نشیمنهای امروزی، قلب خانه به شمار میروند و بیشترین استفاده را در مقایسه با دیگر فضاها دارند. خوشامدگویی و پذیرایی از مهمان، ارتباط میان اعضای خانواده، استراحت و تفریح در این فضاها انجام میگیرد. دکوراسیون پذیرایی مدرن باید بر اساس این کاربردها، و ملاحظاتی چون اصول طراحی داخلی مدرن و ۹ ترفند مهم، صورت گیرد. همچنین میتوان ۵ نکته را از ۱۰ نمونه عکس اتاق نشیمن شیک که اینجا آورده شدهاند، آموخت.
دسترسی سریع
اصول اولیه و ضروری برای دکوراسیون پذیرایی مدرن
سبک دکوراسیون مدرن، از جنبش هنر معاصر که اواسط قرن ۲۰ میلادی آغاز شد، الهام میگیرد. در این سبک بر سادگی، رویکرد مینیمالیستی و کارکرد اجزای فضا (بهجای زیبایی آنها)، تمرکز میشود. خطوط صاف، اشکال هندسی ساده و نور طبیعی حداکثری، از ویژگیهای آن هستند.
کالیته رنگی خنثی و مونوکروم
استفاده از رنگهای خنثی در طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن مدرن، ضرورت ندارد، ولی بهشدت رایج است و تقریبا یک اصل به شمار میآید. این رنگها شامل انواع قهوهای، سفید، خاکستری، کرم، بژ و … میشوند.
رنگهای متنوع و متضاد نیز در دکوراسیون پذیرایی مدرن، جذاب هستند؛ اما ترکیب رنگ مونوکروم (تکرنگ)، هماهنگی بیشتری با دکوراسیون داخلی مدرن دارد. احتمالا تعداد زیادی عکس اتاق نشیمن شیک با ترکیبهای مونوکروم سفید و خاکستری یا قهوهای و کرم دیده باشید؛ زیرا این ترکیبها بسیار محبوبیت دارند.

نور طبیعی حداکثری
در سبک طراحی داخلی مدرن، پنجرهها معمولا ساده و بزرگ طراحی میشوند تا بیشترین میزان آفتاب به داخل راه پیدا کند. همچنین چیدمان فضا تا حدودی باز و خلوت است. بدین ترتیب، نور بهراحتی در فضا پراکنده میشود و فضا را روشن نگه میدارد. استفاده از آینههای بزرگ یا اثاثیه با سطوح براق، روش دیگری برای بازتاب هرچه بیشتر نور در فضا است. لامپها و نورهای مصنوعی نیز گاه با رنگ و حرارت شبیه به نور طبیعی انتخاب میشوند.
سبک مینیمالیستی
در این سبک، فضا تا حد ممکن خلوت نگه داشته میشود و شلوغی به حداقل میرسد. فقط اثاثیه واقعا کاربردی و لازم در فضا قرار میگیرند. سادگی و تقارن، اهمیت دارد.
برجستهسازی در دکوراسیون پذیرایی مدرن
در سبک مدرن، معمولا فقط یک یا دو مورد از اشیای داخل اتاق، از رنگ، شکل یا نوری برخوردار هستند که کاملا با دیگر اجزا متفاوت است. با این کار، یک نقطه تمرکز بصری ایجاد میشود که کسلکنندگی فضا را از بین میبرد. همچنین حس و شخصیت خاصی به فضا بخشیده میشود.
این شیء میتواند یک میز قهوهخوری جذاب یا لامپی با طرح هنری، یا رنگ تندی (مانند قرمز و زرد) باشد که در قسمتهای جزئی از دیوار و سقف به کار رفته است. در ادامه در عکس اتاق نشیمن شیک شماره ۲، خواهید دید که از صندلی زرد و چراغ تاکیدی برای برجستهسازی استفاده شده است.

مقایسه دکوراسیون داخلی مدرن، کلاسیک و … : کدام یک برای پذیرایی بهتر است؟
برخلاف دکوراسیون داخلی مدرن، سبک کلاسیک با ویژگیهایی چون شلوغی فضا، دکورهای ظریف و پرجزئیات، اثاثیه چوبی، رنگهای متنوع، خطوط منحنی و سطوح پیچیده شناخته میشود. لوستر، طاقچه، آینهکاری، الگوهای گلدار، راهراه و … در طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن کلاسیک، رواج دارند. طراحی داخلی کلاسیک برای افرادی مناسب است که میخواهند پلی به گذشته بزنند، فضای لوکسی داشته باشد و ثروت خود را به نمایش بگذارند.
سبک کلاسیک رسمیتر است و هزینه بیشتری در مقایسه با دکوراسیون پذیرایی مدرن دارد. اگر علاقه دارید که صنایعدستی، آثار هنری قدیمی، مجسمههای مشاهیر و … را به نمایش بگذارید، این سبک برای شما مناسب خواهد بود. اگر فضای خلوت و کارآمد با دسترسی سریع میخواهید، سبک کلاسیک برای شما مناسب نیست و باید مدرن را انتخاب کنید.

سبکهای معاصر و نیمه قرنی، به دلیل شباهت به سبک مدرن، برای دکوراسیون پذیرایی ساده و شیک مناسب هستند. سبک گذار، ترکیبی از سبکهای کلاسیک و مدرن به شمار میرود و مزایای هر دو را دارد. سبک اکلکتیک، یک سبک آزاد با ترکیبی از سبکهای مختلف است. سبکهای جاپاندی، اسکاندیناوی و ساحلی نیز بسیاری از مزایای طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن مدرن را در خود دارند.
۱۰ عکس اتاق نشیمن شیک و مثالزدنی مدرن با توضیحات
آنچه با مقایسه این ۱۰ نمونه اتاق نشیمن کوچک و بزرگ، فورا متوجه میشوید، امکان اعمال خلاقیت و تنوع بالا در سبک طراحی مدرن است. علیرغم قواعد سادگی، خلوتی و کارآمدی، طراحان این ۱۰ عکس اتاق نشیمن شیک توانستهاند جذابیت بالایی را رقم بزنند و به هر اتاق، شخصیت ویژهای ببخشند.

دکوراسیون داخلی نشیمن اول، نسبتا ساده، مدرن و دلنشین است و کالیته رنگی قهواه ای استفاده شده است.

نشیمن دوم دارای سقف شیروانی بلند است و مبلمان انتخاب شده کاملا مدرن است.

نشیمن سوم دارای سقف منحصر بفردی است که فضای کل نشیمن را از حالت بی رنگی خارج می کند. لوستر بزرگی که در وسط نشیمن وصل شده است، یکی از گزینه های جالب در این نشیمن است.

فضای نشیمن چهارم مدرن، ساده و عادی است. انتخاب کاناپه و پرده ی سیاه رنگ، با رنگ سفید فضا، تناقض جذابی ایجاد نموده است. استفاده از رنگ های متضاد مانند سفید و سیاه همواره یکی از ترفندهای دکوراسیون است.

دکوراسیون داخلی نشیمن پنجم، مدرن و ساده است و مبلمان نیز ساده و مدرن است.تابلو نقاشی های استفاده شده در فضا نیز در راستای رعایت سبک مدرن است.

نشیمن ششم دارای نور طبیعی فوق العاده است و این به دلیل پنجره های بزرگی است که در فضا وجود دارند. مبلمان انتخاب شده برای این نشیمن خاص و منحصربفرد است و سبب خاص شدن این نشیمن شده اند.

نشیمن هفتم دارای دکوراسیون مدرن و نسبتا تاریک است که متناسب با سلیقه ی کارفرما طراحی و دکور شده است. وقتی نور طبیعی خوب در فضا وجود داشته باشد استفاده از مبلمان و دکوره تیره سبب ایجاد فضایی دلنشین خواهد شد.

نشیمن هشتم ترکیب رنگ های سفید و کرم برخواسته از چوب است و به سبک مدرن طراحی شده است.

دکوراسیون نشیمن نهم زنده و پر انرژی است. استفاده از رنگ های زرد در مبلمان، کرم و قهوه ای سبب ایجاد جریان انرژی در فضا خواهد شد.

دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن دهم ساده است و کالیته های رنگی متفاوتی در فضا استفاده شده است.
درسهایی که میتوان از ۱۰ نمونه بالا آموخت
نمونههای بالا، الگوهای خوبی برای الهام گرفتن هستند. خلوتی فضا بهخوبی در آنها رعایت شده است و نحوه دکوراسیون داخلی مدرن، اصولی بوده است. راحتی فضا در همه آنها رعایت شده، و در بیشتر آنها، بافتهای غنی و مناسبی به کار رفته است. ۵ نکته مهم دیگر درباره این نمونهها وجود دارد.
رنگ تاکیدی زرد
نقطه اشتراکی که در بیشتر نمونههای بالا وجود دارد، استفاده از رنگ تاکیدی زرد بهصورت جزئی در پسزمینههای خنثی است. رنگ زرد، مزایای فراوانی برای دکوراسیون پذیرایی مدرن دارد. همانطور که در عکس اتاق نشیمن شیک شماره ۶ مشاهده میکنید، حتی استفاده بسیار کم از زرد، میزان انرژی و هیجان اتاق را بهشدت افزایش میدهد. فقط کافی است این اتاق را بدون عسلیهای طلاییرنگ تصور کنید و سردی جو فضا را متوجه شوید.
زرد، به رنگ آفتاب یا نور طبیعی خورشید بسیار نزدیک است و به نحوی، طبیعت را هرچه بیشتر به داخل پذیرایی راه میدهد که با اصول طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن مدرن همخوانی دارد. رنگ زرد، به ترشح هورمون شادی در بدن انسان کمک میکند. در عکس اتاق نشیمن شیک شماره ۹، استفاده بیشتری از زرد به عمل آمده است که شادمانی و پویایی فوقالعادهای را در فضا پراکنده است.

پسزمینه سفید، سیاه و خاکستری
این سه رنگ، درواقع طیفهای مختلف از یک رنگ به شمار میآیند و ترکیب آنها، مونوکروم است. به همین دلیل، در طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن به سبک مدرن، این سه بسیار به کار میروند؛ همانطور که در بیشتر نمونههای بالا واضح است. بهخصوص ترکیب سیاهوسفید، به دلیل تضاد بصری بالایی که دارد، جذاب خواهد بود.
الگوهای ساده و مکرر
اشکال هندسی ساده مانند مربع، دایره، مستطیل و مثلث، سنگ بنای دکوراسیون پذیرایی مدرن در ۱۰ نمونه بالا را تشکیل میدهند. در عکس اتاق نشیمن شیک شماره یک، شاهد یک تابلوی هنری با دایرههای سیاهرنگ خالخال هستید. در تصویر ۳، لوستر، و در تصویر ۱۰، میز مبلمان به شکل دایره ساده هستند. پنجره بزرگ شیروانی در تصویر ۲ نیز مثلثی است.

کف چوبی
با کمی دقت، متوجه میشوید که ۸ مورد از ۱۰ نمونه بالا، از کف چوبی برخوردار هستند. بیشتر کفپوشهای چوبی به رنگ روشن هستند که با دکوراسیون داخلی مدرن، هماهنگی بالایی دارد. رنگ کرم و قهوهای چوب، حس فضا را گرمتر میکند. البته چوب عایق حرارتی است و به حفظ دمای اتاق پذیرایی نیز کمک میکند.
گیاهان و طبیعت
در عکس اتاق نشیمن شیک شماره یک، ۵، ۸ و ۱۰، میبینید که افزودن فقط یک گیاه به فضای نشیمن، چه تحول بزرگی در آن به وجود میآورد. حتی گیاهان کوچک و ساده، ذهن انسان را از فضای خلوت و سرد پذیراییهای مدرن منحرف میسازند و سرزندگی طبیعت را یادآور میشوند.

نظر شما در باره ی دکوراسیون داخلی نشیمن چیست؟ شما برای نشیمن منزل تان، دکوراسیون مدرن را می پسندید و یا به سبک های دیگر مانند کلاسیک علاقه مندید؟
نظرتان در باره ی طرح های بالا چیست؟
۹ توصیه، ایده و ترفند برای طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن
در بخشهای قبل، درباره ۴ اصل و ۵ نکته مهم دکوراسیون داخلی نشیمن مدرن، توضیح داده شد. اگر برای دکوراسیون اتاق نشیمن ایرانی خود به دنبال ایده و الهام هستید، توجه به ۹ نکته زیر نیز خالی از لطف نخواهد بود.
ایجاد گرما و صمیمیت با بافت نرم
اتاقهای پذیرایی مدرن، به دلیل رنگبندی خنثی و استفاده از شیشه، سنگ و فلز، گاه حس و حال سرد و بیروحی پیدا میکنند. یک راهحل برای این مشکل، استفاده از قالیچههایی با بافت ریز و نرم در کفها است که فضا را زیبا میسازند، از کاهش دما جلوگیری میکنند و حس صمیمیت را به ارمغان میآورند. پرده، روبالشی و رومبلی از جنس مخمل یا ابریشم نیز در این راستا مناسب است.
مواد طبیعی در دکوراسیون پذیرایی مدرن
متریال طبیعی و ارگانیک که بهتازگی در پذیراییهای مدرن بسیار به کار میروند، به افزایش میزان آرامش و صمیمیت کمک میکنند. اینها شامل اجزایی از جنس چوب، سنگ و بامبو یا لوازم دکوری همچون گیاهان میشوند.

مدوله سازی یا قطعهبندی
مدوله سازی، یعنی یک اثاثیه یا وسیله دکوری به اجزایی با اندازههای یکسان تقسیم میشود و به این طریق در فضا قرار میگیرد. در طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن مدرن، این تکنیک بهویژه در مورد مبلمان به کار میرود. مبلهای راحتی قطعهبندی شده، به دلیل سبک بودن هر قطعه، بهراحتی قابل جابجایی هستند و امکان تغییر آسان چینش و دکوراسیون را فراهم میکنند. شکل و رنگ این مبلها معمولا ساده و یکپارچه است که با اصول طراحی داخلی مدرن، هماهنگی دارد.
صورتی بزرگسالانه
احتمالا رنگ صورتی ملایم را بهتازگی در بسیاری از نمونههای عکس اتاق نشیمن شیک دیده باشید. البته طیفهای تند از این رنگ بهعنوان رنگ تاکیدی نیز به کار میروند؛ اما اینجا موضوع، طیفهای ملایم صورتی هستند که میتوان آنها را بهطور ناملموس بهعنوان پسزمینه یا در اشیای دکوری استفاده کرد. رنگ صورتی کمرنگ مایل به خاکی یا خاکستری بسیار مناسب است و در کنار سفید و دیگر رنگهای خنثی، اثر شگفتانگیزی خواهد داشت.
بازآفرینی اثاثیه کلاسیک
ممکن است به بعضی از اثاثیه کلاسیک علاقه داشته باشید و بخواهید آنها را در دکور مدرن خود استفاده کنید. در این مواقع، میتوانید مدلهای مدرن از یک اثاثیه که در اصل سنتی هستند را به کار ببرید. برای مثال، با خرید صندلی راک به سبک مدرن، جذابیت دکوراسیون پذیرایی مدرن خود را افزایش خواهید داد.

رنگهای تند
هرچند رنگهای خنثی در پذیراییهای مدرن، بسیار رایج هستند؛ اما بعضی از طراحان از رنگهای تند و پرانرژی نیز بهعنوان پسزمینه استفاده میکنند. در صورت عدم اطمینان، بهتر است از رنگهای تند مانند قرمز، سبز و زرد در طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن پرهیز شود؛ اما استفاده از آنها در صورت احتیاط لازم، بهطورکلی ناممکن نیست.
دیوار گالری و آثار هنری مدرن
میتوانید قسمت خاصی از دیوار پذیرایی را به نصب تابلوهای عکس شخصی یا نقاشی هنری (با سبک مدرن و طرحهای خلوت) اختصاص دهید. میتوانید یک طاقچه چوبی ساده بسازید و بعضی از تابلوها را نیز روی آن بچینید. محل دیوار گالری با انواع لامپ تاکیدی، لوازم دکوری یا رنگ متفاوت، قابلتمایز دادن است.

سقف شیشهای
هیچچیز بیشتر از شیشه، مدرن بودن را نمیرساند. پنجرههای سقفی شیشهای همچنین به دلیل افزایش میزان نور طبیعی، به شکلگیری دکوراسیون پذیرایی مدرن کمک میکنند. آینههای سقفی نیز گاه میتوانند مناسب باشند و با بازتاب عکس اتاق نشیمن شیک شما، فضا را بزرگتر جلوه میدهند و آن را نورانیتر میکنند.
فلزهای تاکیدی
فلز، نماد پیشرفتهای فناوریایی در آیندههای دور است. به دلیل همین حس مدرن بودن، این ماده در طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن استفاده میشود. چراغهای برنجی، گلدانهای فولادی، صندلی آهنی، ظروف مسی و آویزهای برنز، در این زمینه مناسب هستند. ترکیب اینها با اثاثیهای مانند میز و کابینت چوبی، ایده آل خواهد بود.

نمونههای بیشتر از دکوراسیون پذیرایی مدرن





جمعبندی
طراحی داخلی پذیرایی و نشیمن مدرن، ۵ جنبه مهم دارد. نخست باید به ترکیب رنگی و نورپردازی محیط پذیرایی توجه شود. ناحیه نشیمن و غذاخوری، معمولا هر دو داخل پذیرایی هستند و هرکدام، الزامات مخصوص خود را دارند. همچنین دکوراسیون پذیرایی مدرن، یک جنبه کاملا مجزا از آن است که باید جداگانه موردتوجه قرار گیرد. توجه به سلایق و اهداف ساکنان، همیشه باید در اولویت باشد.
تحریریه دکوراسیون داخلی آرل
هیچ نظرات