مهمترین سبک های دکوراسیون داخلی که باید بشناسید!
قبل از شناخت سبک های مختلف و مهم در دکوراسیون داخلی باید کاربرد سبک ها را در دکوراسیون بدانید در واقع سبک ها در طراحی دکوراسیون داخلی مانند نقشه راهی ما را برای انتخاب های درست و متعادل یاری می رسانند می توان گفت امروزه سبک های مختلفی موجود هستند که بسته به سلیقه و روحیات افراد و همینطور تناسب با فضای موجود و ابعاد و مقیاس های آن انتخاب می شوند سبک های مختلف مانند راهنمایی به ما در انتخاب رنگ ها، اشکال، بافت ها، مبلمان، متریال ها و حتی اجزای کوچکتر مانند اکسسوری ها کمک می کنند و با ایجاد انسجام و هماهنگی ظاهری زیباتر خلق می نمایند در ادامه با دکوبوم با مشاهده سبک های مهم دکوراسیون داخلی همراه باشید…..
دسترسی سریع
سبک دکوراسیون داخلی ایرانی :
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی دارای ویژگی هایی با اصالت از فرهنگ و سنت های گذشته ایرانی می باشد ویژگی هایی مانند طراحی مناسب، محاسبات دقیق، فرم درست پوشش، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان، ایوان های رفیع، ستون های بلند و حوضچه ها و حیاط مرکزی ها و بالاخره تزئینات گوناگون مانند شیشه های رنگی و تاقچه ها که هرکدام در عین سادگی می توانند اصالت و سنت ها را در دکوراسیون ایجاد نمایند نمود زیبایی از این سبک مشهور محسوب می شوند.
سبک دکوراسیون داخلی مینیمالیسم :
امروزه سبک مینیمال یکی از پرطرفدارترین سبک ها میان سبک های دکوراسیون داخلی محسوب می شود این سبک با شعار ساده گرایی، ساده پسندی یا مینیمالیسم دارای پالتهای رنگی عموما خنثی بوده و در اکثر مواقع رنگ سفید به همراه سادگی و حذف تمام عناصر اضافی و با تاکید بر سادگی و بیآلایشی فضا به کار برده می شود در این سبک گاهی ممکن است از رنگ های دارای تضاد و یا رنگ های درخشان و نمایشی برای جلوگیری از ایجاد فضای بیش از حد خنثی و برای تعادل بصری استفاده شود اجزا و وسایل مورد استفاده در طراحی داخلی مینیمالیست همین طور با اشکال هندسی مثل مربع، مستطیل و دایره همراه بوده اما سطوح و ظواهر همه چیز صاف و ساده ، بدون جزئیات و بی آلایش است.
سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک :
این سبک دکوراسیون داخلی یک سبک توسعه یافته، با دیتیل ها و ریزه کاری های فراوان در اجزای دکوراسیون مانند ساختار مبلمان و وسایل روشنایی و غیره می باشد. در واقع بیشتر مبلمان و لوازم حکاکی شده و منبت کاری شده هستند. یک منزل با طراحی داخلی کلاسیک با چیزهای گلدار، و باگل و گیاه و اشکال افسانه ای مزین شده است از دیگر ویژگی های این سبک می توان گفت به هیچ عنوان با بی نظمی و شلوغی کنار نمی آید و نظم و ترتیب نقش مهمی را در این سبک ایفا می کنند تقارن را شاید بتوان شاخص ترین ویژگی سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک شمرد که مبلمان ها و وسیله ها و لوازم دکوری همه به صورت جفت هستند و معمولا در روبروی هم قرار می گیرند و نظمی خاص، پر ابهت و کمی لوکس به فضا می بخشند.
سبک دکوراسیون مدرن :
سبک مدرن سبکی با خطوط صاف و منظم، پالت رنگی ساده است که اکثرا با متریال های استیل و شیشه طراحی شده است در دکوراسیون مدرن حس سادگی در همه المانهای منزل از جمله مبلمان مشاهده میشود. صاف، صیقلی، براق و شفاف از جمله ویژگیهایی هستند که در سبک مدرن مشاهده می شود.
یکی از ویژگیهای مهم در دکوراسیون مدرن، استفاده از اشکال هندسی واضح مانند دایرهها و چهارگوشها است. اشکال هندسی گوشهدار که نشاندهنده سرسخت بودن دنیای مدرن است و اشکال منحنی نیز احساس حرکت و پویایی زندگی مدرن را یادآور می شوند و همچنین استفاده از نقاشی های به سبک آبستره و مجسمههایی با مفاهیم انتزاعی در این نوع سبک دکوراسیون خانه جایگاه ویژهای دارند.
سبک دکوراسیون معاصر :
با وجود شباهت این سبک به سبک مدرن اما سبک امروزی یا معاصر انعطافپذیری بالایی داشته و پایبندی چندانی به سبک خاصی ندارد. به علاوه در طراحی دکوراسیون امروزی راحتی و خودمانی بودن فضا بسیار اهمیت دارد. برخلاف سبک دکوراسیون مدرن که فضایی به مراتب رسمیتر را بوجود میآورد، فضای دکوراسیون امروزی (معاصر) احساس صمیمیت بیشتری را به بیننده انتقال میدهد. در واقع میتوان گفت که ما در هر دورهای که باشیم، سلیقه جمعی آن دوره از تاریخ، سبک دکوراسیون امروزی یا معاصر آن دوره را تعریف میکند.
سبک دکوراسیون صنعتی :
سبک صنعتی همان طور که از نامش پیداست، الهام گرفته از سبکهای دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانههای شهری قرن های ۱۷ و ۱۸میلادی اروپا است. در بسیاری از دکوراسیونهای طراحی شده با این سبک دکور شاهد عناصری هستیم که حس ناتمام بودن طرح را به ما القا میکنند.
در سبک صنعتی آنچه در سبک های معماری می بایست مخفی شود در این سبک به نمایش گذاشته می شود وحضور جسورانه سازه های خام و صنعتی، انواع آجر، تیرهای اصلی، پیچ و مهره، اتصالات و لوله، کانال های عبور هوا و… از جمله نمادهای سبک صنعتی یا industrial می باشد. به همین سبب ممکن مورد پسند بسیاری از افراد برای استفاده در دکوراسیون منزل نباشد اما برای طراحی داخلی رستوران ها کاربرد بیشتر و طرفداران زیادی دارد.
سبک دکوراسیون اسکاندیناوی :
سبک دکوراسیون اسکاندیناوی سبک زندگی ساده مردم شمال اروپا است. در طراحی اسکاندیناوی، مبلمان استفاده شده مانند یک اثر هنری نسبتا ساده هستند. از جمله ویژگیهای سبک دکوراسیون اسکاندیناوی، میتوان به پالت تمام رنگی سفید و ترکیب عناصری مانند چوب، پلاستیکهای روشن و استیل، کفپوشهای قطعهای، نورپردازی طبیعی و استفاده از لوازم جانبی کمتر اشاره کرد.
سبک اسکاندیناوی بسیار به سبک مینیمال نزدیک است و در واقع میتوان گفت که سبک مینیمال بیشتر ویژگیهای خود را از سبک اسکاندیناوی مدرن وام میگیرد. به بیان دیگر از ویژگی های آن می توان به سادگی و سبکی اجسام، استقبال از حضور نور، استفاده از ابزار و وسایل کاربردی و استفاده از رنگهای الهام گرفته شده از طبیعت و برخی تناژهای رنگ قرمز در کنار رنگ غالب سفید اشاره نمود.
گردآوری: تحریریه دکوبوم