازگی مد شده است که آن را بهصورت چندکاره طراحی میکنند. برای مثال، وسایل بازی در آن میگذارند، به گالری هنری تبدیلش میکنند یا طراحی دفتر کار را با غذاخوری ادغام میکنند.
در هر حال، وجود یک دست میز و صندلی غذاخوری شیک در این فضا حتما ضرورت دارد. کنار این میز، میتوانیم یک بوفه میانوعده و نوشیدنی، فضای ذخیرهسازی غذا یا کمد و غیره قرار دهیم. البته در برخی ویلاها، فضای غذاخوری یا آشپزخانه ادغام میشود که میتواند انتخاب خوبی باشد. ازآنجاییکه کاربرد این فضا در مهمانیها پررنگتر خواهد بود، خوب است جلوه رسمیتری به آن بدهیم.
اتاق خواب ها (ساده و مستر)
اتاق خواب، خصوصیترین حریم انسان به شمار میرود و برای خواب و فعالیتهای شخصی مورد استفاده قرار میگیرد. دو نوع اتاق خواب میتواند در ویلای ما وجود داشته باشد: اتاق خواب مستر و معمولی. وجود حداقل یک اتاق خواب مستر در طراحی ویلا ضروری است و بیشترین مساحت ممکن باید به این اتاق اختصاص داده شود. همچنین شرایط اتاق از نظر ویو، نورپردازی، تجهیزات و امکانات باید در بهترین حالت خود قرار گیرد. زیرا صاحبان اصلی ویلا، بیشترین زمان خود را در این اتاقها میگذرانند.
اتاق مستر، گاه سرویس بهداشتی و حمام مجزای خود را دارد و حتی از امکاناتی مانند تلویزیون جداگانه، یخچال و گاز برخوردار میشود. همچنین یک تخت خواب دونفره بزرگ در اتاق مستر قرار میدهند. تخت خواب معمولا بهصورت چسبیده به طویلترین دیوار اتاق قرار میگیرد؛ اما لزومی ندارد که حتما در وسط دیوار باشد. البته اتاق خوابهای ساده از چنین امکانات پیشرفتهای برخوردار نمیشوند و فقط یک تخت خواب و اثاثیهای چون کمد و قفسه خواهند داشت. مساحت آنها نیز کمتر از اتاق مستر است.
اتاق مهمان در طراحی ویلا
اتاق مهمان در اصل یک اتاق خواب معمولی است که بهطور ویژه برای مهمانان طراحی میشود. این اتاق در ۹۹% مواقع خالی میماند، به همین دلیل، آن را بهصورت چندکاره در نظر میگیرند. برای مثال، میتواند همزمان هم اتاق مهمان باشد و هم بهعنوان باشگاه ورزشی، اتاق بازی، دفتر کار و غیره استفاده شود. درهرحال، مهمترین اصل در طراحی دکوراسیون داخلی این فضا آن است که ظاهری لوکس، کاربردی و خوشایند برای مهمانان داشته باشد.
اگر فضای کمی برای اتاق مهمان داریم، میتوانیم از مبل تخت خواب شو یا تخت خواب دو طبقه استفاده کنیم. ایجاد فضای ذخیرهسازی هوشمندانه (مانند تخت خواب کشو دار) و استفاده از پارچههای نرم و لطیف، از ترفندهای طراحی اتاق مهمان به شمار میرود.
طراحی تراس و بالکن
خیلیها باور دارند که ویلا بدون یک تراس بزرگ، لوکس و خوشنما، اصلا لطفی نخواهد داشت. اگر فضا و شرایط ساخت ویلا اجازه بدهد، طراحی ویلا با در نظر گرفتن حداقل یک تراس میتواند برای ساکنان شگفتآور باشد. بالکن یا تراس ویلا، معمولا متصل به اتاق خواب مستر یا فضای پذیرایی است و با یک درب شیشهای یا از جنس دیگر، به آن راه پیدا میکند.
وجود یک دست میز و صندلی چایخوری در تراس، ضروری به شمار میرود. مهمترین لوازم تزئینی بالکن و تراس عبارتاند از چراغهای زیبا برای شب، گل و گیاه و طرحهای مختلف نرده.
پستو
پستو، اتاقی برای ذخیره مواد غذایی، معمولا مواد غذایی خام و خشک و ذخیره اثاثیه منزل است. با اضافه کردن این فضا به طراحی داخلی ویلا، حس نوستالوژیک یک ویلای کامل را به ساکنان منتقل میکنیم و جو ویلا دلچسبتر میشود. البته از نظر کاربرد، پستو باعث میشود تا زیاد آشپزخانه را شلوغ نکنیم و گزینههای بیشتری برای طراحی داخلی آشپزخانه داشته باشیم. اندازه اتاق پستو، به اندازه ویلا بستگی خواهد داشت. اگر فضای کمی در اختیار داریم، میتوانیم بهجای یک اتاق کامل، تنها گوشهای از آشپزخانه یا دیگر اتاقها را بهطور اختصاصی بهعنوان پستو طراحی کنیم.
لباسخانه / رختکن
با افزودن یک لباسخانه، میتوانیم حس طراحی ویلا لوکس را حقیقتا در ویلای خود تجربه کنیم. لباسخانه، اتاقی است که بهطور ویژه برای نگهداری لباسها، کفشها، کیفها و غیره طراحی میشود. این فضا را معمولا با یک درب، متصل به اتاق خواب اصلی (مستر) در نظر میگیرند، اما میتواند در هر قسمت ویلا باشد.
مهمترین اصول طراحی لباسخانه، در نظر گرفتن فضای مناسب برای نگهداری لباس (کمد، قفسه، کشو، چوب لباسی و…) است. همچنین فضای کافی برای حرکت درون اتاق و فضای نشستن و امتحان کردن لباسها، باید وجود داشته باشد. نورپردازی لباسخانه باید کاربردی و هدفمند باشد.
طراحی سرویس بهداشتی برای ویلا
موقعیت سرویس بهداشتی درون ویلای مورد نظرمان را میتوانیم بر اساس سلیقه شخصی، مساحت و طرح کلی ساختمان تعیین کنیم. برای مثال، میتوانیم آن را جهت دسترسی آسانتر، کنار اتاقخوابها بگذاریم یا برای کاهش سروصدا، به زیرزمین و همکف منتقل کنیم. درهرحال، سرویش بهداشتی معمولا شامل توالت، سینک، میز توالت، وان حمام و دوش میشود. حمام و دستشویی را هم در فضای یکسان و هم بهصورت جدا طراحی میکنند.
هنگام طراحی دستشویی، باید فضای کافی برای همه امکانات ضروری در نظر گرفته شود. همچنین فضای لازم برای باز و بسته شدن درب و حرکت آسان درون سرویس بهداشتی را نباید فراموش کنیم. هنگام طراحی ویلا، تجهیزات روبرو معمولا درون سرویس بهداشتی نصب میشوند: کابینت، کشو، آینه، میله برای حوله و پنجره برای نور طبیعی (در صورت امکان).
نحوه محوطه سازی برای ویلا
محوطه در کاربرد و زیبایی همه انواع ویلا نقش مهمی ایفا میکند؛ اما بهخصوص هنگام طراحی باغ ویلا، اهمیت بالایی دارد، زیرا مساحت محوطه در باغ ویلا بیشتر است. برای طراحی محوطه، ابتدا باید بررسی کنیم که هدفمان از محوطه چیست و میخواهیم چه کاربردی داشته باشد. آیا به دنبال ایجاد فضای بازی کودکان هستیم یا میخواهیم باغچهای برای پرورش گیاهان داشته باشیم؟ شاید هم قصد داشته باشیم تا فضایی دلچسب برای همنشینی و گفتگو با دوستان و خانواده بسازیم. بنابراین، ابتدا باید فهرستی از اولویتهایمان تهیه کنیم.
اقلیم منطقه، فرهنگ جامعه پیرامون و طبیعت اطراف نیز میتوانند در نحوه طراحی محوطه تاثیر بگذارند. بهعنوان یک اصل مهم، باید برای هر محوطهای، یک مرکز توجه در نظر بگیریم. در طراحی ویلا، مرکز توجه یا نقطه کانونی به هر شیء چشمگیر مانند مجمسه، درخت، دریاچه و… میگویند که نگاه افراد را پیش از هر چیز دیگر، بهسوی خود میکشاند. اگر نمای زیبایی در اطراف وجود دارد، خوب است دید کافی به آن را لحاظ کنیم. توصیه میشود که مرزهای درون محوطه، مانند مرز بین مسیر و باغ یا بین مکان نشستن و بازی کردن، مشخص باشند.
دیگر فضاها
ویلاها مکانی برای استراحت و تفریح هستند. به همین دلیل، حداقل یکی از فضاهای استراحت و تفریح مانند سینمای خانگی، اتاق گیم، سونا و جکوزی مجزا (اسپا) و باشگاه ورزشی در آنها در نظر گرفته میشود. استخر نیز جز امکانات رایج ویلاهای وسیعتر به شمار میرود. اینکه کدام یک از موارد ذکرشده در طراحی ویلا آورده شوند، بستگی به سلیقه مالک خواهد داشت.
موارد زیر را نیز میتوانیم در صورت تمایل به ویلایمان اضافه کنیم:
• اتاق لباسشویی
• اتاق کودک
• دفتر کار و اتاق مطالعه – کارگاه و کتابخانه
• پاسیو
• سوئیت مجزا
• اتاق موسیقی یا اتاق مدیتیشن
• اتاق حیوانات
• رصد خانه
• انباری و پارکنیگ با طراحی ویژه
انواع سبک های طراحی ویلا (۱۵ سبک پرطرفدار)
به خصوص طی ۱۰۰ سال اخیر، تعداد زیادی از سبکهای معماری برای طراحی ساختمان معرفی شدهاند. در میان این سبکها، برخی بهطور ویژه برای ویلاها کاربرد دارند. سبک معماری، به مجموعهای از خصوصیات ظاهری و کاربردی ساختمان میگویند که بهصورت هدفمند در معماری ساختمان لحاظ میشوند. شاید بیش از ۴۰ سبک رایج برای طراحی داخلی ویلا و طراحی بیرونی آن وجود داشته باشد که هرکدام ویژگیهای متمایز خود را دارند.
سبک ساحلی
در این سبک، آرامش دریا به درون ویلا آورده میشود. نور طبیعی زیاد، گردش هوای زیاد درون خانه و بافتهای طبیعی، از مهمترین ویژگیهای ویلای ساحلی هستند. دکوراسیون داخلی این ویلاها نیز همسو با محیط دریا است و معمولا رنگ آبی را شامل میشود. چوب و اشکال صدف مانند در محیط به چشم میآیند.
طراحی ویلا به سبک مدرن
مهمترین ویژگی های سبک معماری مدرن عبارتاند از: ترکیب رنگ ساده و تمیز، اجزای غیرشلوغ، مواد شیشه و فولاد و رویکرد مینیمال (طرح باز فضا). ترکیب رنگ سفید و سیاه در این رویکرد رایج است؛ رنگهای بسیار روشن ساخته شده از آبی، قرمز، سبز و غیره نیز لحاظ میشوند. همچنین کارایی از فرم اهمیت بیشتری دارد.
سبک معماری معاصر
خطوط صاف، سطوح نرم و منحنی و فرمهای تمیز، از مشخصههای بارز این سبک هستند. رنگبندی خنثی و فضای داخلی باز از دیگر ویژگیهای آن به شمار میروند. در سبک معاصر طراحی ویلا، میتوانیم از سبکهایی چون مینیالیستی، مدرن و آرت دکو الهام بگیریم. بهروزترین و جدیدترین روشهای طراحی در این سبک رواج دارند.
معماری به سبک اسکاندیناوی
منشا این سبک، کشورهای نوردیک و شمال اروپا است. خطوط صاف و رنگبندی خنثی از ویژگیهای آن هستند. لوازم ویلا بهصورت کاربردی و کمتعداد انتخاب میشوند. مشخصه بارز معماری اسکاندیناوی را میتوان استفاده زیاد از چوبهای روشن دانست. پنجرههای بزرگ، فضای باز و رویکرد مینیمال، در این سبک به چشم میخورند.
سبک مینیمالیستی
مهمترین اصل در معماری مینیمال، اصل «هرچه کمتر، بهتر» است. در طراحی ویلا به سبک مینیمال، ترکیب رنگ خنثی، اثاثیه حداقلی و دکوراسیون داخلی ساده و غیر اشرافی استفاده میشوند. همهچیز باید فقط در حد ضرورت باشد.
سبک کلاسیک یا سنتی اروپایی
در معماری کلاسیک، فضا شلوغ است و جزئیات آن فراوان هستند. طراحان کلاسیک، تاکید خاصی بر تقارن دارند. رنگهای تند، الگوهای درهمپیچیده و ظریف و اثاثیه آنتیک، جزو ویژگیهای سبک کلاسیک هستند.
معماری صنعتی
طراحان سبک صنعتی، برای طراحی داخلی ساختمان از محیط کارخانهها و انبارخانهها الهام میگیرند. الگوهای آجری واضح، لولههای فلزی و چوب طبیعی، در ویلاهایی با سبک صنعتی دیده میشوند.
سبک آرت دکو (Art Deco)
نخستین بار در دهه ۲۰ میلادی معرفی شد. ویلاهای آرت دکو لوکس و پرزرقوبرق هستند. الگوهای هندسی ساده و چشمگیر، رنگهای تند و مواد گرانقیمت مانند مرمر و طلا، در طراحی ویلا آرت دکو به کار میروند.
سبک بوهمی یا بوهو
شلوغی فضا و آزادی در خلاقیت هنری، مهمترین اصول طراحی بوهمی به شمار میروند. ترکیب پرمایهای از انواع الگوها، رنگها و بافتها در سبک بوهمی یافت میشود. طراحان آن، از سنتهای دیرین یا نوین همه ملتهای جهان، بهخصوص نگرشهای معنوی، الهام میگیرند.
سبک شبی شیک
مهمتر از هرچیز، طراحان در سبک شبی شیک، از اثاثیه قدیمی و طرحهای کهن استفاده میکنند. نورپردازی در این سبک بهطور محیطی و پراکنده است.
طراحی ویلا مدیترانهای
منشا اصلی این سبک، کشورهای یونان، ایتالیا و اسپانیا هستند. مهمترین خصوصیات طراحی داخلی مدیترانهای عبارتاند از: خمیدگیهای فراوان، تعداد زیاد ستون و آفتابگیرهای داخلی. رنگبندی محیط، گرم و یادآور خورشید و آب است. تاکید ویژهای بر استفاده از چوب و تنوع مواد چوبی وجود دارد.
سبک جاپاندی
ترکیبی بین سبکهای ژاپنی و اسکاندیناوی به شمار میرود. اشکال بهکاررفته ارگانیک (مشابه اشیای طبیعی) هستند. طراحان میکوشند تا نمایش جالبی با بافتها و الگوها ایجاد کنند. بامبو، سنگهای صاف، زیراندازهای حصیری و خطوط صاف، از ویژگی های طراحی ویلا به سبک جاپاندی به شمار میروند.
سبک گذار
ترکیبی از سبک کلاسیک، مدرن و معاصر است. توازن بین زنانگی و مردانگی طرحها، جز اصول اولیه آن هستند. مراکز توجه، تزئینات فلزی، خطوط صاف و بافتهای چشمگیر در این سبک دیده میشوند.
سبک مدرن نیمه قرنی
نوع خاصی از سبک طراحی مدرن با تاکید بر خانههای اروپایی دهه ۴۰ تا ۶۰ میلادی است. استفاده از رنگهای تند متنوع، خطوط صاف، آقار هنری و رویکرد مینیمالیستی در این سبک یافت میشوند.
سبک گلم هالیوودی
سبک گلم (Glam)، چیزی بین آرت دکو و فرامدرن نیمه قرنی است. رنگهای تند، ازجمله صورتی و سبز، با پس زمینه خنثی، در آن رایج هستند. الگوها به چشم میآیند و از نظر جنسیت، خنثی به شمار میآید. چرم، فلز و چوب لاک، بهعنوان مهمترین مواد استفاده میشوند.
دیگر سبک های طراحی ویلا
• ویلا با معماری به سبک ایرانی
• سبک گلچین (Eclectic)
• سبک خانه مزرعه
• فرانسوی روستایی
• آسیایی
• راستیک
• همپتونز
انواع طراحی ویلا
ویلاها انواع مختلفی دارند. فرایند انتخاب طرح و پیاده سازی آن، برای هر یک از انواع ویلا بهکلی متفاوت است. بر همین اساس، دستهبندیهای کاملا جداگانهای برای طراحی هر یک از انواع ویلا در نظر گرفته میشود.
طراحی ویلا ایرانی
بخش بزرگی از مالکان ویلا در ایران، به دلیل علاقه به ریشههای فرهنگی خود، ساخت ویلا ایرانی را ترجیح میدهند. سبک ویلای ایرانی، یک تفاوت اساسی با دیگر سبکهای طراحی دارد. در ویلای ایرانی، هر یک از قسمتها، مانند دیوار، سقف، پلکان، درب، محوطه و…، مفهومی عمیق دارند؛ درحالیکه در سبک های رایج غربی، کاربرد هر قسمت مهمتر از مفهوم یا تزئینات آن است. در ویلای ایرانی، مواردی چون هندسه سقف، طرح روی کاشیها، آینهکاریها، گچبریها و نوع طراحی پلکان، هرکدام معنایی شاعرانه را نقل میکنند.
در ویلا به سبک ایرانی، همسویی با طبیعت جز مهمترین اصول به شمار میرود. به همین دلیل، چه درون ساختمان و چه در محوطه، تعداد زیادی گلدان، باغچه کوچک و بزرگ و فضای سبز وسیع، ضروری خواهد بود. سبک ایرانی به ایجاد یک فضای نسبتا شلوغ میانجامد، اما هیچ یک از شلوغیها صرفا جهت زیبایی و بدون معنای عمیق افزوده نمیشوند. در این سبک، نماهای آجری درون و بیرون از ساختمان، رایج هستند. پنجرههای بزرگ و نور طبیعی زیاد، از دیگر ویژگیهای آن به شمار میروند. نقش فرشها و قالیچههای هنری را نیز نباید نادیده گرفت.
ویلا دوبلکس
ویلای دوبلکس، به ویلای دو طبقهای میگویند که هر دو طبقهاش، در یک واحد ساختمانی قرار میگیرند. یعنی دو طبقه متصل به هم هستند و مجزا نیستند. این ویلاها مشخصههای منحصربهفردی دارند که بر اصول طراحی داخلی، معماری و طراحی نمای ساختمان ویلا اثر میگذارد. مهمتر از همه، باید تمایز بصری آشکاری بین دو طبقه ایجاد کرده و آنها را متمایز از هم، اما متصل به هم، طراحی کنیم.
ازآنجاییکه ویلاهای دوبلکس، قاعدتا ساختمانهای مرتفعی دارند، در طراحی نمای آنها، میبایست هماهنگی با محیط اطراف را در نظر بگیریم. بدین ترتیب، محوطه و محله یکپارچهای خواهیم داشت. در بعضی از قسمتهای ویلای دوبلکس، سقف میانی وجود ندارد و دو طبقه از هم جدا نیستند؛ درنتیجه، دیوارهای بسیار بلندی به وجود میآید. در مورد طراحی این دیوارها، میبایست هوشمندی به خرج دهیم تا بر نحوه طراحی داخلی ساختمان، تاثیر منفی نگذارند.
ضمنا، همیشه دست کم یک سری پلکان برای جابجایی بین دو طبقه در میان خانه وجود دارد. پلکان را میتوانیم به یک عنصر شگفتانگیز تزئینی برای ارتقای دکوراسیون داخلی ساختمان تبدیل کنیم. همچنین خوب است فضاهای وسیع داخل ویلا را فقط با استفاده از اثاثیه، به صورت فضاهای کوچکتر برای کاربردهای مختلف درآوریم.
طراحی ویلا کلاسیک
دو ویلا به سبک کلاسیک، دو اصل بسیار مهم هستند: جزئیات فراوان و تقارن. طراحان این سبک، معمولا یک شیء ویژه را بهعنوان مرکز توجه در نظر میگیرند که میتواند یک درب یا پنجره خاص، دیوار با طرح متمایز یا مجسمه و آثار هنری باشد. رنگها لزوما خنثی نیستند، اما از طبیعت الهام گرفته میشوند. به خصوص در مورد پسزمینه، از رنگهای خیلی تند استفاده نمیشود.
ویلا کوچک
در طراحی ویلاهای کوچک، تا جای ممکن فضاها با هم ادغام میشوند و بهصورت باز درمیآیند. انتخاب و خرید لوازم منزل برای ویلا نیز باید با وسواس انجام شود تا کمترین فضا را اشغال کنند. استفاده از آینه و موادی که نور را بازتاب میدهند در طراحی داخلی ویلا کوچک رواج دارد. همچنین اگر اثاثیه بدون گوشه و منحنی انتخاب کنیم، آنگاه جابجایی افراد درون ساختمان را آسانتر کردهایم. ضمنا، ترکیب رنگ روشن، فضای ویلای ما را بزرگتر نشان میدهد.
طراحی ویلا یک طبقه
در طراحی داخلی ویلا یک طبقه، فضا اهمیت خاصی پیدا میکند، زیرا نمیتوانیم برخی از اتاقها را به طبقات دیگر انتقال دهیم، بنابراین چینش فضاها باید هوشمندانه باشد. جهت اتاقها با توجه به جهت تابش خورشید، ویو و حریم خصوصی انتخاب میشود. ارتفاع سقف در اتاق پذیرایی، ترجیحا باید بیشتر باشد. ترتیب دسترسی اتاقها به یکدیگر باید بهصورت منطقی و کاربردی تعیین شود. جهت اوقات فراغت، بهتر است یک ایوان بزرگ روبروی درب اصلی در نظر بگیریم.
طراحی باغ ویلا
باغ ویلا از دو قسمت تشکیل میشود:
- ساختمان ویلا
- محوطه ویلا که معمولا وسیعتر است و بهصورت باغ درمیآید
طراحی باغ ویلا در دو نوع کلی قابل انجام است: طراحی باغ ویلا ساده (مقرونبهصرفه) و طراحی باغ ویلا لاکچری. در نوع لاکچری، تعداد اجزای مورد استفاده بیشتر خواهد بود و هزینه ساخت باغ ویلا گرانتر تمام میشود. مهمترین اجزا در طراحی ویلا باغ عبارتاند از: استخر، گیاهان و درختان، آلاچیق، باربکیو و طاق گل. در این نوع ویلاها، باید نسبت بین مساحت ساختمان و مساحت محوطه را رعایت کنیم.
طراحی نمای ساختمان ویلا
طراحی نمای ویلا باید مطابق با سبک طراحی ساختمان (مدرن، کلاسیک، آرت دکو و…) آن انجام شود. نما باید نسبت بین ارتفاع و عرض ویلا را از نظر بصری تنظیم کند. انتخاب مواد برای نما باید با توجه به نحوه بازتاب نور آنها صورت گیرد. برای نورپردازی شبانه نما، خوب است از انواع تکنولوژی استفاده کنیم و ظاهر دلخواهمان را به دست آوریم. شکلهای مورداستفاده و تقارن کلی نما، از اهمیت بالایی برخوردار است.
۸ مورد از مراحل طراحی ویلا
کار اصلی معماران، آن است که ویلای مورد نظر مشتری را به واقعیت تبدیل میکنند. بسیاری از مشتریان مایلاند تا بدانند که این کار دقیقا چگونه انجام میگیرد و چقدر طول میکشد. آنها میخواهند بدانند که معماران ویلا یا متخصصان طراحی داخلی ویلا، چه کارهایی را میتوانند برایشان انجام دهند.
۱. ایده اولیه
پیش از هرچیز، خوب است به این بیندیشیم که اصلا چه نوع ویلایی با چه کاربردی را در نظر داریم و هدفمان از ساخت ویلا چیست. هنگام انتخاب نوع ویلا و ویژگیهایش، موارد زیر قابل ملاحظه هستند:
• سلیقه و نظر شخصی
• مساحت زمین برای ساخت ویلا
• بودجه مالک
• موقعیت جغرافیایی سایت
• نیازها و خواستههای مالک
اگر درباره سبک طراحی ویلا مطمئن نیستیم، یک راهکار خوب برای ایده گرفتن آن است که بهترین مجلههای معماری و طراحی داخلی ساختمان را ورق بزنیم. همچنین میتوانیم به موقعیت جغرافیایی مورد نظر برای ویلا برویم و ویلاهای از پیش ساخته شده را نگاه کنیم. درآخر، با توجه به همه شرایط، به یک ایده کلی درباره چگونگی ویلای دلخواهمان خواهیم رسید.
۲. دریافت مشاوره معماری از متخصصان
متخصصان طراحی داخلی و معماری، بارها بهطور حرفهای با طراحی و ساخت ویلا سروکار داشتهاند. آنها بهخوبی با همه چالشهای این کار آشنا هستند. پسازآنکه ایده کلیمان را درباره ویلای دلخواه دریافتیم، متخصصان میتوانند درباره واقعگرا بودن این ایده و نحوه پیادهسازی آن، ما را راهنمایی کنند. این کار طی جلسات رسمی مشاوره معماری با مالکان و ساکنان احتمالی صورت میگیرد.
گروه معماری و طراحی داخلی آرل، از سابقهای طولانی مدت در زمینه طراحی و ساخت ویلا در ایران برخوردار است. متخصصان باتجربه ما در این گروه، بهترین انتخاب برای سفارش طراحی ویلا و ارائه خدمات مشاوره هستند. چراکه ما با برخی از بزرگترین سازمان و موسسات ایران همکاری داشتهایم و موفق به جلب رضایت ۱۰۰% درصدی مشتریان بودهایم.
۳. بررسی سایت ویلا
پیش از ایجاد طرح اولیه، لازم است سایت ویلا از جنبههایی مانند اقلیم منطقه و ظرفیت طراحی، بررسی شود. بدین منظور، طراح معمولا یک تحلیل SWOT (بررسی نقاط قوت و نقاط ضعف) انجام میدهد. او به محل سایت میرود و از نزدیک، موارد زیر را بررسی میکند:
• شرایط آبوهوایی و اقلیم منطقه
• جهت مناسب برای طراحی ویلا
• میزان آفتاب و جهت آن – بادهای فصلی
• تراکم پوشش گیاهی، زمینها یا ساختمانهای اطراف (و میزان سایه اندازی آنها روی ویلا)
• ویو برای ویلا
• شیب زمین و جنس خاک (گزارش ژئوتکنیک)
• خطر آتشسوزی، سیل و غیره
• امکانات آب، برق، گاز، تلفن و غیره
• امکانات حملونقل و دسترسی به جاده
۴. طرح شماتیک (طرح اولیه)
در این مرحله، طرحهای اولیه بهصورت کلی و مفهومی، صرفا برای اطمینان از جزئیات و سبک طراحی ویلا، توسط طراح تهیه میشوند. این طرحها به تعداد زیاد و بهصورت پیدرپی آماده میشوند و هربار مطابق با دیدگاههای تازه ازسوی مشتری یا طراح، تغییر میکنند. طرحها بهصورت فایلهای سهبعدی یا ترسیم کاغذی به مشتری ارائه خواهند شد. در آخر، یک طرح بهعنوان طرح اولیه قطعی انتخاب میشود.
۵. توسعه طراحی
گام توسعه طراحی تماما توسط معمار یا طراح متخصص انجام میشود. در این مرحله، جزئیات تخصصی و فنی طرح، به صورت نقشههای سهبعدی و دو بعدی دقیق و قابل اجرا درمیآیند. همچنین با پیمانکاران، مشورتهایی صورت میگیرد تا از بودجه و نحوه اجرا اطمینان حاصل شود.
به جز نقشه اصلی، مواری چون طراحی داخلی ساختمان، طراحی نمای ساختمان، نحوه چینش اثاثیه و… تعیین میشوند. از طرق گفتگو با مشتری، انواع فضاهای مورد نظر و مساحت آنها لحاظ میشود. همچنین محوطه سازی ویلا بهطور تخصصی انجام میگیرد. در آخر، مجموعه نقشهها و طرحهای سهبعدی آماده برای طراحی ویلا ارائه میشوند.
۶. طرح نهایی
در این مرحله، همه جزئیات اضافی طرح به آن افزوده شده و طرح نهایی میشود. مواردی مانند انتخاب دقیق و نحوه خرید لوازم خانگی، سیستم آب رسانی، الکتریسیته، دفع آب باران و مواد لازم برای دکوراسیون داخلی ویلا مشخص میشوند. همچنین هزینه ساخت ویلا و بودجه لازم بهطور دقیق اعلام میشوند.
۷. گرفتن تاییدیه طرح
نقشههای نهایی برای گرفتن مجوز ساخت ویلا در ایران به نهادهای حاکم ارائه میشوند. نحوه برنامهریزی زمانی عملیات ساخت نیز اعلام خواهد شد. خوب است پیش از ارائه به نهادهای رسمی، با مراجعه به مشاوران قانونی طراحی ویلا، از صحت طرح خود اطمینان حاصل کنیم. طرحها باید از نظر زیست محیطی، مساحت مجاز و منطقه جغرافیایی، مشکل قانونی نداشته باشند.
۸. آغاز ساخت ویلا
قراردادی با یک پیمانکار بسته میشود و حقوق پرداختی او مشخص میگردد. تمامی نقشهها، طرحها و فایلهای راهنما شامل توضیحات فنی کار، به او ارائه میشوند. در این مرحله، مشتری کمترین دخالت را دارد. معماران با پیمانکاران برای دست یابی به بهترین طراحی ویلا، همکاری میکنند.
نحوه بازسازی ویلا
انتخاب ترکیب رنگ جدید، یکی از رایجترین راهکارها برای بازسازی دکوراسیون داخلی ویلا به شمار میرود. تغییر معماری داخلی ویلا جهت بازسازی، به بازدید طراحان نیاز خواهد بود. آنها بودجه مورد نظر شما را نیز هنگام تعیین نحوه بازسازی ویلا، لحاظ میکنند. ممکن است لازم باشد بعضی از قسمتهای ویلا تخریب شوند و قسمتهای جدیدی بهجایشان ساخته شود. زیرساختها نیز از مهمترین مولفهها در بازسازی خانه قدیمی هستند. طرح کف و سقف، باید با دیوارها هماهنگ باشد.
در صورت توان، معمار مربوطه معمولا به کارفرما توصیه میکند تا لوازم دکوراسیون داخلی منزل یا ویلای خود را تغییر دهد. برای مثال، قاب پنجرهها، چراغها|، دربها و دستگیرهها، همگی قابل تعویض خواهند بود. طراحی نمای ساختمان نیز اهمیت بالایی دارد و باید یک بودجه حداقلی برایش در نظر بگیریم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه بازسازی خانه و ویلای خود، مشاوران شرکت آرل در خدمت شما هستند.
اصول طراحی ویلا
اصول کلی طراحی ویلا که بهتر است در نظر بگیرید قبل از شروع برنامه ریزی در مورد نوع ساختاری که قرار است درفضای داخلی داشته باشید ، باید سایت یا زمینی مناسب انتخاب و خریداری کنید. اما آیا تا به حال نگاه دقیق تری به موقعیت پروژه انداخته اید؟ تأیید کرده اید که آیا این مکان مناسب برای ویلای رویایی شما است؟ سایت پروژه و شرایط خاک برای فنداسیون بررسی کنید و از استانداردها و ضوابط بومی محل قرارگیری سایت و ساختمان های مجاور برای کسب مجوز های لازم غافل نشوید.
در مرحله بعدی برای هزینه های خاصی مانند مصالح ساختمانی، نیروی کار، مهندسین و تیم و اجرایی، معمار و طراح داخلی، مبلمان و غیره آماده شوید. هنگام بودجه بندی، سعی کنید مقداری اضافی برای پوشش هزینه های پیش بینی نشده در نظر بگیرید .
بیشتر بخوانید: بررسی کامل اصول طراحی پلان ویلا
جهت قرارگیری خانه در سایت پروژه موضوعی بسیار مهم است برای داشتن منظره زیبا به جهت قرارگیری پنجره ها دقت کنید و جهت گیری پلان را مطابق با حوزه ها ، دسترسی ها، باد غالب و نور مطلوب و چشم اندازهای مدنظر در نظر بگیرید.
برای طراحی ویلا خانوده، سلیقه و سبک زندگی خانوادگی را در طراحی نادیده نگیرید نظر خانواده خود را در مورد ساختار و طراحی خانه در نظر بگیرید ..اندازه اتاق و نحوه استفاده از آنها نیز برای طراحی بسیار مهم است.
ابعاد فضا و پلان ویلا به بودجه شما بستگی دارد. بررسی کنید آیا مقررات محلی وجود دارد که می تواند آنچه را که می توانید بسازید محدود کند یا خیر.
مرحله بعد برنامه فیزیکی لیست تمام اتاق هایی که در خانه می خواهید به همراه ابعاد است، بنابراین، وقت بیشتری را برای مشورت در این مورد اختصاص دهید ابتدا با اتاق های اولیه مورد نیاز شروع کنید. پس از آن، اتاق های اضافی را در یک لیست جداگانه بنویسید، اما به یاد داشته باشید که بودجه شما تصمیم نهایی را می گیرد.
می توانید در طراحی و اجرای ویلا از طراحی چند منظوره استفاده کنید. برای مثال می توانید از یک فضا برای اتاق مهمان و همچنین محل کار استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ضوابط طراحی ویلا در شمال ایران
به جای انتخاب یک پلان بسته و حوزه بندی شده، می توانید به سراغ فضاهای نشیمن باز بروید و با محدودیت کمتری حوزه ها را با مبلمان تفکیک کنید.
فضاهای زندگی باز نظارت را آسان تر می کند و اجازه می دهد تا ارتباط خوبی بین اعضای خانواده برقرار شود.
طراحی ویلا با ویژگی های معماری جذاب که در آینده هزینه بیشتری برای شما به همراه داشته باشد، توصیه نمی شود. علاوه بر هزینه های فعلی هزینه تعمیر و نگهداری نیز بسیار مهم است.
اطمینان حاصل کنید که ساختمان شما بادوام است. از متریال های کم تعمیر و با دوام و قابل اعتماد استفاده کنید. اجازه ندهید هزینه مواد شما را به سمت خرید چیزی سوق دهد که ماندگاری ندارد و ممکن است هزینه بازسازی مکرر شما را به همراه داشته باشد.
آب و هوای منطقه را در نظر بگیرید و متریال را به نحوی انتخاب کنید که مناسب آب و هوا باشد. ساختاری بسازید که علاوه بر ماندگاری طولانی سازگار با محیط باشد.
این متن گزیده ای از این مقاله موجود در سایت است: لینک مقاله:
نکات مهم در طراحی ویلا
- از نکات مهم برای طراحی ویلا می توان توجه به شرایط اقلیمی منطقه، جهت باد و جهت تابش نور خورشید اشاره کرد در واقع نقطه شروع طراحی بایستی بر مبنای امکان سنجی و بررسی سایت پروژه ، استانداردها و توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی انجام شود
- نکته بعدی انتخاب متریال مناسب و در دسترس یا بومی با توجه به موقعیت قرارگیری ویلا و سبک معماری ویلا است.
- نکته مهم دیگر برای طراحی ویلا بایستی در نظر گرفتن چشم انداز های مناسب برای انتخاب جهت گیری ساختمان ویلا و انتخاب حوزه هایی است که نیاز به نور یا دید بهتر یا بالعکس به حریم خصوصی بیشتری نیاز دارند علاوه بر بررسی موارد گفته شده بهتر است با کارفرما مشورت شود تا با توجه به اولویت های او این جهت گیری شکل گیرد برای مثال برای برخی افراد دید و منظر نشیمن و برخی دید و منظری که از اتاق کار دارند برایشان در اولویت قرار دارد.
- برای برنامه ریزی فضایی و طراحی پلان ویلا لازم است تا متناسب با نیاز و سلیقه افراد، همینطور با در نظر گرفتن مجوز ها و استانداردهای لازم طراحی انجام شود و نیاز های خاص مخاطبین و حتی شغل و سبک زندگی آنها برای طراحی فضایی متناسب مورد بررسی قرار گیرد
- طراحی ویلا بایستی با در نظر گرفتن سیرکولاسیون فضایی و تفکیک و عرصه بندی قسمت های خصوصی و عمومی در پلان ویلا جانمایی شود.
- از دیگر نکات مهم می توان به هماهنگی متریال ها و سبک نمای بیرونی و ساختمان ویلا و فضای داخلی اشاره کرد که این موضوع انسجام بصری خوبی در کاربران ایجاد می کند.
همینطور بسیار واجب است تا طراحی ویلا با بافت شهری منطقه و ساختمان های اطراف هماهنگی داشته باشد.
۵ نمونه جذاب از طراحی ویلا
هر معماری آرزو دارد تا لوکس ترین ویلاهای دنیا را طراحی کند و ایدهها و توانایی خودش را به نمایش بگذارد. در این میان، برخی از بهترین معماران جهان، توانستهاند به این هدف نزدیک شوند. آنها با در نظر گرفتن شرایطی همچون بودجه و اقلیم و فرهنگ منطقه جغرافیایی، دست به طراحیهای شگفتآوری زدهاند.
خانه شریفی ها – ترکیبی از سبک معماری ایرانی و مدرن
ساخت ویلا در تهران، مسئله غیر رایجی نیست. البته بعضی از بهترین ویلاهای تهران، زبانزد خاص و عام شدهاند؛ مانند خانه شریفی تهران. این خانه از دو اتاق پذیرایی جداگانه برخوردار است: یکی بدون سقف برای تابستان و دیگری بهصورت داخلی برای زمستان. این ویلا تغییر شکل میدهد و فضاهای مختلف آن با چرخش ۹۰ درجه قابل تنظیم هستند. در فصل زمستان، همه اتاقها بهصورت داخلی درمیآیند و در هم فرو میروند. در فصل تابستان، امکان باز کردن فضا وجود دارد.
سبک طراحی ویلا ایرانی با رویکرد مدرن برای این خانه برگزیده شده است. همچنین دو طبقه زیرزمینی برای اوقات فراغت در نظر گرفته شدهاند.
ویلاهای سه گانه (Trinity Villas)
این ویلاهای چشمنواز، ترکیبی از سبک معماری معاصر، فرمهای مکعبی و سبک مدرن استوایی هستند. همچنین در طراحی ویلا سه گانه، از عناصر سنتی الهام گرفته شده است. در طبقه ۳ این ویلاها، استخری تحت عنوان «استخر آسمان» را میبینیم. در کنار این استخر، فضایی برای همنشینی، ورزش و استراحت وجود دارد. طراحی این ویلا با عناصر طبیعی، نمای اقیانوس، ویوی کوه آتشفشان، بادهای استوایی و نمای آسمان در هم آمیخته است.
ویلا تیا (Villa Thea)
هدف اصلی در طراحی این ویلا، ایجاد توازنی عالی بین معماری ساختمان و محیط پیرامون بوده است. فرم کلی ویلا را بهطور کاملا طبیعی با انحناهای فراوان طراحی کردهاند. به نظر میرسد که ویلا در دامنه کوه شناور است. فرمهای طبیعی را میتوانیم در جایجای ویلا، از تراسها گرفته تا طراحی داخلی ویلا و استخر، بیابیم. این ویلا سبک طراحی خاص و بهیادماندنی دارد.
طراحی ویلا لیسا
این ویلا شبیه به کلبههای قدیمی طراحی شده است. ویلا لیسا (Villa Lisa) هم از جنوب و هم شمال، ورودی دارد. نورگیرهای نیز نیز از همه طرف هستند. معماران میخواستهاند تا با محیط پیرامون و کلبههای قدیمی اطراف، ارتباط معنایی برقرار کنند.
ویلای اسکی دریم
طراحان این ویلا از سبک معماری کلاسیک الهام گرفتهاند؛ هرچند نمیتوان آن را کاملا کلاسیک به شمار آورد. نمای ۳۶۰ درجه از مهمترین ویژگیهای این ویلا است؛ زیرا بادهای تند و دیگر چشماندازهای طبیعی دیدنی در پیرامون ان روی می دهند. امکانات ویلا شامل اتاق موسیقی DJ، استخر آب گرم، سینما ۱۴ نفره و اتاق بازی شبیه ساز گلف میشوند.
موارد دیگر از نمونه طراحی ویلا
بهترین شرکت طراحی ویلا
مجموعه معماری آرل، با سابقه طولانیمدت در زمینه خدمات گوناگون ازجمله طراحی داخلی ویلا و معماری ساختمان، برای پذیرش سفارش طراحی ویلا از کارفرمایان عزیز اماده است. گروه بزرگی از معماران باتجربه کشور در شرکت آرل به ارائه خدمات میپردازند. ما افتخار همکاری با سازمانهای بزرگی همچون بانک ملت، شرکت نفت، شرکت فولاد خزر و دیگر عزیزان را داشتهایم. بهخوبی با نیازهای کارفرمایان آشنا هستیم. هدف اصلی همه اعضای تیم آرل، جلب رضایت ۱۰۰ درصدی مراجعهکنندگان بزرگوار است.
جمعبندی
ویلاها در مقایسه با طراحی داخلی خانه های معمولی، از نظر نوع و تعداد فضا تفاوتهایی دارند. معمولا فضاهای کاربردی مانند اتاق پذیرایی، آشپزخانه و غیره، در ویلا وسیعتر و پرتعدادتر هستند. در کنار اینها، فضاهای خاصی برای تفریح و استراحت افزوده میشود: مانند استخر، سونا – جکوزی، اتاق بازی، باشگاه، تراس، ایوان و محوطه سازی ویژه. ویلاها معمولا در دل طبیعت ساخته میشوند و توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی در طراحی ویلا اهمیت خاصی دارد. شرکت آرل در تمامی مراحل ساخت ویلا و طراحی آن، برای ارائه خدمات حرفهای به کارفرمایان گرامی آماده است.
مطالب مرتبط:
- نکات طراحی باغ ویلا
- خانه ویلایی چیست؟
- اصول طراحی پلان ویلا
- ضوابط طراحی ویلا در شمال ایران
- طراحی باغ ویلا ۵۰۰ متری
- طراحی باغ ویلا ۱۰۰۰ متری
- طراحی باغ ویلا سنتی
سوالات متداول طراحی ویلا
هزینه ساخت وطراحی ویلا چقدر است؟
در هزینه ساخت و طراحی ویلا مواردی چون متریالهای کاربردی، سبک معماری، موقعیت مکانی پروژه و متراژ بسیارتعیین کننده هستند . هزینه طراحی ویلا براساس موارد ذکر شده بر اساس هر متر مربع صورت میگیرد و درصد بسیار کمی از هزینه را نسبت به هزینه های ساخت شامل می شود.
زمان طراحی ویلا چقدر طول می کشد؟
زمان طراحی ویلا با توجه به متراژ و شرایط زمین، پیچیدگی ها و درخواست های ویژه هر پروژه همینطور بسته به شرکت معماری انتخابی می تواند متغیر باشد. اما به طور میانگین مدت زمان طراحی را برای هر ویلا بین ۲ تا ۴ ماه میتوان در نظر گرفت.
مراحل اخذ مجوز ساخت و پایان کار ویلا چگونه است؟
- تشکیل پرونده توسط مالک اصلی پروژه یا وکیل قانونی وکالت جواز ساخت او برای تکمیل پرونده و مراجعه به شهرداری منطقه یا دفترهای خدمات الکترونیکی
- دستور صدور بازدید توسط نماینده قانونی برای بررسی پروژه
- ارائه طرح تفضیلی بعد از بررسی نماینده شهرداری
- گرفتن دستور نقشه ساخت و طرح نقشه مطابق ضوابط مد نظر شهرداری
- گرفتن تاییدی نقشه ها و اقدام به پرداخت عوارض شهرداری
- تهیه مدارک پیش نویس به شهرداری یا دفاتر مربوطه توسط مالک و امضای قرارداد میان مالک و ناظر پس از طی کردن همه این گام ها گرفتن جواز ساخت پروژه صادر می گردد.
گرفتن جواز طراحی و ساخت ویلا چقدر طول می کشد؟
مدت زمان گرفتن جواز ساخت و طراحی ویلا به موارد زیادی بستگی دارد و در این روند هر چه مدارک کامل تر و طراحی نقشه ها مطابق با ضوابط شهرداری صورت گیرد تایید و گرفتن پروانه ساخت آسانتر و سریعتر خواهد بود پس بهتر است از شرکت های معماری معتبر و دارای تجربه کافی کمک بگیرید تا این روند سریعتر انجام شود.
آیا برای ساخت و طراحی ویلا در همه زمینها اخذ مجوز ضرورت دارد؟
بله،گرفتن جواز یا پروانه ساختمان یکی از با اهمیت ترین گام ها در شروع ساخت هر پروژه های عمرانی است و نداشتن جواز می تواند منجر به پرداخت جریمه و حتی تخریب کامل پروژه گردد به همین دلیل پیش از هرکاری نسبت به گرفتن جواز ساخت و طراحی پروژه ویلایی خود اقدام کنید.