بازسازی خانه کنج زرد | دفتر طراحی مرز

طبق متن ارائه شده توسط معماران درباره بازسازی خانه کنج زرد : “در خانه بمانید”؛ تنها یک توصیه‌ی پزشکی نبود، بلکه بیانیه‌ای بود برای پذیرش تغییر در نحوه‌ی زیست. حضور بیش از حد معمول در خانه‌ها از طرفی باعث کشف بیش‌تر فضا و پتانسیل‌های آن شد و از طرف دیگر به شکل‌گیری نیازهای جدید فضایی برای کارکردن، مطالعه کردن و … کمک کرد.

نام پروژه: کنج زرد
عملکرد: مسکونی – نوسازی
شرکت، مهندسین مشاور / دفتر طراحی: دفتر طراحی مرز| Edgeoffice
آدرس پروژه: ولنجک، تقاطع امیرآبادی و بیست و چهارم، برج نسیم
زیربنا : ۲۳۰ متر مربع
تاریخ شروع و پایان ساخت: تابستان ۱۳۹۹ – زمستان ۱۳۹۹

   
در پی پندمیک و افزایش مدت زمان زیست در خانه، حس خستگی و دل‌زدگی از فضا به یکی از حس‌های کلیدی ساکنین خانه تبدیل شد و ما در پروژه کنج زرد برطرف کردن این حس نوظهور را تبدیل به چالش کردیم تا از طریق کالبد فیزیکی پاسخی به آن داده باشیم.

چالش طراحی خانه

چالش ما تبیین راه‌حلی برای تطابق با سبک زندگی پساکرونایی و پاسخگویی به نیازهای فضایی کارفرما بود. در راستای جلوگیری از بروز خستگی و یکنواختی که از سپری کردن زمان بیش از پیش در خانه‌ها ناشی می‌شد، گونه‌شناسی حالات مختلف فیزیکی بدن را بررسی و ارتباط آن با مغز انسان را در علم رفتار واکاوی کردیم. از این رو چندین گونه از انواع موقعیت‌های بدن را انتخاب و آن‌ها را در فضاهای اصلی یا بلاتکلیف خانه تبدیل به کالبد فیزیکی کردیم. به تبع این تصمیم، فضاهای جدیدی خلق شد تا ساکنین نیز حس‌های بیش‌تری از قبل تجربه کنند.

رویکرد طراحی و بازسازی خانه کنج زرد

با جانمایی این فضاها و حذف بعضی از جداره‌های قدیمی، سعی در افزایش کیفیت زیست داشتیم و با اضافه کردن عناصر سبز به صورت تجمعی و پراکنده، رویکرد بایوفیلیک را در طراحی داخلی خانه گسترش دادیم تا نگهداری از آنها نیز به عنوان عادات جدید زیستی به سبک زندگی ساکنین اضافه شود.


نیازهای زوج جوان (کارفرما) از اولین خانه‌ی مشترکشان ایجاب می‌کرد، فضاسازی اتاق‌ها و آشپزخانه بازنگری شود. از این رو با توجه به متراژ کم اتاق مستر وضع موجود، دیوار مشترک آن با اتاق کناری تخریب و فضای جدیدی به عنوان اتاق لباس اضافه شد.


از طرفی، اتاق مهمان با متراژی بیش از نیاز کارفرما، باعث شد تا قسمتی از این آن را به فضای ناهارخوری تبدیل شود که با آشپزخانه در ارتباط و در انتظار مهمانی‌های ساکنین جدید است. همچنین با تغییر محل درب اتاق مهمان، این اتاق نیز تبدیل به مستر دیگری شد.
جزیره‌ی واقع در مرکز آشپزخانه که از فضای کار نیز کاسته بود به یک کانتر تبدیل شد تا علاوه بر تعریف هرچه بهتر حریم آشپزخانه، فضایی مناسب برای جمع شدن و نشستن بر روی زمین جهت ورق زدن خاطرات در حال شکل‌گیری زوج جوان تعریف شود.

در ادامه با پلان ها و مدارک بیشتر پروژه همراه باشید…..

 

تحریریه دکوبوم

منبع: aoapedia

 

هیچ نظرات

    نظر خود را به اشتراک بگذارید

    140 بازدید

    آخرین اخبار دکوراسیون

      ویدیو های دکوراسیون داخلی

        دکوراسیون آشپزخانه

          چیدمان و دکوراسیون پذیرایی

            خلاقیت در طراحی و دکوراسیون

              کانال دکوراسیون کانال تلگرام دکوبوم