نقش رنگ ها در طراحی داخلی

رنگ یک زبان بصری بین المللی است که همه چیز را درک می کند زمانی که شما در حال تلاش برای برقراری ارتباط یا انتقال احساسی از طریق طراحی داخلی هستید، هیچ راهی بهتر از این نیست که از رنگ ها استفاده کنید. برای انجام این کار باید بدانید که رنگ ها چگونه رفتار می کنند، چگونه برشخصیت اثرگذار هستند و چگونه ویژگی های رفتاری را تحت تاثیر قرار می دهند.

نقش رنگ ها در طراحی داخلی

همه رنگ ها با تغییر در تنالیته های متفاوت و در ترکیب با سایر رنگ ها می توانند ماهیت خود را تغییر دهند در واقع برای انتخاب یک رنگ تنها معیار قرار دادن یک عنصر خاص طراحی داخلی کافی نیست زیرا شما بایستی موارد بیشتری را مدنظر قرار دهید رنگ های شاد و روشن حال و هوای فضا را تغییر می دهند در واقع به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت که این رنگ ها اتاق ها را بزرگتر و روشن تر نشان می دهند در حالیکه رنگ های تیره پیچیده و گرم هستند و اتاق ها را کوچکتر جلوه گر می سازند.

رنگها اساسا به سه طریق رفتار می کنند آنها می توانند فعال، غیرفعال یا خنثی باشند. رنگ های خنثی شامل سیاه و سفید، خاکستری و قهوه ای و … است و این رنگ ها اغلب برای ایجاد تعادل در دکوراسیون استفاده می شوند.

نقش رنگ ها در طراحی داخلی

بسته به رنگ مورد استفاده، یک محیط می تواند باز و گشوده و یا محصور به نظر برسد در واقع می توان گفت اگر دکوراسیون یک فضا که از نظر رنگی ویژگی های جذب کننده را دارا نمی باشد ممکن است دچار اشتباهات انتخاب رنگ و تناقضات رنگی و یا استفاده از رنگ های بسیار خنثی و یکنواخت باشد در حالی که ترکیبی فوق العاده از ویژگی های رنگی و به کار گیری تناژها، کنتراست های متناسب و یا گاهی با تضاد زیاد با ایجاد الگوهای بصری فضا را جذاب و تعادل بصری بیشتری را برقرار نماید.

نقش رنگ ها در طراحی داخلی

رنگهایی که در طراحی داخلی و دکوراسیون استفاده می کنید بر فضای ایجاد شده قطعا تاثیر گذار بوده و  باید قبل از اینکه رنگ ها را انتخاب کنید به درستی آنها را ارزیابی نمایید. برای مثال یک اتاق خواب به دلیل نیاز به آرامش به رنگ های آرام و اتاق نشیمن به دلیل حوزه ای برای فعالیت های خانواده و کانون معاشرت ها باید هیجان انگیز و انرژی بخش باشد.

هنگام انتخاب یک پالت رنگی برای دکوراسیون یک اتاق، عوامل متعددی را باید در نظر گرفت. اول از همه، کاربرد و عملکرد موثر فضاست که در اولویت می باشد برای مثال اگر حیوانات خانگی یا کودک در منزل دارید بهتر است از رنگ هایی مانند سفید که آلودگی را بیش از سایر رنگ ها می پذیرند صرف نظر کنید.

نکته دیگر توجه به رنگهایی است که انتخاب میکنید که بایستی رنگ ها در هماهنگی یا کنتراست باشد بنابراین لازم است تصمیم بگیرید که تمایل به داشتن دکوراسیونی هماهنگ و آرامش بخش و یا برعکس  خواستار دکوراسیونی متضاد و پویا هستید و توجه کنید که هنگام انتخاب تناژ های رنگی و سایه ها مراقب باشید و در انتخاب آن ها زیاده روی نکنید.

از موارد مهم و در اولویت  دیگر شناخت رنگ هاست و اینکه که رنگ ها کجا کار می کنند. به عنوان مثال، چون نارنجی یک رنگ پر انرژی است و رنگ زرد رنگی دعوت کننده محسوب می شود این دو رنگ هر دو گزینه عالی برای منطقه ورودی هستند. آبی آرامش بخش و ملایم است و اغلب در اتاق خواب و حمام استفاده می شود و یا بنفش غنی، دراماتیک و پیچیده است و اگر شما در حال تلاش برای ایجاد محیط های رسمی تر هستید، می توانید از این رنگ در دکوراسیون اتاق های نشیمن و حتی اتاق غذاخوری استفاده کنید از طرف دیگر  رنگ سبز می تواند اتاق خواب و یا در آشپزخانه به دلیل طراوت آن شگفت انگیز و گزینه مناسبی باشد.

قرمز رنگی تحریک کننده است و باید در حوزه های کوچک تر استفاده شود، درست مثل سیاه که بهتر است آن ها را فقط به عنوان رنگی برای تاکید در مناطقی برای ایجاد کنتراست یا نقاط کانونی استفاده نمایید. رنگ های زمستانی مانند قرمز مایل به قهوه ای نیز گرما و آرامش بخش هستند.

در واقع با شناخت رنگ ها و ویژگی های آن ها و همینطور قوانین ترکیب آن ها کنار هم می توانید دکوراسیونی زیبا برای متعادل سازی فضا و احساسات کاربران ایجاد نمایید.

تحریریه دکوبوم

منبع: homedit

امتیاز دهید post

۱ نظر

  • ali alabbas آبان ۱۵, ۱۳۹۹ در ۱۰:۲۱

    ممنونم از مقاله مفید شما
    هیچ رنگی بدون نور معنا ندارد.

    پاسخ

نظر خود را به اشتراک بگذارید

6081 بازدید

داغ ترین مطالب هفته

    آخرین اخبار دکوراسیون

      ویدیو های دکوراسیون داخلی

        دکوراسیون آشپزخانه

          چیدمان و دکوراسیون پذیرایی

            خلاقیت در طراحی و دکوراسیون

              کانال دکوراسیون کانال تلگرام دکوبوم