قبل از شروع فرآیند طراحی ، مهمترین چیز این است که بفهمید آشپزخانه چگونه استفاده می شود. این یک رویکرد اساسی است که هر معماری باید در پیش بگیرد. آشپزخانه نمی تواند فقط یک فضای باقیمانده یا فضایی باشد که در انتهای پروژه تعریف شود. طراحان باید بدانند که یک آشپزخانه دارای جریان های مختلف و مناطق مختلف کاری است که باید در کل پروژه ادغام شوند.
فراتر از سبک یا طرحی که مشتری درخواست می کند ، تعریف ماژولی برای بهینه سازی عملکرد و به حداقل رساندن هزینه های ساخت قطعات مختلف مهم است. به این ترتیب ، اندازه گیری تمام اجزای یک آشپزخانه قبل از تعریف فضایی که در آنها قرار دارد ، برنامه ریزی می شود. با دکوبوم همراه باشید….
فضاهای کاری و سیرکولاسیون
طبق تحقیقات ۵ منطقه کلی را در آشپزخانه تعریف شده است:
منطقه شربت خانه و انبار : فضای ذخیره سازی مواد غذایی ، مواد غذایی کنسرو شده ، یخچال و فریزر
محل ذخیره سازی: لوازم خانگی ، ظروف ، وسایل آشپزی
منطقه سینک: منطقه تمیز کردن
منطقه آماده سازی: در حالت ایده آل یک فضای پیشخوان بزرگ برای کار کردن است
محل پخت و پز: اجاق گاز و فر
انبار ، سینک ظرفشویی ، آماده سازی و پخت و پز به طور دائمی با هم ترکیب شده و مربوط به روند تهیه غذا به کارآمدترین شکل ممکن است. مکان های سینک ظرفشویی ، آماده سازی و پخت و پز یک منطقه باریک مثلثی شکل را ایجاد می کند که منجر به انواع آشپزخانه می شود.
انواع متداول دکوراسیون آشپزخانه:
خطی یا دو خط موازی
L شکل
U شکل
در رابطه با این پیکربندی ها ، درک چگونگی عملکرد جریان های مختلف مهم است. “مثلث کار” باید رعایت شود و جریان عبوری برای بیش از یک نفر برنامه ریزی شود د برای شروع بهتر است که از خود بپرسید “چگونه دوست دارم از آشپزخانه خودم استفاده کنم؟” یا “در آشپزخانه فعلی خودم بیشتر چه چیزی را دوست دارم یا دوست ندارم؟” به این ترتیب می توانیم فضاهایمان را با حس بیشتری طراحی کنیم.
مدولار
در ابتدای طراحی، به یاد داشته باشید که آشپزخانه فقط یک اتصال تصادفی از سری مبلمان و لوازم خانگی نیست ، بلکه از سیستم های مدولار تشکیل شده است که باید از منطق ساخت پیروی کنند. اگر طرح واضح نباشد یا از برخی پارامترهای معقول و منطقی ساختمان پیروی نکند ، می تواند بین معمار و تولید کننده مبلمان درگیری ایجاد کند.
بنابراین ، نقشه ها باید با وسیله ای که در پروژه گنجانده می شود از نظر مدولار مطابقت داشته باشد.
یک مدول استاندارد از عناصر زیر تشکیل شده است:
مدول پایین: ۱ زیر / ۱ پشت / ۲ طرف / ۱ قفسه / ۱ یا ۲ لولا درب / پایه / قاب
مدول بالا: ۱ پایین / ۱ پشت / ۲ طرف / ۱ بالا / ۱ قفسه / ۱ یا ۲ درب / لولا قاب
مدول بدنه: ۱ پایین / ۱ پشت / ۲ طرف / ۱ بالا / سری قفسه ها و دربها / پایه
برای جلوگیری از مشکلات ، طراحی مدولار انجام می شود زیرابه هیچ وجه نمی توان هیچ وسیله ای را به اشتباه جای دیگری قرار داد. برای جلوگیری از قرار دادن وسایل در بین دو مدول ، لوازم باید در یک سیستم مدولار با طراحی مناسب قرار گیرند. به عنوان مثال ، شما نمی توانید ماشین ظرفشویی ، اجاق گاز یا آشپزخانه را بین دو مدول قرار دهید. اگر این کار انجام شود ، جای دیگری برای قرار دادن آنها نخواهید داشت و این امر نصب سایر عناصر مانند لوله کشی و لوله های برق را دشوارتر می کند.
درک این نکته ضروری است که هرچه دفعات بیشتری اندازه گیری دقیق و طراحی مدولار را تکرار کنید ، ساخت و نصب کابینت ها و طراحی دکوراسیون آسان تر خواهد بود. استاندارد سازی اندازه گیری ها ۱۰۰٪ مربوط به هزینه ای است که پروژه نهایی خواهد داشت و در واقع تفاوت بین پروژه ای قابل انجام و غیر قابل انجام است.
ابعاد استاندارد
اندازه گیری ها همیشه مربوط به لوازم خانگی و در بعضی موارد با سخت افزار موجود در بازار و با اندازه گیری هایی است که از قبل متناسب با مبلمان آشپزخانه طراحی شده اند.
عرض
عرض استاندارد یک مدول متغیر است و به کاربردی که هر مدول دارد بستگی دارد. معمولاً در اندازه های ۳۰ سانتی متر ، ۴۵ سانتی متر ، ۵۰ سانتی متر ، ۶۰ سانتی متر ، ۷۵ سانتی متر ، ۸۰ سانتی متر ، ۹۰ سانتی متر ، ۱۰۰ سانتی متر وجود دارند – همه اندازه گیری ها از لبه بیرونی در نظر گرفته می شوند.
عمق
عمق استاندارد مدول های پایه ۶۰ سانتی متر است. این اندازه گیری در نظر می گیرد که عرض دو طرف ۵۸ سانتی متر است و ۱.۸ سانتی متر دیگر به عرض درب می افزاید. پیشخوان همیشه باید از اندازه عمق آن فراتر رود تا اگر چیزی روی پیشخوان ریخته شد ، مایع مستقیماً روی چوب نریزد. عمق مدول ممکن است برای فضاهایی که شامل لوازم خانگی نیستند کاهش یابد. با این حال ، توصیه نمی شود که عمق را کاهش دهید .
در مورد مدول های بالایی دو اندازه مختلف برای کار وجود دارد: ۳۰ سانتی متر یا ۳۵ سانتی متر ، هر دو اهداف مختلفی را در نظر دارند. هنگام استفاده از طرح مایکروفر داخلی لازم است به یاد داشته باشید که قسمت پایین آن باید حداقل ۳۵ سانتی متر باشد تا فضای اضافی ایجاد شود.
برای بدنه ، استفاده از همان عمق پایه ، ایده آل ۶۰ سانتی متر توصیه می شود. هنگام در نظر گرفتن اجاق گاز ، باید عمق آن دقیقاً ۶۰ سانتی متر باشد. مهم است که به خاطر داشته باشید که اجاق به فضایی حدود ۱۰ سانتی متر تا سقف نیاز دارد تا گرما در پشت آزاد شود.
قد
برای مدولهای پایه ، ارتفاع از کف تا آشپزخانه به طور کلی ۹۰ سانتی متر است. مدول ها به دلیل رطوبت هرگز نباید مستقیم با کف تماس داشته باشندو می بایست فضای اختصاص یافته بین ۱۰ سانتی متر و ۱۵ سانتی متر باشد. مجموعه ای از پایه های قابل تنظیم در بازار وجود دارد.
در مورد مدول های فوقانی ، این موارد به دیوار لنگر می اندازند و باید در ارتفاع ۱.۴۰ – ۱.۵۰ متر از کف قرار گیرند. این اندازه گیری ۱۰۰٪ مربوط به عمق ماژول پایه است. هرچه عمق پایه کمتر باشد ، ارتفاع توصیه شده مدول های بالاتر نیز بیشتر خواهد بود.
قفسه بندی و درب
متریال اصلی مورد استفاده در ساخت و اجرا کابینت های آشپزخانه است که از متریال های کاربردی برای ساخت قفسه و درب نیز استفاده می شود. زیرا طول عمر آن بیشتر از خود آشپزخانه است و از ۱۰ تا ۱۵ سال متغیر است. می توانید طرحی را ایجاد کنید که ضمن حفظ ساختارها ، فقط دربها را تغییر دهد. به این ترتیب می توانید با هزینه کمتری ظاهر آشپزخانه را به روز کنید.
میزهای پیشخوان
انواع مختلفی از مواد برای میزهای پیشخوان وجود دارد. بیشترین موارد استفاده شده عبارتند از:
ورق
سنگ: انواع متداول کوارتز ، گرانیت و سنگ مرمر است
سایر موارد: موادی که به طور کلی از ترکیبی مانند اکریلیک بدست می آیند
ترندهای به روز فعلی نشان می دهد که سنگها و محصولات اکریلیک محبوبیت بیشتری دارند.
تخته های بیس
در این قسمت از کابینت ، بهتر است محصولی با مقاومت بیشتر در برابر رطوبت مانند تخته سه لا با روکش لمینت داشته باشید. گزینه دیگر افزودن اکسسوری های فلزی یا پلاستیکی ساخته شده است.
ترندها
گزینه های بی شماری برای طراحی و اجرای آشپزخانه در دسترس است. ترکیبی از رنگ و اشکال در هر متریال دلخواه (ملامین ، سرامیک ، دستگیره ، لوازم خانگی و …) موجود است.. بنابراین ، از نظر سلیقه ، گوش دادن و درک مشتری مهم است تا مشخص شود کدام سبک و تصویر برای آشپزخانه او بهتر است.
تحریریه دکوبوم
منبع: آرک دیلی
هیچ نظرات