مراحل نقاشی ساختمان براساس اولویت بندی به طور مختصر:
-۱تمیز کردن سطوح ۲-اجرای روغن الیف 3- اجرای بتونه ۴- پوست زنی (سمباده زنی) ۵- آستر اولیه ۶- لکه گیری ۷- سمباده کاری مجدد ۸- آستر دوم ۹- آستر سوم 10- رنگ رویه
محاسبه میران رنگ مورد نیاز برای ساختمان ضروری می باشد. به یاد داشته باشید که میزان رنگ رابطه مستقیمی با جنس و نوع رنگ انتخابی دارد اما به صورت کلی و با استفاده از تجربیات افراد متخصص هر کیلوگرم رنگ روغن یا اکریلیک سطحی معادل ۶-۴ مترمربع و هر کیلو رنگ پلاستیک بین ۸-۶ مترمربع را پوشش میدهد.
اگر تصمیم گرفته اید خودتان قلم مو را بردارید و در کنار دوستان یا اعضای خانواده به کار نقاشی ساختمان بپردازید، ابتدا تمام وسایل اتاق را جمع کنید تابلوها را بردارید و پنجرهها را باز کنید. با یک برس دسته بلند سقف و دیوارها را گردگیری کنید. اگر رنگ دیوارها قابل شست وشو است محلول آب ولرم و صابون و مقدار کمی مایع سفید کننده را با اسفنج روی دیوار بکشید و با دستمال تمیز پاک کنید. هر بار قسمت کوچکی از دیوار را تمیز کنید (حداکثر نیم متر مربع). مرز بین دو قسمت تمیز شده را نیز هر بار تمیز کنید تا لکه به جا نماند.
پس از این مرحله نوبت گرفتن لکههای احتمالی سطوح است. برای این کار شما به مقداری گچ درزگیری کناف یا گچ کشته و یک عدد کاردک نیاز دارید که همه در ابزار فروشیها یافت میشوند.
گچ کشته را کف دست بگیرید و با کاردک آن را روی لکهها و افتادگیهای گچی دیوار بمالید. سطح را در پایان هر لکه گیری کاملا صاف کنید؛ چرا که اگر گچ خشک شود کندن آن بسیار مشکل خواهد بود. وقتی کلیه سطوح لکه گیری شدند میتوانید از یک سمباته نرم برای صیقل ناصافیهای احتمالی استفاده کنید.
۳: آماده سازی رنگ:
اگر تصمیم دارید رنگ روغنی به کار ببرید از باز بودن کامل پنجرهها مطمئن شوید؛ چرا که تینر افزوده شده به رنگ روغن بوی بسیار نامطبوع و ماندگاری دارد. دیوارهای اتاقها بهتر است با رنگ پلاستیک رنگ شوند، اما اگر بچه کوچکتان از دیوارها به عنوان دفترچه نقاشی استفاده میکند، رنگ روغن گزینه مناسب تری است.
پس از انتخاب نوع، جنس و رنگ دلخواه نوبت به آماده سازی رنگ میشود. رنگ را در یک ظرف جداگانه ریخته و بنا به دستورالعمل آن، آن را روان کنید. فراموش نکنید که رنگ خوب و یکنواخت مخلوط شده باشد، غلظت آن کافی بوده و در هر مرتبه رنگآمیزی، جهت حرکت قلم مو یا غلتک یکسان باشد؛ نه اینکه یک قلم از بالا به پایین و قلم بعدی از چپ به راست حرکت کند. برای پوشش بهتر، یک دست رنگ از یک جهت و دست بعدی عمود بر آن اجرا میشود.
۴: از کجا شروع کنیم؟
اولین قدم: سقف
بهترین کار این است که کار نقاشی سقف را قبل از رنگآمیزی دیوارها انجام دهید. سانتوس برای این کار به جای قلم مو از غلتک رنگ با دسته قابل تنظیم استفاده میکند (که اکنون در فروشگاههای رنگ و ابزار ایران نیز موجود است) و دو دست رنگ به سقف میزند که دست اول در جهت تابش نور منبع اصلی نور اتاق، مانند پنجره و دست دوم عمود بر جهت این نور است (با قلم مو نیز جهت رنگآمیزی باید به همین صورت باشد). عدهای از تولیدکنندگان رنگ، رنگ سفید را با ترکیبی تولید میکنند که هنگام نقاشی صورتی یا آبی است؛ اما پس از خشک شدن سفید میشود. این رنگها به خصوص برای نقاشان تازه کار بسیار کارآمد هستند، زیرا به آنها کمک میکنند تا در زمان نقاشی یک سطح سفید، کاملا از پوشیده شدن تمام سطح از رنگ مطمئن شوند.
اگر سقف منزل شما بافت دارد، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد رنگ بیشتری نیاز خواهید داشت.پیشنهاد میکنیم که برای چنین سقفی از غلطک ابری استفاده کنید تا پوشش یکنواخت تری داشته باشید: به این ترتیب شما با صرف انرژی کمتر، رنگ بیشتری به سطح موردنظر خواهید زد.
دومین قدم: درها چگونه رنگ میشوند؟
هرچند بیشتر معمول است که قبل از رنگآمیزی یک در، آن را از چهارچوب خارج کنند؛ میتوان آن را در جای خود هم رنگ کرد. به این ترتیب شما میتوانید تمام اطراف آن را یکباره رنگ کنید و نیازی به نصب مجدد آن هم نخواهد بود. اما قبل از شروع کار باید دستگیرهها و قسمتهای فلزی دیگر مانند ذرهبین، جای کلید و.. را از در جدا کنید و لولاها را با یک ماده مناسب مانند دو- سه لایه چسب میسکیت (چسبی با پایه آمونیاک که با قلم موی نقاشی روی محل موردنظر مالیده شده، پس از خشک شدن حالت لاستیکی پیدا کرده و میتوان آن را پس از اتمام کار به راحتی از محل جدا نمود) بپوشانید. سپس از یک بتونه و آستری با پایه روغنی استفاده کنید تا رویه اولیه در را کاملا بپوشاند، سپس حداقل دو دست رنگ براق یا نیمه براق به در بزنید.
قدم سوم: کابینت و مقدمات مهم
هنگام رنگآمیزی کابینت «مقدمات کار، بیش از هر چیز اهمیت دارد.» ابتدا درها و کشوها و و ابزار یراقهای دیگر داخل کابینت مانند سبدهای سیمی را بیرون بیاورید و سطح موردنظر را به خوبی تمیز کنید. نوع رنگ آستری که به کار میبرید به این بستگی دارد که جنس کابینت شما از چوب باشد یا لمینت.
اگر کابینتها قبلا رنگ شده باشند، باید ببینید که این رنگ چه بوده است. اهمیت این نکته در این است که اگر رنگ نهایی قبلی دارای پایه روغنی بوده، اکنون برای بتونه کاری و آستری آن هم باید رنگ روغنی به کار ببرید.
پس از زدن رنگ آستری مناسب، دو یا سه دست از رنگ موردنظر خود را به سطوح بزنید تا مطمئن شوید که رنگ کابینتها در مقابل استفاده هر روزه دوام خواهد یافت. طبعا هرچه تعداد لایههای رنگ بیشتر باشد، دوام آن هم بیشتر خواهد شد. یک لایه رنگ پس از خشک شدن تنها به ضخامت یک دستمال کاغذی خواهد بود». پیشنهاد میکنیم که برای نتیجه بهتر، رنگ را با غلطک ابری به کابینت بزنید، سپس با یک قلم مو رنگ را پخش کرده و لایهای یکنواخت ایجاد کنید.
مواد افزودنی دکوراتیو که به تازگی به رنگها اضافه میشوند نیز میتوانند امکانات جالبی برای شما ایجاد کنند. برای مثال افزودن مادهای که موجب ترک خوردن رنگ میشود به رنگ قرمز و زدن لایه نهایی قرمز بر روی رنگ پایه خاکستری، جلوه زیبایی ایجاد میکند؛ زیرا ترکهای ایجاد شده در رنگ قرمز موجب میشوند تا رنگ خاکستری زیری نمایان شده و کابینتهای قدیمی جلوه تازهای پیدا کنند.
شومینه هم رنگ میشود
ابتدا باید آجرها را کاملا تمیز کنید. برای این کار از یک برس سیمی و یک ماده شوینده بدون کف دارای تریسودیوم فسفات (TSP) استفاده کنید تا دودهها و تیرگیها به خوبی پاک شوند. توصیه میکنیم که پس از این تمیزکاری کامل، دست نگه دارید و شومینه را یک مرتبه دیگر از نظر بگذرانید. شاید تنها چیزی که برای زیبا شدن نیاز داشته، تمیز شدن بوده است و شما دیگر تمایلی به رنگ کردن آن نداشته باشید.
در غیر این صورت، پس از این که آجرها تمیز و خشک شدند، یک دست رنگ آستری به آنها بزنید.رنگ آستری با مواد پوشاننده لکه را توصیه میکنیم تا هر لکه دوده را نیز بپوشاند. هنگام انتخاب رنگ توجه کنید که هرقدر براقی رنگ بیشتر باشد، بیشتر در مقابل دوده مقاومت میکند. رنگهای پر جلا یا نیمه براق را توصیه میکنیم. برای رنگآمیزی قطعات فلزی میتوانید از رنگهای مقاوم در برابر حرارت نیز استفاده کنید؛ اما فراموش نکنید که به هیچ وجه داخل شومینه را رنگ نکنید.
تحریریه دکوبوم
منبع: decoboom
هیچ نظرات