زمینه های معماری و طراحی داخلی همیشه در هر پروژه بهم پیوسته هستند. بسیاری از معماران معماری را دنبال می کنند اما بعداً به عنوان طراحان داخلی فعالیت می کنند هر دو این رشته ها در عین شباهت های زیادی که دارند ، اما در زمینه کار ، مقیاس پروژه ها و کاربردهای متریال تفاوت های زیادی دارند از این رو ، یادگیری و کسب دانش برای برخی از مباحث طراحی داخلی حتی پس از اتمام تحصیلات معماری نیز بسیار مهم است و در افراد غیر معمار اهمیت بیشتری دارد و یادگیری و زمان بیشتری را نیاز خواهد داشت در ادامه با موارد مورد نیاز و ضروری برای معماران و افراد علاقه مند به طراحی داخلی با دکوبوم همراه باشید….
۱-یادگیری اصول
یکی از اولین چیزهایی که مشتاقان طراحی داخلی باید بدانند ، اصول طراحی است این اصول حتی در مورد آموزش های پایه طراحی داخلی به عنوان رهنمودهای اساسی برای طراحی محسوب می شوند.
تعادل ، ریتم ، هارمونی ، تأکید ، تناسب و مقیاس پنج اصلی است که هر طراح باید آنها را بشناسد، با آنها آشنا شود و آنها را در پروژه های خود به کار برده و تمرین کند.
موارد دیگر طراحی داخلی عبارتند از: فضا، نور ، فرم، خط، رنگ، بافت و الگو که این اصول مهم هستند و مهم نیست که طراح داخلی چه نوع پروژه ای را کار می کند به کارگیری این اصول به کیفیت طراحی قطعا کمک خواهد کرد.
۲- جزئیات مهم هستند!
یکی از موارد کلیدی در طراحی داخلی توجه به جزئیات است. مقیاس طراحی داخلی کوچکتر از معماری است از آن جا که معماران روی پوسته بیرونی و طراحان داخلی در پوسته داخلی فضا کار می کنند و پوسته داخلی هنگام کار بر روی جزئیات هر یک از متریال ها ، ساختار مبلمان و اکسسوری ها چالش برانگیز می شود. توجه به جزئیات و نگاه تیزبینانه به همه دیتیل ها از ویژگی های ضروری برای یک طراح داخلی است.
۳-مقیاس کوچکتر اما دامنه بزرگتر
همانطور که قبلاً ذکر شد مقیاس طراحی داخلی نسبتاً کمتر از معماری است، اما برای مثال اگر به عنوان معمار یک خانه سه طبقه طراحی کرده باشید ، به عنوان طراح داخلی کار بسیار بیشتری برای هر یک از طبقات خانه، تم های رنگی، انتخاب مواد، ترکیبات بافت و مبلمان ارگونومیک متناسب با سبک زندگی و نیاز های کاربران خواهید داشت.
کار در مقیاس های کوچکتر تمرکز بر عملکرد هر فضای زندگی را نیاز دارد. کاربر مهمترین عاملی است که هر پروژه طراحی داخلی را هدایت می کند و عملکرد در این پروژه های در مقیاس کوچکتر چیزی است که باید بیشترین تمرکز را داشته باشد.
۴-یادگیری متریال ها
متریال ها در هر پروژه طراحی داخلی جایگاه بسیار قابل توجهی دارند. با این حال ، معماران از قبل به دانش متریال مجهز هستند ، اما این متریال ها با مواردی که در فضاهای داخلی استفاده می شوند متفاوت است. مصالح معماری معمولاً از موادی مانند چوب ، بتن ، سنگ ، شیشه و فولاد تشکیل شده است. اینها متداول ترین مصالحی هستند که در پوسته بیرونی ساختمان توسط معماران استفاده می شود. اما وقتی صحبت از طراحی داخلی می شود ، لیست کاملی از مواد مختلف برای پوسته داخلی وجود دارد. این متریال ها شامل تخته سه لا ، رنگ ، گرانیت ، سنگ مرمر ، شیشه ، روکش ، سرامیک ، پارچه ، مبلمان یا لوازم داخلی ، کاغذ دیواری و موارد دیگر می باشند.
۵- منسوجات بسیار مهم است.
وقتی در دکوراسیون نوبت به پارچه می رسد ، می تواند در هر فضایی شگفتی ایجاد کند متریال های نساجی به دلیل قابلیت ضریب انعطاف پذیری می توانند درعناصر زیادی مانند پارتیشن ، سقف ، فرش ، مبلمان و حتی نرده های راه پله با رنگ های مختلف به کار رفته و نشاط جالبی به فضاها بخشد از این رو ، استفاده از پارچه و منسوجات تقریباً در هر فضایی یک عنصر طراحی مهم است.
۶- رنگ حیاتی است
از موضوعات مهم دیگر برای یادگیری طراحی داخلی وجود دارد آموختن رنگ ها و نحوه کار با رنگ هاست معماران نیز تمایل دارند از رنگ ها در پروژه های معماری استفاده کنند اما وقتی صحبت از فضای داخلی می شود تعداد اشیا مرتبط با رنگها افزایش می یابد. پروژه های معماری به دلیل متریال های محدودی که این رشته در مقایسه با پروژه های طراحی داخلی ارائه می دهد ، طیف گسترده ای از انتخاب رنگ ندارند اما در فضای داخلی رنگ نقش کلیدی و طیف وسیع تری دارد.
۷-کار بر روی گرافیک و تصاویر بصری
طراحان داخلی باید درجلوه های بصری و گرافیک تبحر و دانش کافی داشته باشند. فضاهای خرده فروشی ، خدماتی و فضاهای تجاری به گرافیک بصری خوبی در این دنیای مدرن نیاز دارند از لوگوها گرفته تا نمادها و نشانه گذاری های داخلی جنبه ای عالی برای تکمیل ویژگی های هر فضای داخلی هستند.
۸-روشنایی و سایر خدمات
نورپردازی جنبه مهمی از طراحی داخلی است زیرا باعث افزایش جذابیت زیبایی و ایجاد روحیه در فضای زندگی می شود وسایل روشنایی که یک اتاق را روشن می کنند علاوه بر سبک دادن به دکوراسیون داخلی ، محیطی امن و راحت ایجاد می کنند نور از عناصر اصلی برای جلوه دادن به فضای داخلی است و آن را به ترکیبی بی نظیر از عملکرد و سبک تبدیل می کند همینطور علاوه بر بازی در نقش عملکردی ، فضای بصری پویایی ایجاد می کند.
سایر خدمات مانند تهویه، گرمایش و تهویه مطبوع و لوله کشی با طراحی یک فضای زندگی در ارتباط هستند به عنوان یک طراح داخلی باید هنگام برنامه ریزی فضاها از تمام این جنبه ها مراقبت شود.
۹-قوانین و کدهای محلی
یادگیری در مورد کدهای لوله کشی ، برق و دیوارهای باربر ممکن است هیجان انگیز نباشد ، اما لازم است. آگاهی از چنین مواردی به طراحان داخلی مزیت و قابلیت می دهد ضمن اینکه این قوانین و دستورالعمل های تشکیل شده توسط مناطق مربوطه برای کسب مجوز ها و طراحی متناسب لازم هستند زیرا هرگونه انکار این قوانین می تواند منجر به اقدامات قانونی بیشتر و ایجاد خسارت مانند حوادث آتش سوزی و .. شود.
۱۰-دانستن تفاوت بین طراح و دکوراتور
بسیاری از افرادی که تبحر خوبی در متریال ، منسوجات و رنگ دارند به اشتباه طراح شناخته می شوند اما تفاوت یک دکوراتور با یک طراح داخلی چیست؟
دلایلی وجود دارد که انجام پروژه های طراحی داخلی به مدرک تحصیلی نیاز داردتنها تفاوت بین دکوراتور و طراح در آموزش است در طول تحصیلات آکادمیک ، بسیاری از اصول مانند برنامه ریزی فضا ، متریال ، ساختار ، تناسبات ، ارگونومی ، مقیاس ها ، جزئیات ،اکسسوری ها، رنگ ، بافت ها و الگوها آموزش داده می شود و با دیدگاه سلیقه و هنر یک دکوراتور امری متفاوت است.
در افزایش تعداد روزافزون طراحان داخلی ، وقتی معماران به عنوان طراحان داخلی کار می کنند ، می تواند ادغام با شکوه بینشی از هر دو زمینه باشد و چنین ترکیبی می تواند در مورد هر پروژه ای شگفت آور باشد اما در حالت کلی چه برای معماران و چه برای افراد غیر معمار، آموزش اولین قدم برای شروع و بعد تمرین و کسب مهارت بهترین راهکار برای کسب تجربه است.
تحریریه دکوبوم- غزاله عزالدین
منبع: re-thinkingthefuture
هیچ نظرات